Японський яєчно-кремовий суп з морепродуктами «Чаван муші»

Рецепт японського супу «Чуван муші»
Інгредієнти:
Для супу:
Для яєчної суміші:
Приготування
Зараз розповімо, як правильно приготувати японський суп «Чуван муші». Отже, з курячого стегна видаляємо шкіру, жир і нарізаємо м'ясо невеликими шматочками. Відварюємо її в підсоленій воді, додаючи бульйон саке і соєвий соус. Японські гриби шаткуємо пластин.
Тепер переходимо до приготування яєчної суміші. Для цього всі компоненти, крім яєць кладемо в каструлю і доводимо до кипіння. Даємо масі повністю охолонути.
Яйця розбиваємо в окрему миску і акуратно перемішуємо. Додаємо обережно отриману масу в яєчну суміш, а потім пропускаємо все це через сито, щоб суміш стала однорідною.
Тепер у кожну порціонну піалу кладемо куряче м'ясо, очищені креветки і гриби. Повільно заливаємо вміст сумішшю. Затягуємо зверху кожну піалу харчовою плівкою і протикаємо акуратно її зубочисткою у кількох місцях. Ставимо чаші у велику каструлю, заповнену на 1/3 висоти піал гарячою водою. Варимо на середньому або слабенькому вогні хвилин 15-20 але не дозволяємо воді сильно кипіти, щоб вона в іншому випадку не залила нашу страву.
Потім пробуємо на готовність супчик з допомогою дерев'яної палички - якщо виступить прозора чиста рідина, значить, супчик готовий! Прикрашаємо «Чаван-муші» свіжими листками японської петрушки - мицуби.
Рецепт супу «Чуван муші з курятиною»
Інгредієнти:
Приготування
У заздалегідь зварений киплячий курячий бульйон додаємо трохи соєвого соусу і білого сухого вина. Потім акуратно знімаємо каструлю з плити і ставимо остуджуватися. Курятину нарізаємо шматочками, розподіляємо по

Китайські гриби замочуємо заздалегідь в 100 мл теплої води, а потім подрібнюємо. У воду додаємо цукор і вливаємо соєвий соус. Гриби варимо до тих пір, поки не випарується вся рідина. Замість китайських грибів можете використовувати будь-які сирі гриби, проваріть їх точно в такому ж маринаді. Після цього кладемо в піалки консервовану кукурудзу, нарізану на шматочки крабові палички, по одній очищеної креветці і гриби.
Яйця окремо гарненько збиваємо міксером, з'єднуємо з остившім бульйоном і повільно розливаємо суміш по чашках. Накриваємо їх кришками і ставимо у велику каструлю, наповнену гарячою водою на 1/3 висоти чашок. Варимо 15-20 хвилин на слабкому вогні, а потім перевіряємо готовність. Готову страву прикрашаємо листочками петрушки і шматочками крабових паличок .
Рекомендуємо добрі рецепти

Соус унагі
Соус унагі нам відомий по японській кухні. Найчастіше його подають до суші та ролів, але і до багатьох страв з риби цей соус буде хорошим

Суп фо
Легкі східні страви мало кого залишать байдужими, рівно як і головний герой цієї статті - суп фо, який не дивлячись на свій в'єтнамське походження

Рецепт соусу теріякі
Соус теріякі - традиційний японський соус, здатний надати неповторний смак будь-якої страви. Сьогодні ми розповімо вам не тільки як готувати сам

Японський омлет
Неможливо уявити собі роли без тамаго - японського омлету. Якщо ви вирішили побалувати себе і своїх близьких таким кулінарним шедевром, то ми вам

Рамен - рецепт
Японський суп рамен - це не що інше, як бульйон з локшиною. Однак, це не просте блюдо, завдяки змішанню рибного і м'ясного бульйонів, японським

Роли з кунжутом
Роли - це страва японського походження, яке вже давно популярне в нашій країні. Варіантів їх створення існує досить багато. І зараз ми вам розповімо,