Японські супи - традиційні і дуже популярні страви кухні країни висхідного сонця. Готувати їх достатньо просто, так само як роли або суші. Суп «Чуван муші» - японський яєчно - креязикай суп з морепродуктів, курятиною та овочами. Блюдо робиться в порційних чашках на водяній бані, накритими кришками або затягнутими харчовою плівкою. Давайте не будемо втрачати часу дарма і дізнаємося з вами рецепти приготування цього чудового і незвичайного страви, яке чудово прикрасить будь-повсякденний обідній стіл.
Рецепт японського супу «Чуван муші»
Інгредієнти: Для супу:
куряче стегно - 1 шт.; соус соєвий - 2 ст. ложки; саке - 1 ст. ложка; гриби шиітаке - 4 шт.; японська петрушка - за смаком; королівські креветки - 4 шт. Для яєчної суміші:
куряче яйце - 2 шт.; курячий бульйон - 2 ст.; сіль - щіпка; соєвий соус - 05 ч. ложки. Приготування Зараз розповімо, як правильно приготувати японський суп «Чуван муші». Отже, з курячого стегна видаляємо шкіру, жир і нарізаємо м'ясо невеликими шматочками. Відварюємо її в підсоленій воді, додаючи бульйон саке і соєвий соус. Японські гриби шаткуємо пластин.
Тепер переходимо до приготування яєчної суміші. Для цього всі компоненти, крім яєць кладемо в каструлю і доводимо до кипіння. Даємо масі повністю охолонути.
Яйця розбиваємо в окрему миску і акуратно перемішуємо. Додаємо обережно отриману масу в яєчну суміш, а потім пропускаємо все це через сито, щоб суміш стала однорідною.
Тепер у кожну порціонну піалу кладемо куряче м'ясо, очищені креветки і гриби. Повільно заливаємо вміст сумішшю. Затягуємо зверху кожну піалу харчовою плівкою і протикаємо акуратно її зубочисткою у кількох місцях. Ставимо чаші у велику каструлю, заповнену на 1/3 висоти піал гарячою водою. Варимо на середньому або слабенькому вогні хвилин 15-20 але не дозволяємо воді сильно кипіти, щоб вона в іншому випадку не залила нашу страву.
Потім пробуємо на готовність супчик з допомогою дерев'яної палички - якщо виступить прозора чиста рідина, значить, супчик готовий! Прикрашаємо «Чаван-муші» свіжими листками японської петрушки - мицуби.
Рецепт супу «Чуван муші з курятиною»
Інгредієнти: куряче яйце - 3 шт.; курячий бульйон - 500 мл; соєвий соус - 4 ст. ложки; біле сухе вино - 3 ст. ложки; відварна курятина - 100 г; королівські креветки - 4 шт.; крабові палички - 4 шт.; саке - 1 ст. ложка; сухі китайські або звичайні гриби - 4 шт.; цукровий пісок - щіпка; консервована кукурудза - 2 ч. ложки; петрушка для прикраси. Приготування У заздалегідь зварений киплячий курячий бульйон додаємо трохи соєвого соусу і білого сухого вина. Потім акуратно знімаємо каструлю з плити і ставимо остуджуватися. Курятину нарізаємо шматочками, розподіляємо по
4 порційних чашках і збризкуємо м'ясо саке і соєвим соусом.
Китайські гриби замочуємо заздалегідь в 100 мл теплої води, а потім подрібнюємо. У воду додаємо цукор і вливаємо соєвий соус. Гриби варимо до тих пір, поки не випарується вся рідина. Замість китайських грибів можете використовувати будь-які сирі гриби, проваріть їх точно в такому ж маринаді. Після цього кладемо в піалки консервовану кукурудзу, нарізану на шматочки крабові палички, по одній очищеної креветці і гриби.
Яйця окремо гарненько збиваємо міксером, з'єднуємо з остившім бульйоном і повільно розливаємо суміш по чашках. Накриваємо їх кришками і ставимо у велику каструлю, наповнену гарячою водою на 1/3 висоти чашок. Варимо 15-20 хвилин на слабкому вогні, а потім перевіряємо готовність. Готову страву прикрашаємо листочками петрушки і шматочками крабових паличок .