» » Перкельт з свинини

Перкельт з свинини

Перкельт з свинини
Перкельт означає в перекладі з угорської язика «щілину». Воно являє собою один з методів приготування м'яса. Перкельт - традиційна страва угорської кухні, м'ясо, приготоване з великою кількістю цибулі. Перкельт можна робити з будь-якого виду м'яса: свинини, телятини, баранини, птиці і дичини. Ми розповімо вам, як приготувати смачний перкельт з свинини.

Рецепт приготування перкельта зі свинини по-угорськи


Інгредієнти:

  • свинина - 700 г;

  • солодка мелена паприка - 2 ст. ложки;

  • цибулина - 3 шт.;

  • помідор - 3 шт.;

  • болгарський перець - 3 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • спеції - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    М'ясо ретельно промиваємо під холодною водою, потім обсушуємо його, обробляємо і нарізаємо великими шматочками. Тепер чистимо від луски цибулини, промиваємо і крупно рубаємо. Солодкий болгарський перець розрізаємо навпіл, видаляємо зернятка, прожилки зсередини моєму, і шаткуємо дрібними кубиками.
    В цьому блюді нам також знадобляться томати без шкірки. Для цього наливаємо в каструльку окріп, опускаємо в нього на 20 секунд помідори, а потім обережно знімаємо шкірку і нарізаємо м'якоть досить великими часточками.
    У глибокій сковороді розігріваємо необхідну кількість рослинного масла, викладаємо туди подрібнену цибулю і обсмажуємо його до м'якого стану. Після чого, додаємо до нього солодку паприку і наливаємо трохи води. Все ретельно перемішуємо і тушкуємо деякий час при відкритій кришці на слабенькому вогні.
    До готової обсмажування додаємо нарізану свинину, кладемо за смаком сіль і готуємо ще 5 хвилин. Потім зменшуємо вогонь, закриваємо всі вміст кришкою і тушкуємо на повільному вогні хвилин 40. Після цього викладаємо до м'яса нарізані помідори, перець і пропущений через прес часник. Кидаємо за смаком спеції, все ретельно розмішуємо і тушкуємо, доводячи страву до готовності. Після цього розкладаємо перкельт з свинини по порційних тарілках і подаємо до столу.

    Рецепт перкельта з свинини в мультиварці


    Інгредієнти:

  • свинина - 15 кг;

  • цибулина - 1 шт.;

  • помідор - 3 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • сметана - 600 мл;

  • борошно;

  • спеції - за смаком.


  • Приготування
    Цибулю чистимо, обсмажуємо на смальці в режимі «Випічка» до золотистого кольору. Потім акуратно виймаємо обсмажений цибуля, засипаємо нарізане шматочками м'ясо і переводимо прилад в режим «Гасіння». Готуємо свинину до напівготовності, після чого додаємо нашатковану смужками свіжий болгарський перець і помідори. За 15 хвилин до закінчення додаємо видавлений через прес часник, розтертий з сіллю, чорний мелений перець і перемішуємо.
    У сметану додаємо трохи борошна, збиваємо соус віночком, щоб не було грудочок і виливаємо суміш у кипляче м'ясо з овочами. Даємо страви потушиться ще 10 хвилин і вимикаємо. Подаємо перкельт з свинини, перемішавши його з обсмаженою цибулею. Як гарнір краще всього підійде відварений рис або просто шматочок житнього хліба. Наша дивовижна свинина в мультиварці готова!

    Рецепт перкельта зі свинини з картоплею


    Інгредієнти:

  • свинина - 15 кг;

  • цибулина - 3 шт.;

  • помідори - 2 шт.;

  • картопля - 2 шт.;

  • Перкельт з свинини

  • рослинне масло - для смаження;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Цибулю чистимо і дрібно шаткуємо. М'ясо обробляємо, нарізаємо кубиками. У глибокій сковороді підсмажити в жирі до золотистого кольору цибулю, солимо, додаємо мелену паприку. Потім викладаємо м'ясо і всі разом тушкуємо на слабенькому вогні під кришкою. Коли м'ясо буде майже готове, кладемо протерті через сито помідори, нарізану кільцями, болгарський перець і подрібнену картоплю. Продовжуємо тушкувати страву до готовності на самому слабенькому вогні.
    Додав: admin | 4-01-2015, 17:32
    Переглядів: 1544