Тісто на манти по-узбецьки - рецепт
Манти — блюдо, яке поширене у народів Середньої Азії. За розмірами манти більше в 3-4 рази звичних нам пельменів . Але відмінність полягає не тільки в цьому. Фарш для мантів береться баранячий і не прокручений через м'ясорубку, а порубаний вручну. Крім м'яса в начинку нерідко кладуть відварений горох, порізану свіжу зелень (кропиву, люцерну). Зелень спочатку обшпарюють, а потім обсмажують в рослинному маслі. Прісне тісто роблять, часто складається лише з води і муки. Готують манти не в каструлі з киплячою водою, а на пару в спеціальному багатоярусному циліндрі, в якому вода знаходиться тільки на дні.
Звичайно, все це відноситься до традиційного способу приготування. Багато господині в інших країнах адаптували цю страву, виходячи з існуючих реалій. Замість баранячого фаршу використовується яловичий, свинячий, индюшиный, курячий або змішаний в різних комбінаціях. Як доповнення йдуть звичні овочі та зелень. А для варіння пристосована пароварка або мультиварка з подібним режимом. Не менш різноманітні і способи приготування тіста. Сьогодні ми зібрали найпоширеніші рецепти тесту на манти по-узбецьки. Продукти для цього потрібні дуже прості.
Почитайте і дізнайтеся, як зробити тісто на манти.
Інгредієнти:
борошно пшеничне — 1 кг;
яйця курячі — 2 шт.;
оливкова олія — 40 мл;
вода — 400 мл;
сіль — 1 ст. ложка.
Приготування
Беремо глибоку посуд і просіваємо туди борошно, насичуючи таким чином її киснем. В утвореній гірці робимо поглиблення. Розбиваємо в нього обидва яйця. Воду змішуємо з сіллю та оливковою олією. Вода для цього тесту потрібна холодна. Якщо у вас тепла, помістіть заздалегідь в холодильник. Починаємо поступово вливати в борошно воду і помішувати ложкою. Потім відкладаємо ложку і місимо тісто руками. Відрізаємо шматок харчової плівки, кладемо на нього тісто і загортаємо. Залишаємо полежати. Прибирати в тепле або холодне місце не потрібно, достатньо звичайної кімнатної температури. Через 30 хвилин можна діставати тісто і готувати з нього мантію.
Інгредієнти:
вода — 250 мл;
борошно — 500 г;
сіль — третина ч. ложки;
соняшникова олія — 20 мл
Справжні цінителі мантів знають, що вимірювати продукти для тіста не має сенсу. Борошно має різну вологість, різну кількість клейковини. Ця різниця залежить від сорту лише в малому ступені. Основний вплив має місце зростання пшениці, спосіб зберігання і навіть настрій кулінара! Останнє, звичайно, жарт, але все ж досвід і кулінарні здібності вносять свою лепту. Тісто треба відчувати, розуміти, тоді всі вироби з нього будуть відмінними.
Отже, беремо борошно просіваємо її в миску або ж глибоку тарілку. Для цього використовуємо сито з дрібними отворами. Розчиняємо у воді сіль, додаємо масло і перемішуємо. Вливаємо цю рідину в борошно і замішуємо круте тісто. Піднімаємо його і відбиваємо об стіл. Так повторюємо кілька разів. Завдяки цьому прийому тісто стане пластичним. Розминаємо його вручну, утворюючи корж. Загортаємо корж в джгут. Кладемо його в миску, прикриваємо легкою серветкою і залишаємо. Півгодини тесту вистачить, щоб стати ідеальним для приготування мантів.
Інгредієнти:
вода — 1 склянка;
борошно — 25 склянки;
сіль — третина ч. ложки.
Приготування
Охолоджуємо воду в холодильнику. Висипаємо в неї сіль і починаємо додавати борошно, одночасно просіваючи її. Розмішуємо всі столовою ложкою, а потім приступаємо до замісу вручну. Місимо довго, щоб тісто просякнув киснем і стало максимально еластичним — це дуже важливий момент. Потім кладемо тісто в миску, прикриваємо тонкою серветкою і «забуваємо» про нього — воно має полежати хоча б 30 хвилин, щоб набухла клейковина. Після цього приступаємо до формування мантів. Їх можна робити м'ясні з великою кількістю цибулі або ж овочеві.
