Лазанья - страва італійської кухні. Проста в приготуванні і тим не менш має безліч варіантів. Пластини для її приготування можна придбати в будь-якому магазині або приготувати вдома. Сьогодні ми поговоримо про лазіння з лисичками. Вона готується не складно, зате володіє відмінним смаком і ароматом. Така лазанья підійде навіть для святкового столу. Нижче розповімо рецепт приготування лазаньї з лисичками.
Як приготувати лазанью з лисичками?
Інгредієнти: листи лазаньї – 12 шт.; гриби лисички – 500 г; печериці – 300 г; цибуля – 2 шт.; часник – 3 зубчики; рослинна олія - 40 мл; вершкове масло – 45 г; борошно – 40 г; мускатний горіх мелений – 1/4 ч. ложки; молоко – 04 л; томати – 350 г; сушений орегано; сушений базилік; твердий сир – 150 г; сіль. Приготування Всі грибочки перебираємо і добре миємо. По одному грибочку кожного виду відкладаємо убік для прикраси. Інші гриби нарізаємо шматочками. Очищений цибулю ріжемо півкільцями, часник дрібненько ріжемо і обсмажуємо на сковороді до м'якості. Потім засипаємо печериці і смажимо, поки волога не випарується. Після додаємо лисички, солимо і тримаємо на вогні ще 10 хвилин. Для приготування соусу беремо по 40 грам вершкового масла і борошна, а також 400 мл молока. У сотейнику розтоплюємо масло, додаємо борошно, перемішуємо і прогріваємо інгредієнти. Знімаємо отриману суміш з плити і поступово вливаємо в неї холодне молоко. Замішуємо однорідну гладку масу. Додаємо сіль, мускатний горіх перемішуємо і варимо соус, поки не загусне.
Помідори очищаємо і подрібнюємо до однорідної маси в блендері, додаємо сушений орегано і базилік.
Покупні листи лазаньї готуємо, як зазначено в інструкції. Форму змащуємо олією, викладаємо шар листів,
зверху вливаємо 4 столові ложки соусу, рівномірно розподіляємо його по листам. Після викладаємо третю частину грибів, а поверх грибів викладаємо стільки ж томатного соусу. Знову накриваємо листами для лазаньї і повторюємо ті ж дії по порядку. Робимо стільки шарів, на скільки вистачить продуктів. Заготівлю присипаємо натертим сиром. Відстрочені гриби нарізаємо пластинками і викладаємо на сир. Поміщаємо лазанью в прогріту духовку і випікаємо 40 хвилин. Після закінчення приготування витягуємо її з духовки, даємо трохи охолонути. Лазанья з печерицями і лисичками готова! Нарізаємо порційно і подаємо зі свіжими овочами.