Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Вірменський торт «Мікадо»

Вірменський торт «Мікадо»

31-01-2016, 13:38
690
Вірменський торт «Мікадо»
У цій статті розповімо, як навчитися готувати кондитерське диво - торт «Мікадо» з вірменського рецептом. До слова сказати, торти з подібною рецептурою відомі і популярні не тільки у Вірменії, але і в інших країнах під різними назвами.
Мало дивацтва назви, деякі готують крем для цього торта, використовуючи нехитра мегапопулярне на пострадянському просторі ласощі – молоко, згущене з цукром. Далеко не всім до смаку цей продукт, бо присмак має досить специфічний: нудотний і досить грубий. А тому, напевно, все ж краще, використовувати сметану, вершки або менш жирний класичний несолодкий йогурт . Такий крем вийде ніжним, не нудотним і не занадто жирним.

Вірменський торт «Мікадо» – оригінальний класичний рецепт


Інгредієнти:

  • вершкове масло натуральне – 150 г;

  • цукор – 100 г;

  • борошно пшеничне – 600 г;

  • сметана – 100 г;

  • яйця курячі – 2 шт.;

  • коньяк – 1 ст. ложка;

  • сіль – 1 щіпка;

  • сода харчова – 1 щіпка;

  • ваніль – 1 щіпка;

  • сік лимона;


  • Для крему:

  • вершки густі – 100 мл;

  • йогурт несолодкий – 200 мл;

  • шоколад темний – велика плитка;

  • коньяк – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    У робочій мисці розітремо вершкове масло з цукром, додамо яйця, сметану, сіль, погашену соком лимона соду, коньяк і ваніль. Всі недовго, але ретельно перемішуємо виделкою або на малих обертах. Замішуємо тісто, потроху підсипаючи просіяне борошно. Ком тесту поміщаємо в холодильник під плівкою, охолонути і підрости.
    Шоколад натремо на тертці. Готуємо крем: підігріваємо вершки на водяній бані, вливаємо коньяк, додаємо шоколад (не весь, залишаємо для посипання), помішуємо, доводимо до однорідності. Трохи охолоджуємо, додаємо йогурт,
    Вірменський торт «Мікадо»
    перемішуємо.
    Охолоджене тісто ділимо на 10 приблизно однакових частин, кожну з них розгортаємо в досить тонкий пласт. Випікаємо коржі в духовій шафі кожен окремо по 25-4 хвилини, оптимальна температура – близько 200 градусів. Акуратно знімаємо коржі з дека, викладаємо один на інший, рясно промазуючи поверхню кожного кремом. Верхній корж посипаємо тертим шоколадом, після чого поміщаємо торт у прохолодне місце години на 3. Обрізаємо краю ножем.
    Подаємо справжній вірменський торт «Мікадо», звичайно ж, з міцною кавою , звареним в класичній джезві.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торт « Хвилинка» на сковороді
    Торт « Хвилинка» на сковороді
    Існує безліч рецептів чудовою випічки, які не передбачають використання духовки. Серед інших, представлений далі десерт, який неймовірно просто
    «Графські руїни» – рецепт
    «Графські руїни» – рецепт
    «Графські руїни» - торт, який подобається практично всім. Тому, якщо ви вибираєте рецепт смачного торта для свята або просто до чаю, зупиніть свій
    Торт «Дамські пальчики»
    Торт «Дамські пальчики»
    Торт «Дамські пальчики» отримав свою назву завдяки довгим эклерам, з яких і готується це десерт. Такий торт стане справжнім подарунком для всіх
    Торт «Три шоколади»
    Торт «Три шоколади»
    Торт «Три шоколади» - справжнє задоволення для любителів солодкого. Ніжна кремова текстура, три шоколадних смаку і чудовий аромат не залишать
    Торт «Сметанник» – рецепт
    Торт «Сметанник» – рецепт
    «Сметанник» - ніжний бісквітний торт, на основі сметани. Приготувати його досить просто, головне мати під рукою всі необхідні інгредієнти і кілька
    Торт зі збитими вершками
    Торт зі збитими вершками
    Не знаєте, який десерт подати до чаю на святковий стіл, тоді пропонуємо вам безпрограшний варіант приготування торта зі збитими вершками. Таке ласощі