Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Роли з сиру

5-01-2015, 11:01
699
Роли з сиру
Роли, як відомо, спочатку блюдо з паназіатських кулінарних традицій, сформоване в азіатсько-тихоокеанському регіоні. Проте в даний час паназиатские страви популярні в усьому світі, тому не дивує той факт, що в різних країнах ідея приготування того чи іншого блюда піддається переосмисленню і отримує нове втілення з використанням традиційних для даного регіону продуктів.
Спочатку азіатські роли - це рулетики, приготовлені з риби з рисом та овочами, загорнуті в спеціальні листи з їстівних водоростей (норі). В Японії, Кореї, В'єтнамі, Китаї молочні продукти звичайно не їдять, але ми розповімо, як, використовуючи основну ідею ролів, можна готувати їх з сиру.
Пропонуємо кілька варіантів приготування:

  • несолодкі роли, приготовані з використанням традиційних листів водоростей норі або рисового паперу;

  • несолодкі роли з використанням лаваша або тонких млинців;

  • несолодкі роли з сиру з желатином (без оболонки);

  • десертні роли.


  • У будь-якому випадку, нам знадобиться спеціальна циновочка для згортання ролів.

    Роли з сиру з тунцем або іншою рибою


    Інгредієнти:

  • натуральний сир, краще середньої жирності;

  • листи норі, рисового паперу або лаваша, може бути, млинці;

  • рибне філе - тунець, злегка подмаринованний шматочками в натуральному фруктовому оцті або лимонному соці або консервований (також підійде лосось, форель);

  • огірок свіжий;

  • кріп;

  • часник;

  • соєвий соус;

  • насіння кунжуту.


  • Приготування
    Викладаємо лист норі або рисового паперу на рогожу. Зверху розподіляємо рівним шаром сир , його краще попередньо протерти через сито і приправити продавлений часником (можна і спеціями). Можна також включити до складу сирної маси рубану зелень, шпинатну масу, пюрированную м'якоть авокадо або інші пюрированние овочі і спеції.
    Зверху викладаємо смугою тонкі скибочки риби, огірка і гілочки зелені. Збризкуємо соєвим соусом і присипаємо насінням кунжуту. Звертаємо рол, потім розгортаємо рогожу, акуратно витягаємо рол і кладемо на блюдо. Також робимо і інші роли, викладаємо їх поруч (але не один на інший), після чого поміщаємо блюдо в холодильник години на 2. Нарізаємо готові роли (довжина кроку 2-25 см) і перекладаємо на сервірувальне блюдо.
    Якщо підкладка з лаваша або млинця, можна перед згортанням трохи присипати краю тертим твердим сиром і злегка підпекти в духовці, коли сир охолоне, він добре склеїть рол, буде зручно нарізати.
    Можна приготувати роли з сиру без підкладки. У цьому варіанті треба змішати сир з молочно-желатиновою сумішшю. Можна желатин розчинити в овочевому фреш-соку (гарбузовому, наприклад, або огірковому). Замість підкладки використовуємо харчову плівку або фольгу. Звертаємо рол за допомогою циновки і поміщаємо в холодильник до застигання, після чого нарізаємо.
    До несолодким роллам можна подавати алкогольні напої (світле вино, горілку, гіркі і ягідні настоянки).
    Роли з сиру

    Десертні роли з сиру з фруктами особливо подобаються дітям, вони гарні для сніданку, ланчу та полуденного чаювання.
    Звичайно, десертні роли не можуть бути приготовані з листами норі, а лише з використанням підкладки з рисового паперу або лаваша, або взагалі, без підкладки (з желатином, див. вище). Сухофрукти спочатку пропарюють в окропі і промиваємо. Можна ввести до складу сирної маси фруктовий сироп (від варення) або мед, пюрированние свіжі фрукти, або подрібнені сухофрукти. Якщо використовували мед, не піддавайте роли нагрівання (в меду від цього утворюються отруйні речовини).
    Десертні роли краще подавати з чаєм, кава , гарячим шоколадом, натуральними соками, компотами та іншими подібними напоями.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Роли з креветками
    Роли з креветками
    Роли з креветками - одне з популярних страв японської кухні. Якщо ви вирішили приготувати їх вдома, то варто дізнатися про те, як правильно зробити
    Роли з вугром
    Роли з вугром
    Роли з вугром є одним з найпопулярніших страв ресторанів японської кухні, яке, при цьому, надзвичайно рідко готують вдома. Якщо вам пощастило
    Роли з авокадо
    Роли з авокадо
    Роли з авокадо - надзвичайно корисна страва, що прийдеться до смаку і вегетаріанцеві, і мясоеду. Докладні рецепти японської страви шукайте в цій
    Роли з кунжутом
    Роли з кунжутом
    Роли - це страва японського походження, яке вже давно популярне в нашій країні. Варіантів їх створення існує досить багато. І зараз ми вам розповімо,
    Роли з крабовими паличками
    Роли з крабовими паличками
    Роли з крабовими паличками - це дивовижне блюдо азіатської кухні, яке можна приготувати з додаванням різноманітних інгредієнтів: сиру, вугра, ікри і
    Роли з лососем
    Роли з лососем
    Роли - це популярне японське блюдо з яким знайомі багато хто з нас. Їх готують з найрізноманітнішими начинками: з огірком, ікрою, сьомгою і т. д. І