Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Італійська меренга

Італійська меренга

12-07-2015, 22:02
2 668
Італійська меренга
Приготування меренги не можна назвати елементарним: по-перше, кількість інгредієнтів для неї має бути вимер аж до грама, по-друге, технології необхідно слідувати до останньої літери, але серед всіх різновидів меренги найбільш технічно складної прийнято вважати італійську. Причина проста: меренга на італійський манер готується на гарячому цукровому сиропі, який, при недотриманні вказівок в рецепті, у секунду здатний перетворити яєчні білки в омлет. З метою уникнути цього ми зібрали подібні вказівки щодо того, як зробити італійську меренгу і крем з неї.

Безе на італійської меренге


Інгредієнти:

  • білки великих курячих яєць (С0) - 2 шт.;

  • цукор - 150 г;

  • вода - 40 мл


  • Приготування
    Як нам вже довелося помітити, італійська меренга готується на сиропі, а значить за його приготування ми візьмемося в першу чергу. Відкладаємо 30 грам цукру для збивання білків, а решта 150 пересипаємо в сотейник і заливаємо водою. Ставимо цукор на плиту і готуємо з нього сироп, температура якого досягає 116 градусів (час варіння 5-7 хвилин). Заважати сироп під час варіння категорично забороняється – від будь-якого втручання у процес цукор миттю кристалізується знову, а тому допустимо лише перемішування шляхом легкого похитування посуду.
    Поки вариться сироп беремося за білки. Вливаємо їх в знежирену ємність і збиваємо на середньо сильної потужності, поступово підсипаючи цукор. Збільшуємо швидкість до максимуму, коли настає черга вливати сироп. Вливати його необхідно, зрозуміло, тонкою цівкою, а після додавання яйця слід продовжувати збивати, поки не стануть блискучими і не охолоне до кімнатної температури. Вітаємо, на цьому приготування італійської меренги закінчено. Отсадите її на лист пергаменту і сушіть в духовці при 70 градусах 3 години.

    Рецепт крему з італійської меренги в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • яєчні білки (яєць С0) - 5 шт.;
  • Італійська меренга

  • вершкове масло - 500 г;

  • цукор - 180 г;

  • вода - 60 мл


  • Приготування
    З води і третини цукру варимо сироп, температура якого повинна дорівнювати 116 градусам (проба на м'який кулька). Цукор, що залишився поступово підсипаємо до взбивающимся на високій швидкості білків. Заварюємо меренгу гарячим сиропом не перестаючи збивати. Коли білки охолонуть, швидкість роботи кухонного комбайна знижуємо до середньої і починаємо додавати крихітні порції м'якого масла. Готово!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт меренги в домашніх умовах
    Рецепт меренги в домашніх умовах
    Меренги нагадують усіма його улюблену хрустке безе зі збитих яєчних білків з додаванням цукрового піску або пудри. Щоб цей смачний десерт вийшов,
    Безе в духовці
    Безе в духовці
    Безе - повітряне та солодке ласощі улюблене багатьма. Сьогодні ми розповімо, як правильно його приготувати в духовці за досить простим рецептами. Ну
    Білковий заварний крем
    Білковий заварний крем
    Заварний крем використовують в якості начинки для тортів, пирогів, тістечок, еклерів. І сьогодні ми детально розберемося, як приготувати білковий
    Лимонна меренга
    Лимонна меренга
    Лимонна меренга - смачне французькі ласощі, повз якого складно пройти повз. Саме тому багато господинь вчаться готувати цей десерт будинку. Хочете і
    Лимонна меренга
    Лимонна меренга
    Лимонна меренга - смачне французькі ласощі, повз якого складно пройти повз. Саме тому багато господинь вчаться готувати цей десерт будинку. Хочете і
    Французька меренга
    Французька меренга
    Меренга - це смачний десерт французької кухні, який можна подавати окремо, якщо запекти в духовці до стану безе або використовувати для прикраси