Пропонуємо вам різноманітити своє меню прекрасною оригінальної закускою з італійської ноткою - в'яленими баклажанами, заготовленими в олії на зиму. Вони чудово доповнять бутерброд з маслом або вершковим сиром , стануть незамінним компонентом для приготування багатьох салатів або відтіняють смак будь-якого другого гарячого страви. А пряне масло, в якому зберігаються в'ялені баклажани, перетворить будь-яку салатну заправку або соус.
Процес приготування такої заготовки зовсім не обтяжливий, а результат перевершить всі очікування.
Рецепт в'ялених баклажанів в духовці на зиму
Інгредієнти: баклажани – 1 кг; розмарин свіжий – 2-3 гілочки; чебрець сушений – за смаком; орегано сушений – за смаком; часник – 3-4 зубчики; сіль морська; мелений чорний перець; рослинне рафіноване масло або оливкова Extra Virgin. Приготування Запорукою відмінного результату при вялении баклажан є відмінна якість сировини. Для цього вибираємо пружні, стиглі плоди з рівним темно-фіолетовим забарвленням. Моєму їх гарненько, нарізаємо кружальцями товщиною близько одного сантиметра, пересипаємо ретельно сіллю і залишаємо в мисці або будь-якої іншої ємності на одну годину для позбавлення від гіркоти. Можна попередньо очистити плоди від шкірки, тоді результат буде трохи м'якше і ніжніше.
Потім добре промиваємо баклажановые гуртки холодною водою, промаківающімі вологу паперовими рушниками чи серветками і розміщуємо на змащеному олією деку щільно один до одного. Приправляємо їх меленим чорним перцем, сіллю, сушеним чебрецем і орегано і скроплюємо оливковою олією.
Визначаємо деко в попередньо прогрітий до ста градусів духовку на три години, трохи прочинивши дверцята. Після закінчення часу починаємо контролювати процес і перевіряти ступінь в'ялення баклажанів, щоб не перетворити їх у сушені угольки. Коли гуртки стануть гнучкими та м'якими, виймаємо їх з духовки і охолоджуємо.
Поки в'ялені баклажани остигають, простерилизуем попередньо вимиту баночку, прокип'ятимо
кришку і добре высушим. Часник очистимо й наріжемо пластинами, розмаринові гілочки розберемо на голки.
У підготовлену баночку наливаємо трохи оливкової олії, кладемо кілька голок розмарину і пластин часнику і заповнюємо її в'яленими баклажанами, чергуючи з прянощами і підливаючи оливкової олії. В кінцевому підсумку баклажани повинні бути повністю занурені в масло. Закриваємо ємність стерильною кришкою і визначаємо в холодильник на зберігання. В'ялені баклажани в олії на зиму просочаться олією і прянощами і через тиждень будуть готові до вживання.