Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Спагетті з сиром

Спагетті з сиром

4-01-2015, 20:25
768
Спагетті з сиром
Спагетті - всесвітньо відомих вид макаронних виробів. Появою спагетті ми зобов'язані італійцям. За те, що даний вид макаронів схожий на обрізки мотузки, у Неаполі, де і були зроблені перші спагетті, їх і назвали spago (шпагат).
За світовими стандартами спагетті - макарони довжиною не менше 15 см і діаметром - 02 див.
Всі різновиди страв зі спагеті або песто пов'язані з різними соусами і добавками. Всього в світі налічується більше 10 тисяч рецептів страв на основі спагетті. Значна частина їх італійського походження. Кожен район Італії має своє «фірмове блюдо з цим чудовим продуктом, унікальність смаку залежить від добавок: морепродукти подаються до спагетті на островах Сицилія і Сардинія, фарш із м'яса - в Сієні, в Римі - соус з томатів , анчоусів, маслин і каперсів, а в Генуї - з часнику, овечого сиру і горіхів.
Спагетті стали звичною стравою на нашій кухні. Мабуть, самий поширений компонент, що служить добавкою - сир. Як приготувати спагетті з сиром, щоб це було дійсно смачно?
Ми пропонуємо рецепт спагетті з сиром, які можуть подаватися як гарнір до м'яса або птиці, а можуть бути представлені, як цілком самостійне блюдо.

Спагеті по-італійськи з сиром


Інгредієнти:

  • перець - 1 шт.;

  • баклажани - 1 шт.;

  • помідори - 5 шт.;

  • спагетті - 400 г;

  • сир твердих сортів - 100 г;

  • оливкова олія;

  • базилік - кілька гілочок.


  • Приготування спагетті з сиром
    При варінні спагетті необхідно враховувати, що вага води повинен бути вдвічі більше, ніж вага самого продукту, тому на 400 г макаронних виробів необхідно 800 мл води. Поставте на вогонь каструльку з водою. Після закипання, готуємо до варіння спагетті. Зазвичай ємність, в якій доводиться готувати, не вміщує повністю сухі спагетті. Тому, щоб не ламати ці прекрасні вироби, поміщаємо спагетті одним кінцем в киплячу воду. Коли вони розм'якнуть, злегка деформируем їх, зрушуючи далі, і цю операцію виконуємо до тих пора, поки спагетті не будуть повністю занурені в окріп.
    Розм'якшені макаронини злегка солимо і весь час помішуємо, попереджуючи їх злипання. Повністю спагетті готові приблизно через 10 - 12 хвилин. Відкидаємо їх на друшляк і промиваємо. Додаємо оливкову олію в спагетті, гарненько їх струшуючи.
    Приготування соусу
    Ріжемо перець смужками, обсмажуємо з додаванням оливкової олії. Додаємо баклажани, нарізані кубиками. Суміш овочів в результаті обжарювання повинна придбати золотистий відтінок.
    Ріжемо помідори і кладемо в інші овочі, тримаємо на вогні, поки вони не розм'якнуть. В кінці готування кидаємо гілочки базиліка і знімаємо сковороду з вогню.
    Викладаємо на блюдо спагетті, пересипаючи тертим сиром.
    Якщо ви додасте разом з сиром дрібно наструганную шинку - смакові якості страви будуть абсолютно іншими.
    Страви з спагетті цікаві тим, що добавка всього лише одного компонента надає страві особливий смак, тому з цим продуктом ви можете імпровізувати, проявляючи фантазію і вигадку!

    Калорійність спагетті з сиром


    Для дієтичного харчування спагетті - не дуже підходящий продукт. Самою високою калорійністю володіють макаронні вироби, які зроблені з м'яких сортів пшениці (вони порівнянні з хлібом). Однак у продажу є різновиди, які можна вживати без остраху набрати кілограми - це спагеті, виготовлені з твердих сортів пшениці.
    У 100 г відварених макаронних виробів, виготовлених з тведосортовой пшениці приблизно 330 калорій. Ще 140 г додамо за рахунок масла та твердого сиру. Так що, навіть маючи деякі проблеми з вагою, ви можете дозволити собі іноді невелику порцію спагеті, тим більше, що вони викликають почуття насичення надовго.
    Ми рекомендуємо з усією відповідальністю поставитися до купівлі макаронних виробів,
    Спагетті з сиром
    віддаючи перевагу розфасованим товарів. Уважно вивчіть склад, який обов'язково вказується на зворотному боці прозорого пакетика.
    Ознаки хороших спагетті:

  • Володіють легкою прозорістю і жовтуватим відтінком.

  • Вироби гладкі, злегка блискучі, немає вкраплень.

  • Відсутні поламані макаронини.

  • Добре гнуться, а ось ламаються з працею.

  • У процесі варіння спагетті вода зберігає прозорість.

  • Збільшуються в розмірах при варінні зовсім незначно і не вимагають промивання.
  • Рекомендуємо добрі рецепти
    Спагетті з креветками
    Спагетті з креветками
    Якщо ви хочете приготувати вишукану вечерю в середземноморському стилі - зупиніть свій вибір на спагетті з креветками. Така вечеря буде не тільки
    Карбонара
    Карбонара
    Соус карбонара, який дуже популярний в італійському регіоні Лаціо, і яким прийнято поливати довгу пасту з твердих сортів пшениці, ще не дуже прижився
    Спагетті з шинкою
    Спагетті з шинкою
    Спагетті з шинкою можна сміливо назвати класичним блюдом. Його популярність велика, а тому ми розповімо вам, як приготувати це смачне і ароматне
    Паста з морепродуктами
    Паста з морепродуктами
    Паста - відоме італійське блюдо готується з додаванням різних інгредієнтів. Її роблять з різними соусами - вершковими, томатними з додаванням сиру,
    Спагетті з овочами - рецепт
    Спагетті з овочами - рецепт
    Що ще може бути простіше і смачніше, ніж спагетті з овочами? Це італійське блюдо дуже легко засвоюється, і тому його можна подавати навіть на
    Спагетті з фаршем
    Спагетті з фаршем
    Спагетті - відоме італійське блюдо, яке вже багато років готують наші господині. Ми вам пропонуємо простий, нехитрий рецепт спагетті з фаршем. Блюдо