Здавалося б, саме тому ми і шукаємо нові рецепти, що яєчні омлети-пельмені вже порядком набридли. Але зараз мова піде про те, як приготувати японський омлет, або тамаго. Це незвичайне блюдо з самих звичайних продуктів. Вся кухня Країни Висхідного Сонця пронизана духом мінімалізму, гармонії і естетики, поєднаних з користю і поживністю. З найпростіших інгредієнтів в Японії навчилися готувати цікаві страви, які володіють особливим смаком. Згадайте, навіть звичний рис перетворився на апетитні суші. Так японська кухня створила і омлет, який, до речі, можна використовувати для приготування гарячих суші , так як японський омлет - це рецепт для ролів . При цьому продукти все ті ж яйця, традиційний соєвий соус і трохи білого вина. Але такого простого набору ми отримаємо досить екзотичне блюдо - японський омлет, в якому багато хто навіть не дізнаються головного інгредієнта - яєць.
Як приготувати японський омлет?
Інгредієнти: яйця курячі - 5 шт; саке - 1 ст. л; соєвий соус (світлий) - 1 ст. л; цукор - 1 ч. л; сіль. Приготування японської омлету
З сіллю тут треба бути акуратніше, так як соєвий соус досить солоний смак. Зазвичай беруть сіль сорту «Екстра» у розмірі двох-трьох пучків. Багато запитують, як зробити японський омлет без саке, так як не всі люблять рисову горілку. В цьому випадку можна використовувати біле сухе вино, поекспериментувати із звичайною горілкою, розбавивши її в два рази, або взагалі обійтися без алкоголю. Що стосується яєць, то для приготування японської омлету беруть чотири цілих яйця, а від п'ятого - тільки жовток.
Приготування Японський омлет - це рецепт, який вимагає терпіння. Насамперед треба ретельно збити яйця з допомогою віночка. До допомоги техніки тут краще не вдаватися, інакше вийде багато бульбашок повітря. Коли яйця перетворяться в однорідну пишну масу, проціджуємо через сито. Можливо, комусь це видасться зайвим, але практика переконує, що такі незначні, здавалося б, операції дійсно можуть вплинути на смак страви. Тепер у збиту масу висипаємо сіль і цукор, виливаємо саке з соєвим соусом і знову ретельно збиваємо, поки цукор і сіль не розчиняться повністю. Японський омлет для суші відрізняється від нашого насамперед формою, тому половина рецепта - це маніпуляції на сковороді.
Беремо зручну сковороду, краще з невисокими пологими бортиками, спеціальну млинцеву, ретельно прогріваємо і змащуємо олією. Тепер готуємося до швидким чітким діям. На сковороду виливаємо третину вийшла у нас маси і стежимо. Як тільки млинець схопиться, звертаємо його в рулет. Традиційно це робиться так: два протилежні краї згинаються до центру, потім млинець згортається уздовж навпіл. Одержаний рулет зрушимо на самий край сковороди, і залишимо там. Тепер виливаємо на сковороду другу третину яєчної суміші, так, щоб вона потрапила під перший рулет. Знову спостерігаємо, коли млинець схопиться, і тут же загортаємо у нього перший пакунок. При цьому важливо стежити, щоб сковорода не перегрілася, інакше млинець вздуется.

Якщо це все ж сталося, то просто зменшіть вогонь, а міхур проткніть виделкою. Знаючи, як просто готувати японський омлет, ви швидше за все будете робити це досить часто, і млинці з часом будуть виходити рівні і гладенькі. І так, коли перший млинець загорнутий у другий, знову ж відкладаємо його на край і виливаємо масу, що залишилася. В третій раз звертаємо і знімаємо зі сковороди. Звичайно, перед другим і третім млинчиком сковороду теж необхідно змащувати маслом, навіть при антипригарном покритті - тоді млинці вийдуть більш рум'яними.