» » Рецепти з рікоттою

Рецепти з рікоттою

Рецепти з рікоттою
Італійський сирний сир вже давно прижився на наших столах. Рікотта знаходить місце не тільки в холодних закусках, але і в рецепти випічки (як солоної, так і солодкої), а також гарячих стравах і десертах. Якщо ви стали володарем баночки рікотти або приготували її власноруч, не пропустіть можливості випробувати рецепти з цим сиром, які ми зібрали в цьому матеріалі.

Простий рецепт чізкейку з рікоттою


Рецепти випічки з рікоттою не поступаються по своїй простоті нашим сирних запіканок. Прямий доказ тому – рецепт традиційного американського чізкейку на італійський манер. Десерт, спечений за цією технологією, гарбуз містить у своєму складі, але альтернативою поза осіннього сезону можуть стати пюрированные ягоди і фрукти.
Інгредієнти:
Для основи:

  • волоські горіхи - 2 1/2 ст.;

  • цукровий пісок - 55 г;

  • вершкове масло - 55 г;

  • борошно - 35 г;

  • щіпка кориці.


  • Для чізкейку:

  • рікотта - 455 г;

  • сметана - 280 м;

  • цукровий пісок - 145 г;

  • яйця - 5 шт.;

  • борошно - 155 г;

  • гарбузове пюре - 425 г;

  • кориця - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Цей рецепт чізкейку з рікоттою готується на не зовсім традиційної основі: якщо в класичному десерті корж робиться з раскрошенного печива, то тут ми замінимо його крихтою з волоських горіхів.
    В чаші блендера подрібніть всі складові для коржа до утворення однорідної пасти. Розподіліть пасту тонким шаром по дну покритої пергаментом форми і поставте в морозильну камеру.
    Сам чізкейк готується також просто, всі інгредієнти зі списку збивають міксером, а потім виливають поверх горіхового коржа. Далі залишається лише помістити чізкейк в розігрітій до 180 градусів духовці на годину, після чого десерту слід дати повністю охолонути перед декором і подачею.

    Млинці з рікоттою – рецепт


    Зрозуміло, сирний сир легко поєднується з будь-якими солодкими начинками, які ви звикли класти в млинці, але ми зупинимося на солоної варіації закуски і приготуємо млинці з рікоттою і м'ясними добавками.
    Інгредієнти:
    Для млинців:

  • яйця - 6 шт.;

  • борошно - 175 г;

  • оливкова олія - 65 мл;

  • молоко - 255 мл


  • Для начинки:

  • ріпчаста цибуля - 130 г;

  • м'ясний фарш - 420 г;

  • сухе біле вино - 55 мл;

  • рікотта - 460 м;

  • шинка - 110 г;

  • твердий сир - 180 р.


  • Приготування
    Почніть з тіста для млинців, для приготування якого досить з'єднати всі інгредієнти до однорідності. Обсмажуйте порції тіста на сухій сковороді до зарум'янювання.
    Тепер до начинки. Спершу спасеруйте подрібнену ріпчасту цибулю, додайте до нього фарш і дайте підрум'янитися. Влийте біле вино і дайте йому повністю випаруватися. Змішайте рікотта з остиглої м'ясною начинкою, шматочками шинки і тертим сиром. Викладіть порції начинки в середину кожного млинчика і поверніть конвертом. Надішліть млинці в духовку на 15 хвилин при 180 градусах.

    Лазанья з рікоттою – рецепт


    Серед усього різноманіття рецептів страв з рікоттою не можна забувати про варіації класичної лазаньї, яка готується з додаванням кисломолочного сиру.
    Інгредієнти:

  • листи для лазаньї - 340 г;

  • яловичий фарш - 510 г;

  • ріпчаста цибуля - 135 г;

  • рікотта - 260 г;

  • терта моцарелла - 1 ст.;

  • шпинат - 95 г;
  • Рецепти з рікоттою

  • яйце - 1 шт.;

  • томатний соус - 480 мл


  • Приготування
    Спасеруйте ріпчасту цибулю і додайте м'ясний фарш. Коли останній дійде до готовності, залийте все томатним соусом і зніміть з вогню.
    Окремо шпинат припустіть, щоб він зів'яв, остудіть його і змішайте з рікоттою і яйцем.
    Відваріть листи лазаньї до напівготовності і почніть викладати їх пошарово з начинками, чергуючи шари м'яса з томатним соусом і рікотта зі шпинатом. Посипте блюдо тертої моцарелою і поставте запікатися при 180 градусах на 35-40 хвилин.
    Додав: admin | 31-01-2016, 14:57
    Переглядів: 577