Перкельт з свинини
Перкельт означає в перекладі з угорської язика «щілину». Воно являє собою один з методів приготування м'яса. Перкельт - традиційна страва угорської кухні, м'ясо, приготоване з великою кількістю цибулі. Перкельт можна робити з будь-якого виду м'яса: свинини, телятини, баранини, птиці і дичини. Ми розповімо вам, як приготувати смачний перкельт з свинини.
Інгредієнти:
свинина - 700 г;
солодка мелена паприка - 2 ст. ложки;
цибулина - 3 шт.;
помідор - 3 шт.;
болгарський перець - 3 шт.;
часник - 4 зубчики;
спеції - за смаком;
рослинне масло.
Приготування
М'ясо ретельно промиваємо під холодною водою, потім обсушуємо його, обробляємо і нарізаємо великими шматочками. Тепер чистимо від луски цибулини, промиваємо і крупно рубаємо. Солодкий болгарський перець розрізаємо навпіл, видаляємо зернятка, прожилки зсередини моєму, і шаткуємо дрібними кубиками.
В цьому блюді нам також знадобляться томати без шкірки. Для цього наливаємо в каструльку окріп, опускаємо в нього на 20 секунд помідори, а потім обережно знімаємо шкірку і нарізаємо м'якоть досить великими часточками.
У глибокій сковороді розігріваємо необхідну кількість рослинного масла, викладаємо туди подрібнену цибулю і обсмажуємо його до м'якого стану. Після чого, додаємо до нього солодку паприку і наливаємо трохи води. Все ретельно перемішуємо і тушкуємо деякий час при відкритій кришці на слабенькому вогні.
До готової обсмажування додаємо нарізану свинину, кладемо за смаком сіль і готуємо ще 5 хвилин. Потім зменшуємо вогонь, закриваємо всі вміст кришкою і тушкуємо на повільному вогні хвилин 40. Після цього викладаємо до м'яса нарізані помідори, перець і пропущений через прес часник. Кидаємо за смаком спеції, все ретельно розмішуємо і тушкуємо, доводячи страву до готовності. Після цього розкладаємо перкельт з свинини по порційних тарілках і подаємо до столу.
Інгредієнти:
свинина - 15 кг;
цибулина - 1 шт.;
помідор - 3 шт.;
часник - 1 зубчик;
сметана - 600 мл;
борошно;
спеції - за смаком.
Приготування
Цибулю чистимо, обсмажуємо на смальці в режимі «Випічка» до золотистого кольору. Потім акуратно виймаємо обсмажений цибуля, засипаємо нарізане шматочками м'ясо і переводимо прилад в режим «Гасіння». Готуємо свинину до напівготовності, після чого додаємо нашатковану смужками свіжий болгарський перець і помідори. За 15 хвилин до закінчення додаємо видавлений через прес часник, розтертий з сіллю, чорний мелений перець і перемішуємо.
У сметану додаємо трохи борошна, збиваємо соус віночком, щоб не було грудочок і виливаємо суміш у кипляче м'ясо з овочами. Даємо страви потушиться ще 10 хвилин і вимикаємо. Подаємо перкельт з свинини, перемішавши його з обсмаженою цибулею. Як гарнір краще всього підійде відварений рис або просто шматочок житнього хліба. Наша дивовижна свинина в мультиварці готова!
Інгредієнти:
свинина - 15 кг;
цибулина - 3 шт.;
помідори - 2 шт.;
картопля - 2 шт.;
рослинне масло - для смаження;
сіль - за смаком.
Приготування
Цибулю чистимо і дрібно шаткуємо. М'ясо обробляємо, нарізаємо кубиками. У глибокій сковороді підсмажити в жирі до золотистого кольору цибулю, солимо, додаємо мелену паприку. Потім викладаємо м'ясо і всі разом тушкуємо на слабенькому вогні під кришкою. Коли м'ясо буде майже готове, кладемо протерті через сито помідори, нарізану кільцями, болгарський перець і подрібнену картоплю. Продовжуємо тушкувати страву до готовності на самому слабенькому вогні.
