Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Японський омлет

Японський омлет

5-01-2015, 11:07
998
Японський омлет
Здавалося б, саме тому ми і шукаємо нові рецепти, що яєчні омлети-пельмені вже порядком набридли. Але зараз мова піде про те, як приготувати японський омлет, або тамаго. Це незвичайне блюдо з самих звичайних продуктів. Вся кухня Країни Висхідного Сонця пронизана духом мінімалізму, гармонії і естетики, поєднаних з користю і поживністю. З найпростіших інгредієнтів в Японії навчилися готувати цікаві страви, які володіють особливим смаком. Згадайте, навіть звичний рис перетворився на апетитні суші. Так японська кухня створила і омлет, який, до речі, можна використовувати для приготування гарячих суші , так як японський омлет - це рецепт для ролів . При цьому продукти все ті ж яйця, традиційний соєвий соус і трохи білого вина. Але такого простого набору ми отримаємо досить екзотичне блюдо - японський омлет, в якому багато хто навіть не дізнаються головного інгредієнта - яєць.

Як приготувати японський омлет?


Інгредієнти:


  • яйця курячі - 5 шт;

  • саке - 1 ст. л;

  • соєвий соус (світлий) - 1 ст. л;

  • цукор - 1 ч. л;

  • сіль.


  • Приготування японської омлету


    З сіллю тут треба бути акуратніше, так як соєвий соус досить солоний смак. Зазвичай беруть сіль сорту «Екстра» у розмірі двох-трьох пучків. Багато запитують, як зробити японський омлет без саке, так як не всі люблять рисову горілку. В цьому випадку можна використовувати біле сухе вино, поекспериментувати із звичайною горілкою, розбавивши її в два рази, або взагалі обійтися без алкоголю. Що стосується яєць, то для приготування японської омлету беруть чотири цілих яйця, а від п'ятого - тільки жовток.

    Приготування

    Японський омлет - це рецепт, який вимагає терпіння. Насамперед треба ретельно збити яйця з допомогою віночка. До допомоги техніки тут краще не вдаватися, інакше вийде багато бульбашок повітря. Коли яйця перетворяться в однорідну пишну масу, проціджуємо через сито. Можливо, комусь це видасться зайвим, але практика переконує, що такі незначні, здавалося б, операції дійсно можуть вплинути на смак страви. Тепер у збиту масу висипаємо сіль і цукор, виливаємо саке з соєвим соусом і знову ретельно збиваємо, поки цукор і сіль не розчиняться повністю. Японський омлет для суші відрізняється від нашого насамперед формою, тому половина рецепта - це маніпуляції на сковороді.

    Беремо зручну сковороду, краще з невисокими пологими бортиками, спеціальну млинцеву, ретельно прогріваємо і змащуємо олією. Тепер готуємося до швидким чітким діям. На сковороду виливаємо третину вийшла у нас маси і стежимо. Як тільки млинець схопиться, звертаємо його в рулет. Традиційно це робиться так: два протилежні краї згинаються до центру, потім млинець згортається уздовж навпіл. Одержаний рулет зрушимо на самий край сковороди, і залишимо там. Тепер виливаємо на сковороду другу третину яєчної суміші, так, щоб вона потрапила під перший рулет. Знову спостерігаємо, коли млинець схопиться, і тут же загортаємо у нього перший пакунок. При цьому важливо стежити, щоб сковорода не перегрілася, інакше млинець вздуется.
    Японський омлет
    Якщо це все ж сталося, то просто зменшіть вогонь, а міхур проткніть виделкою. Знаючи, як просто готувати японський омлет, ви швидше за все будете робити це досить часто, і млинці з часом будуть виходити рівні і гладенькі. І так, коли перший млинець загорнутий у другий, знову ж відкладаємо його на край і виливаємо масу, що залишилася. В третій раз звертаємо і знімаємо зі сковороди. Звичайно, перед другим і третім млинчиком сковороду теж необхідно змащувати маслом, навіть при антипригарном покритті - тоді млинці вийдуть більш рум'яними.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рулет з омлету
    Рулет з омлету
    Рулет з омлету - прекрасний варіант ситного сніданку, який можна приготувати напередодні ввечері, а вранці просто розігріти в мікрохвильовій печі. У
    Омлет з молоком
    Омлет з молоком
    Омлет - це смачне блюдо для сніданку, яке обожнюють і дорослі і діти. Способів його приготування безліч. Але сьогодні ми поговоримо про самих простих
    Омлет з начинкою
    Омлет з начинкою
    Омлет - просте і швидке в приготуванні блюдо, але недостатньо поживне. Щоб воно вийшло більш ситним, давайте зробимо його з начинкою. Пропонуємо
    Яєчний рулет з плавленим сиром
    Яєчний рулет з плавленим сиром
    Яєчні рулети - це смачне і ситне блюдо для сімейного сніданку. І зараз ми розглянемо декілька варіантів її створення з плавленим сиром. Його також
    Оякодон
    Оякодон
    Оякодон - це традиційна страва японської кухні, яка в наш час надзвичайно популярною. Якщо ви хочете здивувати друзів або другу половинку даними
    Омурайсу
    Омурайсу
    Омурайсу - японський омлет з начинкою з м'яса і рису. Подають його зазвичай з кетчупом та іншими соусами. Виходить смачний і ситний сніданок. Давайте