» » Хашлама з курки – рецепт

Хашлама з курки – рецепт

Хашлама з курки – рецепт
Багато страви вірменської кухні – мрія будь-якої господині: нарізали продукти, відправили їх відразу в один казан і розмістили тушкуватися. Хашлама – якраз таке блюдо. Як правило, страву готують з ягняти, але в наших реаліях дістати молоде м'ясо буває не так просто, тому ми вирішили присвятити статтю альтернативної варіації – рецептом хашлама з курки.

Як готувати хашламу з курки на пиві?


Не претендуючи на автентичність, сміливо замінюємо м'ясо ягняти на курятину, а воду або бульйон – на пиво . Блюдо виходить ще більш ароматним, а бульйон – наваристим, особливо, якщо віддати перевагу шматочку м'яса з шкірою.
Інгредієнти:

  • яловичина на кістці - 11 кг;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • пиво - 155 мл;

  • томати - 430 г;

  • болгарський перець - 170 г;

  • жменя зелені кінзи і базиліку.


  • Приготування
    Головна фішка хашлама – викладання всіх інгредієнтів пошарово і одночасно. Першим ділом на дно казана, або будь-який інший товстостінного посуду, відправляються товсті кільця цибулі. Поверх них викладають і саму курятину. Для хашлама можна брати тушку цілком і обробляти її на шматки потрібного розміру. Викладайте м'ясо поверх цибулі і не забудьте щедро приправити його. Далі перець і в самому кінці – томати. Вміст посуду потім заливають водою і пивом, змішані в рівних пропорціях. Накривши казан кришкою, залиште нудитися на не дуже великому вогні протягом двох годин.
    По закінченні часу страву подають, посипавши зеленню і заправивши залишками бульйону з казана.

    Хашлама з курки з картоплею


    Ще один не автентичний варіант приготування хашлама з курки був створений з метою зробити страву більш ситним. Так у складі вірменської хашлама з'явився картоплю.
    Інгредієнти:

  • картопля - 630 г;

  • солодкий перець - 290 г;

  • томат - 640 г;

  • цибуля - 210 г;

  • баклажан - 170 г;

  • часник - 4 зубки;

  • курячі стегенця - 12 кг


  • Приготування
    Почніть з підготовки овочів. Ті з них, що вимагають очищення – очистіть, а потім наріжте всі кружечками середньої товщини. На дно посуду покласти цибульні кільця, поверх них – курячі скоринка, які слід попередньо ретельно приправити. Далі покладіть кільця солодкого перцю, кружечки помідор, картопля, баклажани та роздавлені зубчики часнику. Залийте вміст каструлі склянкою води і поставте все під кришкою на невеликий вогонь. Хашлама повинна стояти близько півтори години, щоб курятина не просто дійшла до готовності, а відходила від кістки, а вода в посуді перетворилася на міцний бульйон.
    При бажанні, повторити таку хашламу з куркою можна і в мультиварці, виставивши режим «Гасіння» і встановивши таймер на дві години.

    Як варити хашламу з курки?


    Додати страві більше смаку допоможе не тільки наявність часнику і базиліка, але і невелика кількість білого вина.
    Інгредієнти:

  • куряча тушка - 13 кг;

  • томат - 630 г;

  • кабачок - 140 г;

  • цибуля - 230 г;

  • солодкий перець - 270 г;

  • часник - 4 зубки;

  • біле вино - 95 мл;

  • вода - 95 мл;

  • жменя кінзи і базиліку.


  • Приготування
    Хашлама з курки – рецепт

    Розділіть курячу тушку на сегменти і добре приправити. Великі кільця цибулі викладіть на дно казана. Поверх розмістіть приправлену птицю, потім кружечки очищеного від насіння перцю, товсті кружечки помідор, кабачок і роздавлені часникові зубки. Останній шар – ароматна зелень, яку попередньо слід подрібнити. Заливати курятину і овочі можна будь-якою рідиною: водою, її сумішшю з вином і пивом, або вже готовим бульйоном. Після, хашламу щільно закривають і залишають стояти на середньому вогні приблизно на півтора-два години. Готову страву слід сервірувати, посипавши свіжою зеленню і затоку рештою бульйоном з казана.
    Додав: admin | 23-09-2016, 11:26
    Переглядів: 140