Тальятелле: рецепт

Легенда про тальятелле
Згідно з легендою, пасту тальятелле придумав вправний кухар Тальятелле, володіє широкою кулінарної фантазією. Рецепт був придуманий в 1487 році в честь весілля позашлюбної дочки папи римського Олександра V красуні Лукреції Борджіа з Альфонсо Д'есте. Основним прообразом, надихнули романтичного кухаря, послужили біляві локони Лукреції Борджіа. Згодом цей вид пасти отримав широке поширення. Локшина тальятелле - це плоскі тонкі смужки тіста шириною в середньому 5-8 мм. В 1972 році був офіційно зареєстрований рецепт приготування тальятелле в Торгово-промисловій палаті Болоньї.
Як готувати макарони?
Отже, тальятелле, рецепт близький до автентичного. Добре, якщо у вас в господарстві є спеціальна локшинорізка, однак можна обійтися і без цього девайса, треба думати, спочатку саме так і готували. Ще знадобляться пергаментний папір і гострий ніж.
Інгредієнти для тіста:
Приготування:
Насиплем на робочу поверхню борошно (обов'язково просіяне) гіркою. Зробимо поглиблення в центрі. У заглиблення виллємо яйця і присолим. Акуратно перемішуємо виделкою. Вимішуємо тісто, поступово підсипаючи борошно. Місимо тісто до тих пір, поки не перестане липнути до робочої поверхні. Тісто має бути пружним і еластичним. Далі, якщо є локшинорізка, використовуємо її як написано в інструкції. Можна нарізати тальятелле вручну. Розкачуємо невеликий тонкий пласт, з двох сторін присипаємо борошном і звертаємо спіраллю. Нарізаємо гострим ножем і розгортаємо. Викладаємо розправлені тальятелле на лист пергаментного паперу, присипану борошном, і підсушуємо. Тальятелле не повинні прилипати один до одного. Підсушені тальятелле можна варити як звичайні вироби з пасти al dente 5-10 хвилин. Висушені вироби можна зберігати досить довго.
Рецепт тальятелле з грибами
Можна готувати тальятелле з креветками, тальятелле з грибами, тальятелле з сьомгою. Рецепт тальятелле з білими грибами.
Інгредієнти:
Приготування:
Гриби промиємо й наріжемо досить дрібно. Очистимо цибулю і часник. Цибулю дрібно наріжемо і обсмажимо до легкого золотистого відтінку. У

Рекомендуємо добрі рецепти

Рецепт болоньєзе
Батьківщиною соусу болоньєзе, є невеликий, але дуже популярний місто на півночі Італії - Болоньї. І популярність йому не в останню чергу приносить

Макарони з шинкою
Макарони з шинкою - це відмінний варіант ланчу або вечері. І головне приготувати таку страву досить легко і просто. Пропонуємо вам оригінальний

Італійський салат з макаронами
Італійський теплий салат з макаронами дає просто безмежний простір фантазії! Додати в нього можна практично все, що завгодно, головний інгредієнт -

Панакота: рецепт
Панакота - класичний італійський десерт, який ви зустрінете в меню будь-піцерії. Між тим, приготувати панакоту можна і самостійно, це зовсім неважко.

Спагетті з фаршем
Спагетті - відоме італійське блюдо, яке вже багато років готують наші господині. Ми вам пропонуємо простий, нехитрий рецепт спагетті з фаршем. Блюдо

Соус для пасти
Різновидів італійської пасти дуже багато: каннеллоні, пенне, спагеті і т. д. Готувати її можна з додаванням різних продуктів. Але головним