Рецепт приготування перкельта зі свинини по-угорськи
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо ретельно промиваємо під холодною водою, потім обсушуємо його, обробляємо і нарізаємо великими шматочками. Тепер чистимо від луски цибулини, промиваємо і крупно рубаємо. Солодкий болгарський перець розрізаємо навпіл, видаляємо зернятка, прожилки зсередини моєму, і шаткуємо дрібними кубиками.
В цьому блюді нам також знадобляться томати без шкірки. Для цього наливаємо в каструльку окріп, опускаємо в нього на 20 секунд помідори, а потім обережно знімаємо шкірку і нарізаємо м'якоть досить великими часточками.
У глибокій сковороді розігріваємо необхідну кількість рослинного масла, викладаємо туди подрібнену цибулю і обсмажуємо його до м'якого стану. Після чого, додаємо до нього солодку паприку і наливаємо трохи води. Все ретельно перемішуємо і тушкуємо деякий час при відкритій кришці на слабенькому вогні.
До готової обсмажування додаємо нарізану свинину, кладемо за смаком сіль і готуємо ще 5 хвилин. Потім зменшуємо вогонь, закриваємо всі вміст кришкою і тушкуємо на повільному вогні хвилин 40. Після цього викладаємо до м'яса нарізані помідори, перець і пропущений через прес часник. Кидаємо за смаком спеції, все ретельно розмішуємо і тушкуємо, доводячи страву до готовності. Після цього розкладаємо перкельт з свинини по порційних тарілках і подаємо до столу.
Рецепт перкельта з свинини в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю чистимо, обсмажуємо на смальці в режимі «Випічка» до золотистого кольору. Потім акуратно виймаємо обсмажений цибуля, засипаємо нарізане шматочками м'ясо і переводимо прилад в режим «Гасіння». Готуємо свинину до напівготовності, після чого додаємо нашатковану смужками свіжий болгарський перець і помідори. За 15 хвилин до закінчення додаємо видавлений через прес часник, розтертий з сіллю, чорний мелений перець і перемішуємо.
У сметану додаємо трохи борошна, збиваємо соус віночком, щоб не було грудочок і виливаємо суміш у кипляче м'ясо з овочами. Даємо страви потушиться ще 10 хвилин і вимикаємо. Подаємо перкельт з свинини, перемішавши його з обсмаженою цибулею. Як гарнір краще всього підійде відварений рис або просто шматочок житнього хліба. Наша дивовижна свинина в мультиварці готова!
Рецепт перкельта зі свинини з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю чистимо і дрібно шаткуємо. М'ясо обробляємо, нарізаємо кубиками. У глибокій сковороді підсмажити в жирі до золотистого кольору цибулю, солимо, додаємо мелену паприку. Потім викладаємо м'ясо і всі разом тушкуємо на слабенькому вогні під кришкою. Коли м'ясо буде майже готове, кладемо протерті через сито помідори, нарізану кільцями, болгарський перець і подрібнену картоплю. Продовжуємо тушкувати страву до готовності на самому слабенькому вогні.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рагу зі свинини
Рагу зі свинини - популярний, і в теж час проста у приготуванні страва. Інгредієнтів для його створення потрібно мінімум, а смак виходить
Свинина з болгарським перцем
Свинина з болгарським перцем - повсякденне блюдо, яке приготувати досить просто без зайвих зусиль і часу. Ми пропонуємо вам кілька цікавих рецептів
Свинина з соусом - рецепти
Свинина з соусом - приголомшливо смачне блюдо, яке неодмінно сподобається вашим близьким і гостям. І сьогодні ми детально розберемося, як її
Гуляш зі свинини в мультиварці
Гуляш - це традиційне угорське блюдо, так званий густий суп з м'ясом яловичини або свинини, з додаванням картоплі і молодий паприки. І сьогодні ми
Свинина в скороварці
Свинину можна приготувати абсолютно різними способами з використанням різних кухонних пристроїв. І сьогодні ми пропонуємо при приготуванні цього
Як приготувати гуляш зі свинини?
Гуляш - популярний угорське блюдо, яке традиційно готується з телятини чи яловичини. Але не менш смачним це страва вийде, якщо для його створення