Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лазанья з лисичками

Лазанья з лисичками

12-07-2015, 22:05
631
Лазанья з лисичками
Лазанья - страва італійської кухні. Проста в приготуванні і тим не менш має безліч варіантів. Пластини для її приготування можна придбати в будь-якому магазині або приготувати вдома. Сьогодні ми поговоримо про лазіння з лисичками. Вона готується не складно, зате володіє відмінним смаком і ароматом. Така лазанья підійде навіть для святкового столу. Нижче розповімо рецепт приготування лазаньї з лисичками.

Як приготувати лазанью з лисичками?


Інгредієнти:

  • листи лазаньї – 12 шт.;

  • гриби лисички – 500 г;

  • печериці – 300 г;

  • цибуля – 2 шт.;

  • часник – 3 зубчики;

  • рослинна олія - 40 мл;

  • вершкове масло – 45 г;

  • борошно – 40 г;

  • мускатний горіх мелений – 1/4 ч. ложки;

  • молоко – 04 л;

  • томати – 350 г;

  • сушений орегано;

  • сушений базилік;

  • твердий сир – 150 г;

  • сіль.


  • Приготування
    Всі грибочки перебираємо і добре миємо. По одному грибочку кожного виду відкладаємо убік для прикраси. Інші гриби нарізаємо шматочками. Очищений цибулю ріжемо півкільцями, часник дрібненько ріжемо і обсмажуємо на сковороді до м'якості. Потім засипаємо печериці і смажимо, поки волога не випарується. Після додаємо лисички, солимо і тримаємо на вогні ще 10 хвилин. Для приготування соусу беремо по 40 грам вершкового масла і борошна, а також 400 мл молока. У сотейнику розтоплюємо масло, додаємо борошно, перемішуємо і прогріваємо інгредієнти. Знімаємо отриману суміш з плити і поступово вливаємо в неї холодне молоко. Замішуємо однорідну гладку масу. Додаємо сіль, мускатний горіх перемішуємо і варимо соус, поки не загусне.
    Помідори очищаємо і подрібнюємо до однорідної маси в блендері, додаємо сушений орегано і базилік.
    Покупні листи лазаньї готуємо, як зазначено в інструкції. Форму змащуємо олією, викладаємо шар листів,
    Лазанья з лисичками
    зверху вливаємо 4 столові ложки соусу, рівномірно розподіляємо його по листам. Після викладаємо третю частину грибів, а поверх грибів викладаємо стільки ж томатного соусу. Знову накриваємо листами для лазаньї і повторюємо ті ж дії по порядку. Робимо стільки шарів, на скільки вистачить продуктів. Заготівлю присипаємо натертим сиром. Відстрочені гриби нарізаємо пластинками і викладаємо на сир. Поміщаємо лазанью в прогріту духовку і випікаємо 40 хвилин. Після закінчення приготування витягуємо її з духовки, даємо трохи охолонути. Лазанья з печерицями і лисичками готова! Нарізаємо порційно і подаємо зі свіжими овочами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Лазанья з грибами - рецепт
    Лазанья з грибами - рецепт
    Класичний рецепт лазаньї не передбачає додавання грибів в начинку, проте в кулінарії немає строгих правил. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих
    Лазанья з морепродуктів - рецепт
    Лазанья з морепродуктів - рецепт
    З італійської лазаньєю, звичайно ж, знайомі багато. Це м'ясний фарш з болоньєзе і соусом бешамель, який укладають на тонкі листи пасти. Але сьогодні
    Лазанья з м'ясною начинкою
    Лазанья з м'ясною начинкою
    Лазанья - італійське блюдо, яке знайоме багатьом. В даний час існує багато варіацій її приготування. І зараз ми розповімо, як зробити чудову лазанью
    Лазанья з куркою - рецепт
    Лазанья з куркою - рецепт
    Лазанья - популярне італійське блюдо, яке відоме у всьому світі. Варіантів її приготування з різноманітними начинками дуже багато. І зараз ми
    Лазанья з яловичини
    Лазанья з яловичини
    Лазанья - відоме італійське блюдо, родом з провінції Болоньї. У класичному варіанті її готують з фаршу яловичини. Давайте розберемо кілька варіантів
    Лазанья з брокколі
    Лазанья з брокколі
    Лазанья - популярне італійське блюдо, в якому макарони у вигляді пластин прослоени начинкою. Давайте розберемося, як приготувати чудову лазанью з