Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Азу з свинини з солоними огірками, рисом або картоплею - татарські рецепти страви з підливою

Азу з свинини з солоними огірками, рисом або картоплею - татарські рецепти страви з підливою

16-04-2018, 17:58
603
Азу з свинини з солоними огірками, рисом або картоплею - татарські рецепти страви з підливою
Дивовижне блюдо - азу з свинини, вже завоювало визнання в багатьох країнах і полюбилося кулінарам. Йому приписують татарське походження, нібито воно пішло від спотвореного «аздык», що означає «їжа». В оригіналі готується з конини, але сучасні господині вже винайшли безліч рецептів, з яких найсмачніший – зі свининою.

Як приготувати азу з свинини з огірками?


Найсмачніше азу - зі свинини, це визнають всі досвідчені кухарі. Татари більше беруть баранину або яловичину, але так виходить менш насичено і ситно. Блюдо схоже на звичайну м'ясну підливу, тільки – з незвичайною «родзинкою» - солоні огірки! Вони надають незвичайний смак і легку пікантність.

  • Традиційно готують азу з свинини з картоплею, бульби - такий же невід'ємний компонент страви, як солоні огірки.

  • М'ясо і овочі обсмажують на топленому маслі.

  • Солоні огірки очищають від великих насіння.

  • Краще використовувати шийну, бічну частина окосту - воно соковитіше.

  • Можна замінити свинину корейкою з невеликою жировим прошарком.


  • Рецепт азу по-татарськи з свинини

    Азу з свинини з солоними огірками, рисом або картоплею - татарські рецепти страви з підливою

    Деякі дослідники вважають, що назва страви має перське походження, і перекладається, як «гостра суміш з соусу і м'яса». З спецій найкраще доповнять азу по-татарськи з свинини хмелі-сунелі, чорний, мелений перець і паприка, роздавлений барбарис, а картопля подається до частування, як гарнір.
    Інгредієнти :

  • цибуля – 2шт.;

  • м'ясо – 500 г;

  • морква – 1 шт.;

  • вода – 2 ст.;

  • цукор – 1 ч. л.;

  • огірки – 2 шт.;

  • томат-паста – 2 ст. л.;

  • борошно – 2 ст. л.;

  • часник – 2 зубчики;

  • кріп – 1 пучок.


  • Приготування

  • М'ясо нарізати, обсмажити.

  • Залити водою з лавровим листом, тушкувати 10 хвилин.

  • Цибулю і моркву порізати, обсмажити з томатом, цукром і сіллю.

  • Огірки подрібнити, покласти в підливу, перемішати, обсмажити 5хвилин зі спеціями.

  • Обсмажити борошно, додати.

  • Перекласти борошно і огірки до м'яса, тушкувати 20 хвилин.

  • Додати часник, зелень, перемішати.

  • Азу з свинини має настоятися 15 хвилин.


  • Азу з свинини без огірків


    Азу з свинини з солоними огірками, рисом або картоплею - татарські рецепти страви з підливою

    М'ясне азу з свинини можна приготувати і без огірків, але смак потрібно буде компенсувати спеціями. Ніжності підливі додасть суміш томатної пасти, сметани, часник потрібно розтовкти. Під таке блюдо підійде не картопля, а рис, його відварюють окремо, хоча деякі господині намагалися гасити крупу відразу в підливі.
    Інгредієнти :

  • м'ясо – 1 кг;

  • цибуля – 1 шт.;

  • борошно – 3 ст. л.;

  • томат-паста – 2 ст. л.;

  • сметана – 2 ст. л.;

  • зелень – 1 пучок.


  • Приготування

  • М'ясо порізати, обсмажити.

  • Цибулю подрібнити, додати до м'яса, згасити до м'якості.

  • Всипати борошно, розмішати.

  • Залити водою, покласти сметану, томат, тушкувати годину.

  • Азу з свинини посипати зеленню.


  • Азу з свинини без картоплі

    Азу з свинини з солоними огірками, рисом або картоплею - татарські рецепти страви з підливою

    Рецепт азу з свинини включає різні варіанти, м'ясо можна гасити, як з картоплею або крупою, так і окремо від них. Стандартно всі інгредієнти обсмажують, а потім готують разом, багато господинь компенсують відсутність картоплі борошняний підливою або кладуть в зажарку борошно або трохи крохмалю.
    Інгредієнти :

  • м'ясо – 700 г;

  • огірки – 6 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • зелень – 1 пучок;

  • цукор – 1 ч. л.;

  • борошно – 2 ст. л.;

  • томат-паста – 2 ст. л.;

  • часник – 2 зубчики;

  • вода – 2 ст.


  • Приготування

  • Моркву, цибулю й огірки нарізати, обсмажити зі спеціями.

  • Додати томат, цукор, тушкувати 5 хвилин.

  • М'ясо нарізати, пасерувати з овочами 15 хвилин.

  • Розвести борошно з водою, влити.

  • Додати лавровий лист і спеції, тушкувати 10 хвилин.


  • Азу з реберцями і солоними огірками

    Азу з свинини з солоними огірками, рисом або картоплею - татарські рецепти страви з підливою

    Ще один оригінальний рецепт азу з свинини з солоними огірками – з реберцями і картоплею. Досвідчені кухарі вважають, що таке м'ясо має солодкуватий, соковитий смак, головне – вибрати в міру жирні шматки, і протушкувати подовше, щоб м'якоть добре відходила від кістки. За смаком страва нагадує густу солянку.
    Інгредієнти :

  • реберця – 500 г;

  • картопля – 1 кг;

  • огірки – 250 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • томат-паста – 2 ст. л.;

  • олія – 100 мл


  • Приготування



  • Реберця порубати, обсмажити.

  • Цибулю порізати, згасити з огірками і томатом.

  • Додати зажарку і приправи, і картоплю до м'яса.

  • Азу з реберцями з свинини тушкують до м'якості м'яса.


  • Азу зі свинини з рисом

    Азу з свинини з солоними огірками, рисом або картоплею - татарські рецепти страви з підливою

    Дуже просто готується страва, за рецептом описаного далі. Спочатку його їли без добавок, вже багато пізніше стали доповнювати гарніром з картоплі або крупи. Дуже смачне азу по-домашньому із свинини виходить з помідорами і рисом, який вбирає жир без надлишку. Готувати краще в казанку або глибокій сковорідці.
    Інгредієнти :

  • рис – 450 г;

  • цибуля – 2 шт.;

  • помідори – 6 шт.;

  • м'ясо – 450 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • масло – 3 ст. л.;

  • огірки – 3 шт.;

  • зелень – 1 пучок.


  • Приготування

  • Рис відварити, остудити.

  • М'ясо, помідори, огірки і цибулю нарізати.

  • М'ясо обсмажити з цибулею до скоринки, додати овочі, тушкувати до соку.

  • Залити водою, посолити, поперчити, готувати 25 хвилин.

  • Додати рис, посипати зеленню.

  • Настояти азу з рисом зі свинини 15 хвилин.


  • Азу з свинячої вирізки

    Азу з свинини з солоними огірками, рисом або картоплею - татарські рецепти страви з підливою

    Ніжний, що тане в роті частування вийде з вирізки, таке азу з свинини з підливою не соромно подати гостям, до нього підійде будь-який гарнір. Замість солоних огірків можна класти і мариновані або засолені, з великою кількістю спецій і прянощів. Свинячу м'якоть краще купувати з лопаткової частини.
    Інгредієнти :

  • м'ясо – 700 г;

  • огірки – 2 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • томат-паста – 1 ст. л.;

  • картопля – 6 шт.;

  • часник – 4 зубчики.


  • Приготування

  • М'ясо порізати, обсмажити.

  • Огірки порізати, додати до свинини.

  • Долити води і томат, закип'ятити.

  • Цибулю і моркву подрібнити, доповісти в зажарку зі спеціями і часником.

  • Тушкувати 20 хвилин, потім покласти порізану картоплю.

  • Потримати на вогні ще 20 хвилин, настояти.


  • Як приготувати азу зі свинячого окосту?

    Азу з свинини з солоними огірками, рисом або картоплею - татарські рецепти страви з підливою

    Непогане азу з свинини з солоними огірками виходить і з свинячого окосту. М'ясо повинно бути рожевого кольору, без переливів. Краще, якщо жир розподіляється рівномірно, купувати варто шматки зі шкірою, таке м'ясо при готуванні залишається більш соковитим і ніжним. У окороке жиру не повинно бути більше, ніж м'якоті.
    Інгредієнти :

  • свинина – 500 г;

  • картопля – 700 г;

  • цибуля – 2 шт.;

  • огірки – 3 шт.;

  • томат-паста – 1 ст. л.;

  • помідор – 1 шт.;

  • часник – 3-4 зубчики;

  • зелень – 1 пучок.


  • Приготування

  • Цибулю, помідори і огірки порізати.

  • Свинину обсмажити.

  • Пасерувати цибулю з помідором, томат-пастою і огірками.

  • Перекласти до м'яса, влити води, протушкувати 20 хвилин.

  • Картоплю порізати, обсмажити.

  • Доповісти зі спеціями і сіллю, тушкувати 5-7 хвилин.

  • Заправити часником і зеленню.


  • Як приготувати азу з свинини в горщиках?

    Азу з свинини з солоними огірками, рисом або картоплею - татарські рецепти страви з підливою

    Класичним називають азу з свинини в духовці, при такому приготуванні продукти тушкують у м'ясному соусі і максимально просочуються ароматом спецій. Краще класти перець горошком, кінзу, паприку. Пряний соус роблять з томат-пасти з майонезом. Зручніше приготувати азу з свинини в горщиках в духовці.
    Інгредієнти :

  • свинина – 05 кг;

  • морква – 2 шт.;

  • кетчуп – 2 ст. л.;

  • огірки – 6 шт.;

  • майонез – 2 ст. л.;

  • цибуля – 2 шт.;

  • зелень – 2 пучок.


  • Приготування

  • Огірки і м'ясо порізати, обсмажити з сіллю і перцем.

  • Цибулю і моркву подрібнити, згасити.

  • Картоплю порізати, обсмажити.

  • Змішати кетчуп з майонезом.

  • На дно горщиків викласти огірки, м'ясо, половину соусу, овочі, «вкрити» соусом.

  • Тушкувати 30 хвилин, посипати зеленню.


  • Азу з свинини в мультиварці

    Азу з свинини з солоними огірками, рисом або картоплею - татарські рецепти страви з підливою

    Найпростіший рецепт приготування азу з свинини - в мультиварці. Деякі господині навіть додають трохи розсолу в підливу, але тоді солити страву потрібно набагато менше. Томат-пасту можна замінити кетчупом або соусом, але досвідчені кухарі вважають, що така заміна змінює смак не в кращу сторону.
    Інгредієнти :

  • свинина – 500 г;

  • цибуля – 2 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • цукор – 1 ч. л.;

  • картопля – 700 г;

  • молоко – 2 ст.;

  • огірки – 2 шт.;

  • томат-паста – 2 ст. л.;

  • борошно – 2 ст. л.;

  • часник – 2 зубчики;

  • зелень – 1 пучок.


  • Приготування

  • М'ясо порізати, обсмажити.

  • Цибулю і моркву подрібнити, додати до свинини, посипати борошном, перемішати.

  • Покласти томат-пасту і спеції.

  • Поставити на «Гасіння» на 20 хвилин.

  • Доповісти терті огірки та картоплю.

  • Перемішати, готувати ще 20 хвилин.

  • Посипати тиском часником і зеленню, настояти 15 хвилин.
  • Рекомендуємо добрі рецепти
    Пісні картопляні зрази з грибами в духовці на сковороді і на пару - рецепти без яєць, з капустою і цибулею
    Пісні картопляні зрази з грибами в духовці на сковороді і на пару - рецепти без яєць, з капустою і цибулею
    Пісні картопляні зрази з грибами – дивовижно смачне частування, завдяки різними начинками і спецій, кожен раз виходить нове блюдо. Є рецепти з
    Гороховий суп без м'яса класичний і в мультиварці - рецепти з грибами, квасолею і без картоплі
    Гороховий суп без м'яса класичний і в мультиварці - рецепти з грибами, квасолею і без картоплі
    Гороховий суп без м'яса – смачне і ситне блюдо, завдяки оригінальним рецептам, воно ніколи не набридне. З томатом, грибами, імбиром, куркумою, сиром
    Пісний суп з квасолею червоною, білою, і консервованою стручковою - рецепти з грибами, томатом і рисом
    Пісний суп з квасолею червоною, білою, і консервованою стручковою - рецепти з грибами, томатом і рисом
    Легке і поживне блюдо - пісний суп з квасолею, яке робить дієту абсолютно не складним. Ці боби компенсують нестачу амінокислот і відмова від
    Пісний суп з квашеними огірками, перловкою, рисом, грибами та квасолею
    Пісний суп з квашеними огірками, перловкою, рисом, грибами та квасолею
    Звичний пісний суп може приємно здивувати оригінальним смаком. Багато господинь знають, що не всім членам сім'ї він подобається, але легко
    Як приготувати жарке зі свинини з картоплею?
    Як приготувати жарке зі свинини з картоплею?
    Домашнім стравою, можна по праву назвати гаряче жарке з свинини. Готується воно просто, без особливих надмірностей. Для більш яскравого смаку,
    Картопляний салат
    Картопляний салат
    Картопляний салат з грибами і солоними огірками Іноді гості з'являються в будинку настільки несподівано, що господиня не знає, за що хапатися першим