Вернуться назад Распечатать

В'ялені баклажани на зиму

В'ялені баклажани на зиму
Пропонуємо вам різноманітити своє меню прекрасною оригінальної закускою з італійської ноткою - в'яленими баклажанами, заготовленими в олії на зиму. Вони чудово доповнять бутерброд з маслом або вершковим сиром , стануть незамінним компонентом для приготування багатьох салатів або відтіняють смак будь-якого другого гарячого страви. А пряне масло, в якому зберігаються в'ялені баклажани, перетворить будь-яку салатну заправку або соус.
Процес приготування такої заготовки зовсім не обтяжливий, а результат перевершить всі очікування.

Рецепт в'ялених баклажанів в духовці на зиму


Інгредієнти:

  • баклажани – 1 кг;

  • розмарин свіжий – 2-3 гілочки;

  • чебрець сушений – за смаком;

  • орегано сушений – за смаком;

  • часник – 3-4 зубчики;

  • сіль морська;

  • мелений чорний перець;

  • рослинне рафіноване масло або оливкова Extra Virgin.


  • Приготування
    Запорукою відмінного результату при вялении баклажан є відмінна якість сировини. Для цього вибираємо пружні, стиглі плоди з рівним темно-фіолетовим забарвленням. Моєму їх гарненько, нарізаємо кружальцями товщиною близько одного сантиметра, пересипаємо ретельно сіллю і залишаємо в мисці або будь-якої іншої ємності на одну годину для позбавлення від гіркоти. Можна попередньо очистити плоди від шкірки, тоді результат буде трохи м'якше і ніжніше.
    Потім добре промиваємо баклажановые гуртки холодною водою, промаківающімі вологу паперовими рушниками чи серветками і розміщуємо на змащеному олією деку щільно один до одного. Приправляємо їх меленим чорним перцем, сіллю, сушеним чебрецем і орегано і скроплюємо оливковою олією.
    Визначаємо деко в попередньо прогрітий до ста градусів духовку на три години, трохи прочинивши дверцята. Після закінчення часу починаємо контролювати процес і перевіряти ступінь в'ялення баклажанів, щоб не перетворити їх у сушені угольки. Коли гуртки стануть гнучкими та м'якими, виймаємо їх з духовки і охолоджуємо.
    Поки в'ялені баклажани остигають, простерилизуем попередньо вимиту баночку, прокип'ятимо
    В'ялені баклажани на зиму
    кришку і добре высушим. Часник очистимо й наріжемо пластинами, розмаринові гілочки розберемо на голки.
    У підготовлену баночку наливаємо трохи оливкової олії, кладемо кілька голок розмарину і пластин часнику і заповнюємо її в'яленими баклажанами, чергуючи з прянощами і підливаючи оливкової олії. В кінцевому підсумку баклажани повинні бути повністю занурені в масло. Закриваємо ємність стерильною кришкою і визначаємо в холодильник на зберігання. В'ялені баклажани в олії на зиму просочаться олією і прянощами і через тиждень будуть готові до вживання.