Хашлама з курки – рецепт
Багато страви вірменської кухні – мрія будь-якої господині: нарізали продукти, відправили їх відразу в один казан і розмістили тушкуватися. Хашлама – якраз таке блюдо. Як правило, страву готують з ягняти, але в наших реаліях дістати молоде м'ясо буває не так просто, тому ми вирішили присвятити статтю альтернативної варіації – рецептом хашлама з курки.
Не претендуючи на автентичність, сміливо замінюємо м'ясо ягняти на курятину, а воду або бульйон – на пиво . Блюдо виходить ще більш ароматним, а бульйон – наваристим, особливо, якщо віддати перевагу шматочку м'яса з шкірою.
Інгредієнти:
яловичина на кістці - 11 кг;
ріпчаста цибуля - 115 г;
пиво - 155 мл;
томати - 430 г;
болгарський перець - 170 г;
жменя зелені кінзи і базиліку.
Приготування
Головна фішка хашлама – викладання всіх інгредієнтів пошарово і одночасно. Першим ділом на дно казана, або будь-який інший товстостінного посуду, відправляються товсті кільця цибулі. Поверх них викладають і саму курятину. Для хашлама можна брати тушку цілком і обробляти її на шматки потрібного розміру. Викладайте м'ясо поверх цибулі і не забудьте щедро приправити його. Далі перець і в самому кінці – томати. Вміст посуду потім заливають водою і пивом, змішані в рівних пропорціях. Накривши казан кришкою, залиште нудитися на не дуже великому вогні протягом двох годин.
По закінченні часу страву подають, посипавши зеленню і заправивши залишками бульйону з казана.
Ще один не автентичний варіант приготування хашлама з курки був створений з метою зробити страву більш ситним. Так у складі вірменської хашлама з'явився картоплю.
Інгредієнти:
картопля - 630 г;
солодкий перець - 290 г;
томат - 640 г;
цибуля - 210 г;
баклажан - 170 г;
часник - 4 зубки;
курячі стегенця - 12 кг
Приготування
Почніть з підготовки овочів. Ті з них, що вимагають очищення – очистіть, а потім наріжте всі кружечками середньої товщини. На дно посуду покласти цибульні кільця, поверх них – курячі скоринка, які слід попередньо ретельно приправити. Далі покладіть кільця солодкого перцю, кружечки помідор, картопля, баклажани та роздавлені зубчики часнику. Залийте вміст каструлі склянкою води і поставте все під кришкою на невеликий вогонь. Хашлама повинна стояти близько півтори години, щоб курятина не просто дійшла до готовності, а відходила від кістки, а вода в посуді перетворилася на міцний бульйон.
При бажанні, повторити таку хашламу з куркою можна і в мультиварці, виставивши режим «Гасіння» і встановивши таймер на дві години.
Додати страві більше смаку допоможе не тільки наявність часнику і базиліка, але і невелика кількість білого вина.
Інгредієнти:
куряча тушка - 13 кг;
томат - 630 г;
кабачок - 140 г;
цибуля - 230 г;
солодкий перець - 270 г;
часник - 4 зубки;
біле вино - 95 мл;
вода - 95 мл;
жменя кінзи і базиліку.
Приготування
Розділіть курячу тушку на сегменти і добре приправити. Великі кільця цибулі викладіть на дно казана. Поверх розмістіть приправлену птицю, потім кружечки очищеного від насіння перцю, товсті кружечки помідор, кабачок і роздавлені часникові зубки. Останній шар – ароматна зелень, яку попередньо слід подрібнити. Заливати курятину і овочі можна будь-якою рідиною: водою, її сумішшю з вином і пивом, або вже готовим бульйоном. Після, хашламу щільно закривають і залишають стояти на середньому вогні приблизно на півтора-два години. Готову страву слід сервірувати, посипавши свіжою зеленню і затоку рештою бульйоном з казана.
Як готувати хашламу з курки на пиві?
