Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Торт «Дамські пальчики»

Торт «Дамські пальчики»

23-07-2015, 21:39
1 458
Торт «Дамські пальчики»
До святкової нагоди можна приготувати торт «Дамські пальчики», рецепт досить простий у виконанні, а готовий торт буде досить ефектно виглядати на столі.
Розповімо, як приготувати торт «Дамські пальчики».

Рецепт торта «Дамські пальчики»


Для приготування торта «Дамські пальчики» нам потрібні окремі заварні печива-еклери ніжний крем зробимо з готового шоколаду і сметани (або краще з густого несолодкого йогурту).
Інгредієнти:

  • яйце куряче – 5 шт.;

  • натуральне масло вершкове – 100 г;

  • коньяк або ром – 30 мл;

  • борошно – 1 склянка;

  • молоко – 1 стакан.


  • Для крему:

  • сметана або густої несолодкий йогурт – близько 700 мл;

  • цукор – 100-150 г;

  • шоколад – 150 р.


  • Приготування
    Спочатку готуємо заварне тісто для еклерів: обполіскуємо водою кухлик, наливаємо молоко, нагріваємо на вогні і розтоплюємо в молоці масло. Доводимо до початку закипання при безперервному помішуванні. Додаємо в цю суміш борошно і коньяк.
    Трохи охолоджуємо і додаємо в суміш яйця, енергійно перемішуючи до однорідності.
    Розігріваємо духовку до температури близько 200°С.
    Простилаем пекарської папером деко і промазуємо вершковим маслом. Видавлюємо на деко довгі смужки тесту (близько 8 см) – заготовки еклерів – з допомогою кондитерського пакета або шприца. Випікаємо еклери протягом 20 хвилин, потім вимикаємо вогонь і, прочинивши дверцята, даємо эклерам охолонути в духовій шафі протягом ще 10-15 хвилин.
    Готуємо крем: ретельно розтираємо сметану або йогурт із цукром. Додаємо розтоплений шоколад, перемішуємо.
    Зазвичай окремі еклери заповнюють кремом і обливають зверху. Треба наповнити еклери кремом до складання торта або робити це в процесі побудови. Якщо у вас є кондитерський шприц або спеціальний пакет з насадкою, що буде легко заповнити тістечка. У спрощеному варіанті надрізаємо еклери з одного боку збоку і наповнюємо кремом.
    На тарілку викладаємо з еклерів торт, промазуючи кожен шар тістечок кремом. Поміщаємо торт години на 3 в прохолодне місце, щоб добре просочився.
    Якщо хочете, щоб крем еклерах і на торті застиг, треба додати в нього трохи желатинового водного розчину (желатину потрібно 10-25 м).

    Торт «Дамські пальчики» з вишнею


    Вишню беремо свіжу без кісточок або консервованої у власному соку, або заморожену. Вишню на час поміщаємо в друшляк, нехай сік стече, потім пересипаємо її сумішшю цукру з кукурудзяним крохмалем. Викладаємо вишню упереміж з еклерами (читати перший рецепт, див. вище). Трохи вишневого соку можна включити до складу крему.
    Готовий торт «Дамські пальчики» після обливки кремом добре обсипати рубаними горіхами і тертим шоколадом. Після цього торт треба поставити в прохолодне місце години на 3 щоб всі еклери добре просочилися кремом.
    Подаємо торт «Дамські пальчики» з чаєм, кавою або ройбушем.
    Є й інший варіант крему для еклерів і для торта «Дамські пальчики» – шоколадно-заварний.
    Інгредієнти:

  • жовтки курячих яєць – 2-3 шт.;

  • цукор – близько 50 м;

  • молоко середньої жирності – 250 мл;

  • кукурудзяний крохмаль – 15 ст. ложки;

  • гіркий шоколад – 100 г;

  • вершкове масло – 20 р.


  • Приготування
    Ретельно розтираємо в мисці жовтки, цукор і крохмаль.
    Торт «Дамські пальчики»

    Наливаємо молоко в мокрий кухлик і доводимо до кипіння на середньому вогні.
    Трохи охолоджуємо молоко і вливаємо тонким струмком у миску з жовтками при безперервному розмішуванні. Проціджуємо цю масу через сито в чисту каструльку. На самому малому вогні трохи прогріваємо, помішуючи до потрібної міри загустіння.
    В іншій ємності розтоплюємо шоколад (краще на водяній бані).
    Змішуємо молочно-яєчну заварную масу з шоколадом.
    Трохи охолоджуємо крем, заповнюємо їм еклери і будуємо заварний торт «Дамські пальчики».
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торт «Негр в піні» - рецепт
    Торт «Негр в піні» - рецепт
    Під оригінальною назвою торта «Негр в піні» ховається дуже смачний десерт з повітряних шоколадних бісквітів і вершкового крему. Такий торт можна
    Торт «День і ніч»
    Торт «День і ніч»
    Всі ми любимо іноді побалувати себе і близьких смачною випічкою до чаю. Торт «День і ніч» якраз підійде для такого випадку. Бісквітні коржі зі
    Торт «Три шоколади»
    Торт «Три шоколади»
    Торт «Три шоколади» - справжнє задоволення для любителів солодкого. Ніжна кремова текстура, три шоколадних смаку і чудовий аромат не залишать
    Торт «Сметанник» – рецепт
    Торт «Сметанник» – рецепт
    «Сметанник» - ніжний бісквітний торт, на основі сметани. Приготувати його досить просто, головне мати під рукою всі необхідні інгредієнти і кілька
    Заварні еклери
    Заварні еклери
    Еклери - це смачні тістечка начинені кремом. І сьогодні ми детально розповімо, як їх приготувати з заварним кремом. Таке дивовижне ласощі неодмінно
    Печиво «Дамські пальчики»
    Печиво «Дамські пальчики»
    Печиво «Дамські пальчики» або по-іншому савоярді - чудове італійське ласощі, яке подають до чаю або створюють з нього чудові торти. Що ж, давайте