Вак біляш - рецепт

Справжній татарський вак біляш - рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Із просіяного (обов'язково) пшеничного борошна, яйця і кефіру (краще всього середньої жирності) замішуємо тісто для бак біляшів. Трохи додаємо сіль його в процесі замісу. Тісто повинне вийти еластичним і м'яким. Рецепт тіста для вак біляшів може включати і такі інгредієнти як натуральна сметана і вершкове масло.
Формуємо з тіста колобки, розміром приблизно з кульку для пінг-понгу.
М'ясо нарізаємо ножем на невеликі шматочки або пропускаємо через м'ясорубку з великою насадкою. Цибулю і картоплю очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. Можна цибулю пропустити через м'ясорубку, а картоплю натерти на крупній тертці.
З'єднуємо м'ясний фарш і подрібнену картоплю, злегка підсолюємо, додаємо цибулю, яйце, за смаком - перець та інші сухі спеції. Ретельно перемішуємо.
Кожен колобок розгортаємо в тонкий коржик. Викладаємо на середину коржі начинку, рівне її розподіляємо, а зверху кладемо невеликий шматочок вершкового масла.
Збираємо краю вак біляша і защипуємо так, щоб вийшов мішечок з невеликим отвором у центрі (бак біляш повинен бути деяким чином схожий на невисоку юрту). Приблизний діаметр - 15-25 див.
Викладаємо біляші на деко, змащене жиром або маслом (ще краще простелити деко пекарської папером). Змащуємо бак біляші яєчним білком і ставимо деко в заздалегідь розігріту до температури 200? за духова шафа. В процесі приготування в залишені зверху отвори 2-4 рази підливаємо потроху води (1-2 ст. ложки)для соковитості. Випікаємо бак біляші приблизно хвилин 40-50.
Бак бялеш з рибою
Інгредієнти:
Приготування
Для виготовлення рибної начинки використовують різні види риб, зазвичай це судак, щука, осетрові, лососеві. Можна використовувати і морську рибу. Рибу обробляють на філе, видаляють кістки, а м'якоть нарізають

Ділимо тісто на рівні частини, розкачуємо коржі. Викладаємо спочатку рис, на нього зверху - шматочки риби, дрібно нарізаний зелена цибуля і кріп. Рис просочиться соками, що випливають з риби в процесі запікання.
Поливаємо начинку невеликою кількістю розтопленого масла. Збираємо краю і защипуємо. Викладаємо на простеленний пекарської папером деко і запікаємо в духовій шафі при середній температурі.
Можна подати до бак беляшам кумис, катик, гарячий м'ясний бульйон або свіжий чай з ромашки .
Рекомендуємо добрі рецепти

Біляші в мультиварці - рецепт
Якщо вам пощастило мати вдома таку універсальну кухонну помічницю, як мультиварка, значить, вам стануть під силу практично будь-які рецепти. Один з

Як приготувати біляші з м'ясом?
Біляші з м'ясом - улюблений багатьма фаст-фуд. Але купувати цю страву на вулиці не варто, а тому вчіться готувати його самостійно. А ми вам у цьому

Біляші в духовці
Біляші - м'ясне блюдо татарської кухні, яке широко відоме у всьому світі. Сьогодні мова піде про беляшах в духовці. Вони виходять ароматними,

Рецепт біляшів на сковороді
Біляші - смачне м'ясне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Звичайно ж, можна купити готові в будь-якому магазині, але чи вони будуть корисними?

Татарські біляші
Біляші - це простий круглий пиріжок з м'ясом. І сьогодні мова піде про чудових татарських беляшах, приготованих на кефірі. Знайомимося з нашими

Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили