В'ялені баклажани на зиму
Пропонуємо вам різноманітити своє меню прекрасною оригінальної закускою з італійської ноткою - в'яленими баклажанами, заготовленими в олії на зиму. Вони чудово доповнять бутерброд з маслом або вершковим сиром , стануть незамінним компонентом для приготування багатьох салатів або відтіняють смак будь-якого другого гарячого страви. А пряне масло, в якому зберігаються в'ялені баклажани, перетворить будь-яку салатну заправку або соус.
Процес приготування такої заготовки зовсім не обтяжливий, а результат перевершить всі очікування.
Інгредієнти:
баклажани – 1 кг;
розмарин свіжий – 2-3 гілочки;
чебрець сушений – за смаком;
орегано сушений – за смаком;
часник – 3-4 зубчики;
сіль морська;
мелений чорний перець;
рослинне рафіноване масло або оливкова Extra Virgin.
Приготування
Запорукою відмінного результату при вялении баклажан є відмінна якість сировини. Для цього вибираємо пружні, стиглі плоди з рівним темно-фіолетовим забарвленням. Моєму їх гарненько, нарізаємо кружальцями товщиною близько одного сантиметра, пересипаємо ретельно сіллю і залишаємо в мисці або будь-якої іншої ємності на одну годину для позбавлення від гіркоти. Можна попередньо очистити плоди від шкірки, тоді результат буде трохи м'якше і ніжніше.
Потім добре промиваємо баклажановые гуртки холодною водою, промаківающімі вологу паперовими рушниками чи серветками і розміщуємо на змащеному олією деку щільно один до одного. Приправляємо їх меленим чорним перцем, сіллю, сушеним чебрецем і орегано і скроплюємо оливковою олією.
Визначаємо деко в попередньо прогрітий до ста градусів духовку на три години, трохи прочинивши дверцята. Після закінчення часу починаємо контролювати процес і перевіряти ступінь в'ялення баклажанів, щоб не перетворити їх у сушені угольки. Коли гуртки стануть гнучкими та м'якими, виймаємо їх з духовки і охолоджуємо.
Поки в'ялені баклажани остигають, простерилизуем попередньо вимиту баночку, прокип'ятимо кришку і добре высушим. Часник очистимо й наріжемо пластинами, розмаринові гілочки розберемо на голки.
У підготовлену баночку наливаємо трохи оливкової олії, кладемо кілька голок розмарину і пластин часнику і заповнюємо її в'яленими баклажанами, чергуючи з прянощами і підливаючи оливкової олії. В кінцевому підсумку баклажани повинні бути повністю занурені в масло. Закриваємо ємність стерильною кришкою і визначаємо в холодильник на зберігання. В'ялені баклажани в олії на зиму просочаться олією і прянощами і через тиждень будуть готові до вживання.
Процес приготування такої заготовки зовсім не обтяжливий, а результат перевершить всі очікування.
Рецепт в'ялених баклажанів в духовці на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Запорукою відмінного результату при вялении баклажан є відмінна якість сировини. Для цього вибираємо пружні, стиглі плоди з рівним темно-фіолетовим забарвленням. Моєму їх гарненько, нарізаємо кружальцями товщиною близько одного сантиметра, пересипаємо ретельно сіллю і залишаємо в мисці або будь-якої іншої ємності на одну годину для позбавлення від гіркоти. Можна попередньо очистити плоди від шкірки, тоді результат буде трохи м'якше і ніжніше.
Потім добре промиваємо баклажановые гуртки холодною водою, промаківающімі вологу паперовими рушниками чи серветками і розміщуємо на змащеному олією деку щільно один до одного. Приправляємо їх меленим чорним перцем, сіллю, сушеним чебрецем і орегано і скроплюємо оливковою олією.
Визначаємо деко в попередньо прогрітий до ста градусів духовку на три години, трохи прочинивши дверцята. Після закінчення часу починаємо контролювати процес і перевіряти ступінь в'ялення баклажанів, щоб не перетворити їх у сушені угольки. Коли гуртки стануть гнучкими та м'якими, виймаємо їх з духовки і охолоджуємо.
Поки в'ялені баклажани остигають, простерилизуем попередньо вимиту баночку, прокип'ятимо кришку і добре высушим. Часник очистимо й наріжемо пластинами, розмаринові гілочки розберемо на голки.
У підготовлену баночку наливаємо трохи оливкової олії, кладемо кілька голок розмарину і пластин часнику і заповнюємо її в'яленими баклажанами, чергуючи з прянощами і підливаючи оливкової олії. В кінцевому підсумку баклажани повинні бути повністю занурені в масло. Закриваємо ємність стерильною кришкою і визначаємо в холодильник на зберігання. В'ялені баклажани в олії на зиму просочаться олією і прянощами і через тиждень будуть готові до вживання.
Рекомендуємо добрі рецепти
В'ялені сливи в домашніх умовах
Серед фруктових заготовок на зиму, особливе місце займають різні в'ялені плоди. Тому якщо у вас зібралася пристойний урожай слив, то неодмінно треба
В'ялені помідори в сушарці для овочів
Дуже популярними стали страви, у складі яких присутні в'ялені помідори. І не даремно, адже цей чудовий продукт додає будь-якої страви, особливо
В'ялені помідори в духовці на зиму
Дуже популярна сьогодні закуска - в'ялені помідори, які додають в абсолютно різноманітні страви. Багато господинь вже досить успішно заготовляють її
Як зробити в'ялені помідори в домашніх умовах?
Дуже популярною стала італійська закуска - в'ялені помідори. Їх неповторний пряний аромат чудово доповнює різні салати, пасту або піцу. Пропонуємо
В'ялені сливи в духовці
У цій статті поділимося цікавими ідеями, як розправитися з залишками сливового врожаю. Пропонуємо приготувати в'ялені фрукти, причому зробимо їх
В'ялені баклажани
В'ялені баклажани - це проста і смачна закуска до горілочки або до гарячої картоплі, яка без сумніву сподобається багатьом. І ми зараз вам розповімо,