Звичайно, все це відноситься до традиційного способу приготування. Багато господині в інших країнах адаптували цю страву, виходячи з існуючих реалій. Замість баранячого фаршу використовується яловичий, свинячий, индюшиный, курячий або змішаний в різних комбінаціях. Як доповнення йдуть звичні овочі та зелень. А для варіння пристосована пароварка або мультиварка з подібним режимом. Не менш різноманітні і способи приготування тіста. Сьогодні ми зібрали найпоширеніші рецепти тесту на манти по-узбецьки. Продукти для цього потрібні дуже прості.
Почитайте і дізнайтеся, як зробити тісто на манти.
Тісто на манти — рецепт приготування
Інгредієнти:
Приготування
Беремо глибоку посуд і просіваємо туди борошно, насичуючи таким чином її киснем. В утвореній гірці робимо поглиблення. Розбиваємо в нього обидва яйця. Воду змішуємо з сіллю та оливковою олією. Вода для цього тесту потрібна холодна. Якщо у вас тепла, помістіть заздалегідь в холодильник. Починаємо поступово вливати в борошно воду і помішувати ложкою. Потім відкладаємо ложку і місимо тісто руками. Відрізаємо шматок харчової плівки, кладемо на нього тісто і загортаємо. Залишаємо полежати. Прибирати в тепле або холодне місце не потрібно, достатньо звичайної кімнатної температури. Через 30 хвилин можна діставати тісто і готувати з нього мантію.
Правильне тісто на манти
Інгредієнти:
Справжні цінителі мантів знають, що вимірювати продукти для тіста не має сенсу. Борошно має різну вологість, різну кількість клейковини. Ця різниця залежить від сорту лише в малому ступені. Основний вплив має місце зростання пшениці, спосіб зберігання і навіть настрій кулінара! Останнє, звичайно, жарт, але все ж досвід і кулінарні здібності вносять свою лепту. Тісто треба відчувати, розуміти, тоді всі вироби з нього будуть відмінними.
Отже, беремо борошно просіваємо її в миску або ж глибоку тарілку. Для цього використовуємо сито з дрібними отворами. Розчиняємо у воді сіль, додаємо масло і перемішуємо. Вливаємо цю рідину в борошно і замішуємо круте тісто. Піднімаємо його і відбиваємо об стіл. Так повторюємо кілька разів. Завдяки цьому прийому тісто стане пластичним. Розминаємо його вручну, утворюючи корж. Загортаємо корж в джгут. Кладемо його в миску, прикриваємо легкою серветкою і залишаємо. Півгодини тесту вистачить, щоб стати ідеальним для приготування мантів.
Манти — рецепт тіста класичний
Інгредієнти:
Приготування
Охолоджуємо воду в холодильнику. Висипаємо в неї сіль і починаємо додавати борошно, одночасно просіваючи її. Розмішуємо всі столовою ложкою, а потім приступаємо до замісу вручну. Місимо довго, щоб тісто просякнув киснем і стало максимально еластичним — це дуже важливий момент. Потім кладемо тісто в миску, прикриваємо тонкою серветкою і «забуваємо» про нього — воно має полежати хоча б 30 хвилин, щоб набухла клейковина. Після цього приступаємо до формування мантів. Їх можна робити м'ясні з великою кількістю цибулі або ж овочеві.
Рекомендуємо добрі рецепти
Манти з м'ясом рецепт
Рецептів приготування узбецьких мантів існує кілька десятків. Зазвичай вони розрізняються начинками, різноманітність яких вражає. Сьогодні пропонуємо
Як варити манти в мантоварке?
Традиційні манти прийнято готувати виключно на пару - так вони виходять значно смачніші. І звичайно для полегшення цього процесу існує спеціальне
Як зробити тісто на манти?
Головною особливістю узбецьких мантів є неймовірно тонка і досить міцне тісто, головне завдання якого утримати весь сік всередині самого виробу.
Як приготувати манти в мультиварці?
Якщо ви любите готувати, то напевно пробували ліпити манти. Робити їх дуже просто - була б посуд для їх варіння. Якщо такої немає, то можна
Манти з гарбузом - рецепт
Соковиті манти з гарбузом - прекрасна дієтична альтернатива знаменитому східному страви з м'ясом. Готувати такі манти не складніше класичних, а
Манти з картоплею
Манти - популярна страва народів Середньої Азії, яке традиційно готують з м'яса. Але сьогодні ми розповімо, як зробити їх з картоплею, вийде не менш