Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Японський яєчно-кремовий суп з морепродуктами «Чаван муші»

Японський яєчно-кремовий суп з морепродуктами «Чаван муші»

5-01-2015, 11:04
479
Японський яєчно-креязикай суп з морепродуктами «Чаван муші»
Японські супи - традиційні і дуже популярні страви кухні країни висхідного сонця. Готувати їх достатньо просто, так само як роли або суші. Суп «Чуван муші» - японський яєчно - креязикай суп з морепродуктів, курятиною та овочами. Блюдо робиться в порційних чашках на водяній бані, накритими кришками або затягнутими харчовою плівкою. Давайте не будемо втрачати часу дарма і дізнаємося з вами рецепти приготування цього чудового і незвичайного страви, яке чудово прикрасить будь-повсякденний обідній стіл.

Рецепт японського супу «Чуван муші»


Інгредієнти:
Для супу:

  • куряче стегно - 1 шт.;

  • соус соєвий - 2 ст. ложки;

  • саке - 1 ст. ложка;

  • гриби шиітаке - 4 шт.;

  • японська петрушка - за смаком;

  • королівські креветки - 4 шт.


  • Для яєчної суміші:

  • куряче яйце - 2 шт.;

  • курячий бульйон - 2 ст.;

  • сіль - щіпка;

  • соєвий соус - 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як правильно приготувати японський суп «Чуван муші». Отже, з курячого стегна видаляємо шкіру, жир і нарізаємо м'ясо невеликими шматочками. Відварюємо її в підсоленій воді, додаючи бульйон саке і соєвий соус. Японські гриби шаткуємо пластин.
    Тепер переходимо до приготування яєчної суміші. Для цього всі компоненти, крім яєць кладемо в каструлю і доводимо до кипіння. Даємо масі повністю охолонути.
    Яйця розбиваємо в окрему миску і акуратно перемішуємо. Додаємо обережно отриману масу в яєчну суміш, а потім пропускаємо все це через сито, щоб суміш стала однорідною.
    Тепер у кожну порціонну піалу кладемо куряче м'ясо, очищені креветки і гриби. Повільно заливаємо вміст сумішшю. Затягуємо зверху кожну піалу харчовою плівкою і протикаємо акуратно її зубочисткою у кількох місцях. Ставимо чаші у велику каструлю, заповнену на 1/3 висоти піал гарячою водою. Варимо на середньому або слабенькому вогні хвилин 15-20 але не дозволяємо воді сильно кипіти, щоб вона в іншому випадку не залила нашу страву.
    Потім пробуємо на готовність супчик з допомогою дерев'яної палички - якщо виступить прозора чиста рідина, значить, супчик готовий! Прикрашаємо «Чаван-муші» свіжими листками японської петрушки - мицуби.

    Рецепт супу «Чуван муші з курятиною»


    Інгредієнти:

  • куряче яйце - 3 шт.;

  • курячий бульйон - 500 мл;

  • соєвий соус - 4 ст. ложки;

  • біле сухе вино - 3 ст. ложки;

  • відварна курятина - 100 г;

  • королівські креветки - 4 шт.;

  • крабові палички - 4 шт.;

  • саке - 1 ст. ложка;

  • сухі китайські або звичайні гриби - 4 шт.;

  • цукровий пісок - щіпка;

  • консервована кукурудза - 2 ч. ложки;

  • петрушка для прикраси.


  • Приготування
    У заздалегідь зварений киплячий курячий бульйон додаємо трохи соєвого соусу і білого сухого вина. Потім акуратно знімаємо каструлю з плити і ставимо остуджуватися. Курятину нарізаємо шматочками, розподіляємо по
    Японський яєчно-креязикай суп з морепродуктами «Чаван муші»
    4 порційних чашках і збризкуємо м'ясо саке і соєвим соусом.
    Китайські гриби замочуємо заздалегідь в 100 мл теплої води, а потім подрібнюємо. У воду додаємо цукор і вливаємо соєвий соус. Гриби варимо до тих пір, поки не випарується вся рідина. Замість китайських грибів можете використовувати будь-які сирі гриби, проваріть їх точно в такому ж маринаді. Після цього кладемо в піалки консервовану кукурудзу, нарізану на шматочки крабові палички, по одній очищеної креветці і гриби.
    Яйця окремо гарненько збиваємо міксером, з'єднуємо з остившім бульйоном і повільно розливаємо суміш по чашках. Накриваємо їх кришками і ставимо у велику каструлю, наповнену гарячою водою на 1/3 висоти чашок. Варимо 15-20 хвилин на слабкому вогні, а потім перевіряємо готовність. Готову страву прикрашаємо листочками петрушки і шматочками крабових паличок .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соус унагі
    Соус унагі
    Соус унагі нам відомий по японській кухні. Найчастіше його подають до суші та ролів, але і до багатьох страв з риби цей соус буде хорошим
    Суп фо
    Суп фо
    Легкі східні страви мало кого залишать байдужими, рівно як і головний герой цієї статті - суп фо, який не дивлячись на свій в'єтнамське походження
    Рецепт соусу теріякі
    Рецепт соусу теріякі
    Соус теріякі - традиційний японський соус, здатний надати неповторний смак будь-якої страви. Сьогодні ми розповімо вам не тільки як готувати сам
    Японський омлет
    Японський омлет
    Неможливо уявити собі роли без тамаго - японського омлету. Якщо ви вирішили побалувати себе і своїх близьких таким кулінарним шедевром, то ми вам
    Рамен - рецепт
    Рамен - рецепт
    Японський суп рамен - це не що інше, як бульйон з локшиною. Однак, це не просте блюдо, завдяки змішанню рибного і м'ясного бульйонів, японським
    Роли з кунжутом
    Роли з кунжутом
    Роли - це страва японського походження, яке вже давно популярне в нашій країні. Варіантів їх створення існує досить багато. І зараз ми вам розповімо,