Спагетті - всесвітньо відомих вид макаронних виробів. Появою спагетті ми зобов'язані італійцям. За те, що даний вид макаронів схожий на обрізки мотузки, у Неаполі, де і були зроблені перші спагетті, їх і назвали spago (шпагат).
За світовими стандартами спагетті - макарони довжиною не менше 15 см і діаметром - 02 див.
Всі різновиди страв зі спагеті або песто пов'язані з різними соусами і добавками. Всього в світі налічується більше 10 тисяч рецептів страв на основі спагетті. Значна частина їх італійського походження. Кожен район Італії має своє «фірмове блюдо з цим чудовим продуктом, унікальність смаку залежить від добавок: морепродукти подаються до спагетті на островах Сицилія і Сардинія, фарш із м'яса - в Сієні, в Римі - соус з томатів , анчоусів, маслин і каперсів, а в Генуї - з часнику, овечого сиру і горіхів.
Спагетті стали звичною стравою на нашій кухні. Мабуть, самий поширений компонент, що служить добавкою - сир. Як приготувати спагетті з сиром, щоб це було дійсно смачно?
Ми пропонуємо рецепт спагетті з сиром, які можуть подаватися як гарнір до м'яса або птиці, а можуть бути представлені, як цілком самостійне блюдо.
Спагеті по-італійськи з сиром
Інгредієнти: перець - 1 шт.; баклажани - 1 шт.; помідори - 5 шт.; спагетті - 400 г; сир твердих сортів - 100 г; оливкова олія; базилік - кілька гілочок. Приготування спагетті з сиром
При варінні спагетті необхідно враховувати, що вага води повинен бути вдвічі більше, ніж вага самого продукту, тому на 400 г макаронних виробів необхідно 800 мл води. Поставте на вогонь каструльку з водою. Після закипання, готуємо до варіння спагетті. Зазвичай ємність, в якій доводиться готувати, не вміщує повністю сухі спагетті. Тому, щоб не ламати ці прекрасні вироби, поміщаємо спагетті одним кінцем в киплячу воду. Коли вони розм'якнуть, злегка деформируем їх, зрушуючи далі, і цю операцію виконуємо до тих пора, поки спагетті не будуть повністю занурені в окріп.
Розм'якшені макаронини злегка солимо і весь час помішуємо, попереджуючи їх злипання. Повністю спагетті готові приблизно через 10 - 12 хвилин. Відкидаємо їх на друшляк і промиваємо. Додаємо оливкову олію в спагетті, гарненько їх струшуючи.
Приготування соусу
Ріжемо перець смужками, обсмажуємо з додаванням оливкової олії. Додаємо баклажани, нарізані кубиками. Суміш овочів в результаті обжарювання повинна придбати золотистий відтінок.
Ріжемо помідори і кладемо в інші овочі, тримаємо на вогні, поки вони не розм'якнуть. В кінці готування кидаємо гілочки базиліка і знімаємо сковороду з вогню.
Викладаємо на блюдо спагетті, пересипаючи тертим сиром.
Якщо ви додасте разом з сиром дрібно наструганную шинку - смакові якості страви будуть абсолютно іншими.
Страви з спагетті цікаві тим, що добавка всього лише одного компонента надає страві особливий смак, тому з цим продуктом ви можете імпровізувати, проявляючи фантазію і вигадку!
Калорійність спагетті з сиром
Для дієтичного харчування спагетті - не дуже підходящий продукт. Самою високою калорійністю володіють макаронні вироби, які зроблені з м'яких сортів пшениці (вони порівнянні з хлібом). Однак у продажу є різновиди, які можна вживати без остраху набрати кілограми - це спагеті, виготовлені з твердих сортів пшениці.
У 100 г відварених макаронних виробів, виготовлених з тведосортовой пшениці приблизно 330 калорій. Ще 140 г додамо за рахунок масла та твердого сиру. Так що, навіть маючи деякі проблеми з вагою, ви можете дозволити собі іноді невелику порцію спагеті, тим більше, що вони викликають почуття насичення надовго.
Ми рекомендуємо з усією відповідальністю поставитися до купівлі макаронних виробів,
віддаючи перевагу розфасованим товарів. Уважно вивчіть склад, який обов'язково вказується на зворотному боці прозорого пакетика.
Ознаки хороших спагетті: Володіють легкою прозорістю і жовтуватим відтінком. Вироби гладкі, злегка блискучі, немає вкраплень. Відсутні поламані макаронини. Добре гнуться, а ось ламаються з працею. У процесі варіння спагетті вода зберігає прозорість. Збільшуються в розмірах при варінні зовсім незначно і не вимагають промивання.