Пиріг «Жербу»
Пиріг «Жербу» – традиційна угорська солодкість з усіх, що можна придумати. Уявіть собі класичність яблучного пирога для американців або пудингу для англійців, ось настільки ж класичним є і «Жербу». Так як цей торт вийшов і народився в домашніх умовах, то і інгредієнти, що входять до його складу, цілком зрозумілі і доступні будь-якої, навіть не угорської домогосподарці.
Інгредієнти:
борошно - 320 г;
цукор - 50 г;
вершкове масло - 110 г;
молоко - 60 мл;
сметана - 60 мл;
сода - 3 г;
дріжджі - 1 ч. ложка;
волоський горіх - 2 жмені;
абрикосове варення ;
чорний шоколад - 360 р.
Приготування
Молоко підігріваємо до температури трохи вище кімнатної і розвести в ньому дріжджі. Чекаємо, поки активізуються дріжджі, а тим часом з'єднуємо просіяне борошно з содою, пучкою солі і розтираємо з маслом і цукром. Додаємо сметану, молоко з дріжджами і вимішуємо тісто до однорідності. Поділяємо тісто на 3 рівних шматка і розкачуємо кожен з них. Змащуємо тісто половиною джему, посипаємо горішками і повторюємо шари заново. Після того, як пиріг зібраний, його необхідно накрити рушником і залишити підходити в теплі близько години.
«Жербу» спочатку випікається при 160°С, а через 10 хвилин температуру підвищують до 180°С і продовжують готування ще 10 хвилин. Остиглий пиріг заливаємо розтопленим шоколадом і залишаємо його в холодильнику до повного застигання.
Інгредієнти:
борошно - 500 г;
вершкове масло - 200 г;
молоко - 250 мл;
свіжі дріжджі - 25 г;
яйця курячі - 2 шт.;
цукор - 60 г;
яблучний джем;
жменя волоських горіхів;
чорний шоколад.
Приготування
Розчиняємо дріжджі в теплому молоці з додаванням пари ложок цукру. Коли вони активізуються, додаємо 2 яйця (білок одного залишаємо), додаємо розтерту в крихту з маслом борошно, цукор, що залишився і замішуємо круте тісто. Залишаємо тісто підійти в теплі протягом години, після чого ділимо його на 3 рівних порції і розкачуємо кожну в пласт рівний за розмірами вашому листу. Промазуємо кожен пласт збитим яйцем, щоб він не став мокрим від джему, потім розподіляємо джем, подрібнені горіхи і повторюємо шари. Ставимо «Жербу» в розігріту духовку (180°С) на 30-40 хвилин. Остигле ласощі заливаємо розтопленим шоколадом, ставимо пиріг в холодильник і чекаємо, поки шоколад схопиться. Після цього десерт можна нарізати і подавати.
Класичний угорський пиріг «Жербу» – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Молоко підігріваємо до температури трохи вище кімнатної і розвести в ньому дріжджі. Чекаємо, поки активізуються дріжджі, а тим часом з'єднуємо просіяне борошно з содою, пучкою солі і розтираємо з маслом і цукром. Додаємо сметану, молоко з дріжджами і вимішуємо тісто до однорідності. Поділяємо тісто на 3 рівних шматка і розкачуємо кожен з них. Змащуємо тісто половиною джему, посипаємо горішками і повторюємо шари заново. Після того, як пиріг зібраний, його необхідно накрити рушником і залишити підходити в теплі близько години.
«Жербу» спочатку випікається при 160°С, а через 10 хвилин температуру підвищують до 180°С і продовжують готування ще 10 хвилин. Остиглий пиріг заливаємо розтопленим шоколадом і залишаємо його в холодильнику до повного застигання.
Рецепт яблучного пирога «Жербу»
Інгредієнти:
Приготування
Розчиняємо дріжджі в теплому молоці з додаванням пари ложок цукру. Коли вони активізуються, додаємо 2 яйця (білок одного залишаємо), додаємо розтерту в крихту з маслом борошно, цукор, що залишився і замішуємо круте тісто. Залишаємо тісто підійти в теплі протягом години, після чого ділимо його на 3 рівних порції і розкачуємо кожну в пласт рівний за розмірами вашому листу. Промазуємо кожен пласт збитим яйцем, щоб він не став мокрим від джему, потім розподіляємо джем, подрібнені горіхи і повторюємо шари. Ставимо «Жербу» в розігріту духовку (180°С) на 30-40 хвилин. Остигле ласощі заливаємо розтопленим шоколадом, ставимо пиріг в холодильник і чекаємо, поки шоколад схопиться. Після цього десерт можна нарізати і подавати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг зі сметаною
Коли раптово з'являється бажання приготувати що-небудь смачне, тут же проводиться ревізія в холодильнику на предмет наявності інгредієнтів. Якщо у
Відкритий пиріг з вишнею
Солодкість тіста й легка кислинка вишневої начинки настільки добре поєднуються один з одним, що вже більше нічого не треба для повноти смаку.
Пиріг з гарбузом - рецепт
Всі ми знаємо, що з гарбузом можна приготувати багато смачних і корисних страв. І сьогодні ми поговоримо про випічці з цим овочем. Давайте розберемо