Не претендуючи на автентичність, сміливо замінюємо м'ясо ягняти на курятину, а воду або бульйон – на пиво . Блюдо виходить ще більш ароматним, а бульйон – наваристим, особливо, якщо віддати перевагу шматочку м'яса з шкірою.
Інгредієнти:
Приготування
Головна фішка хашлама – викладання всіх інгредієнтів пошарово і одночасно. Першим ділом на дно казана, або будь-який інший товстостінного посуду, відправляються товсті кільця цибулі. Поверх них викладають і саму курятину. Для хашлама можна брати тушку цілком і обробляти її на шматки потрібного розміру. Викладайте м'ясо поверх цибулі і не забудьте щедро приправити його. Далі перець і в самому кінці – томати. Вміст посуду потім заливають водою і пивом, змішані в рівних пропорціях. Накривши казан кришкою, залиште нудитися на не дуже великому вогні протягом двох годин.
По закінченні часу страву подають, посипавши зеленню і заправивши залишками бульйону з казана.
Хашлама з курки з картоплею
Ще один не автентичний варіант приготування хашлама з курки був створений з метою зробити страву більш ситним. Так у складі вірменської хашлама з'явився картоплю.
Інгредієнти:
Приготування
Почніть з підготовки овочів. Ті з них, що вимагають очищення – очистіть, а потім наріжте всі кружечками середньої товщини. На дно посуду покласти цибульні кільця, поверх них – курячі скоринка, які слід попередньо ретельно приправити. Далі покладіть кільця солодкого перцю, кружечки помідор, картопля, баклажани та роздавлені зубчики часнику. Залийте вміст каструлі склянкою води і поставте все під кришкою на невеликий вогонь. Хашлама повинна стояти близько півтори години, щоб курятина не просто дійшла до готовності, а відходила від кістки, а вода в посуді перетворилася на міцний бульйон.
При бажанні, повторити таку хашламу з куркою можна і в мультиварці, виставивши режим «Гасіння» і встановивши таймер на дві години.
Як варити хашламу з курки?
Додати страві більше смаку допоможе не тільки наявність часнику і базиліка, але і невелика кількість білого вина.
Інгредієнти:
Приготування
Розділіть курячу тушку на сегменти і добре приправити. Великі кільця цибулі викладіть на дно казана. Поверх розмістіть приправлену птицю, потім кружечки очищеного від насіння перцю, товсті кружечки помідор, кабачок і роздавлені часникові зубки. Останній шар – ароматна зелень, яку попередньо слід подрібнити. Заливати курятину і овочі можна будь-якою рідиною: водою, її сумішшю з вином і пивом, або вже готовим бульйоном. Після, хашламу щільно закривають і залишають стояти на середньому вогні приблизно на півтора-два години. Готову страву слід сервірувати, посипавши свіжою зеленню і затоку рештою бульйоном з казана.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати хашламу з курки?
В оригіналі хашламу готують виключно з яловичини, проте існують також цікаві варіації страви на основі курятини. Далі описані рецепти цього
Хашлама по-вірменськи
Неймовірно смачне блюдо вірменської кухні, хашламу, можна приготувати самостійно! Це відмінна страва виходить неймовірно ароматним і ситним з-за
Як приготувати гуляш зі свинини з підливкою?
Смачний і досить простий рецепт гуляшу представлений у цій статті. В даному блюді особливе значення має пікантна підлива, яка з'являється в процесі
Хашлама: рецепт
Вірменська страва хашлама припаде до душі тим господиням, яких потрібно нагодувати любителів м'яса, та ще й хочеться постійно дивувати рідних.
Хашлама з яловичини
Хашлама - традиційне блюдо кавказької кухні. Це м'ясо, тушковане з овочами. Найчастіше її готують з баранини. Але також можливе використання й інших
Хашлама з баранини
Хашлама - популярне блюдо кавказьких народів. Воно являє собою м'ясо, тушковану у власному соку з овочами. І сьогодні ми розповімо, як смачно