Кантуччи
Італійське печиво кантуччи, рецепт якого буде наведено нижче, є справжнім відкриттям для всіх, хто любить солодощі, але при цьому жахливо втомився від тортів і тістечок. Таке печиво може замінити собою сніданок, так як прекрасно поєднується з ранковою кавою або чаєм. Крім того, печиво кантуччи з мигдалем можна зберігати кілька місяців, правда, зазвичай воно не доживає навіть до першої тижня.
Інгредієнти:
цукор - 450 г;
розпушувач - 7 г;
яйце - 5 шт.;
мигдаль - 500 г;
борошно - 600 г;
сіль - 1 щіпка;
ванілін - 5 г;
цедра лимона - 1 ст. ложка;
масло вершкове - 100 г;
мед - 50 р.
Приготування
Перед початком приготування необхідно переконатися, що всі інгредієнти кімнатної температури, це стосується не тільки масла, а й яєць з медом, які багато господинь зберігають у холодильниках. Одне з яєць необхідно залишити для змазування тіста. Крім цього, кількість цукру можна зменшити, якщо ви не дуже любите солодку випічку.
Починати приготування кантуччи слід з просіювання борошна, після чого потрібно відправити її в глибокий посуд, додати розпушувач і ретельно все перемішати. Далі в борошно необхідно по черзі вбити яйця (не забудьте перед цим один з них відкласти в сторону) почати замішувати тісто дерев'яною або силіконової лопаткою.
Через кілька хвилин помішування необхідно додати до борошна розм'якшене масло, знову все перемішати, після чого висипати цукор, лимонну цедру і замісити тісто, так само за допомогою лопатки.
Нарешті, необхідно додати до маси ванілін, сіль і мед, після чого в останній раз все перемішати лопаткою і висипати в отриману масу мигдаль. Після цього потрібно замісити тісто руками, воно повинне вийти еластичним і без праці скочуватися в кулю.
Отриманий шар можна розділити на 6 частин, кожну з яких скачати в ковбаску і відправити на застелене папером деко.
Відкладене в бік яйце необхідно збити і змастити ним ковбаски, а потім відправити їх на 20-25 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку. Через 25 хвилин печиво потрібно дістати з духовки і нарізати кожну ковбаску на скибочки товщиною з палець, після чого розкласти їх на листі догори врізами і випікати ще 10-15 хвилин при тій же температурі.
Готове печиво кантуччи можна зберігати в банку, а можна подавати відразу, як тільки він охолоне. У будь-якому випадку, довго таке ласощі у вас не затримається.
Аналог кантуччи - печиво біскотті також відмінно підходить до правильно звареному кава .
Мигдальне печиво кантуччи
Інгредієнти:
Приготування
Перед початком приготування необхідно переконатися, що всі інгредієнти кімнатної температури, це стосується не тільки масла, а й яєць з медом, які багато господинь зберігають у холодильниках. Одне з яєць необхідно залишити для змазування тіста. Крім цього, кількість цукру можна зменшити, якщо ви не дуже любите солодку випічку.
Починати приготування кантуччи слід з просіювання борошна, після чого потрібно відправити її в глибокий посуд, додати розпушувач і ретельно все перемішати. Далі в борошно необхідно по черзі вбити яйця (не забудьте перед цим один з них відкласти в сторону) почати замішувати тісто дерев'яною або силіконової лопаткою.
Через кілька хвилин помішування необхідно додати до борошна розм'якшене масло, знову все перемішати, після чого висипати цукор, лимонну цедру і замісити тісто, так само за допомогою лопатки.
Нарешті, необхідно додати до маси ванілін, сіль і мед, після чого в останній раз все перемішати лопаткою і висипати в отриману масу мигдаль. Після цього потрібно замісити тісто руками, воно повинне вийти еластичним і без праці скочуватися в кулю.
Отриманий шар можна розділити на 6 частин, кожну з яких скачати в ковбаску і відправити на застелене папером деко.
Відкладене в бік яйце необхідно збити і змастити ним ковбаски, а потім відправити їх на 20-25 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку. Через 25 хвилин печиво потрібно дістати з духовки і нарізати кожну ковбаску на скибочки товщиною з палець, після чого розкласти їх на листі догори врізами і випікати ще 10-15 хвилин при тій же температурі.
Готове печиво кантуччи можна зберігати в банку, а можна подавати відразу, як тільки він охолоне. У будь-якому випадку, довго таке ласощі у вас не затримається.
Аналог кантуччи - печиво біскотті також відмінно підходить до правильно звареному кава .
Рекомендуємо добрі рецепти
Мигдальне печиво
Що може бути смачніше, ніж поїсти на сніданок мигдалевого печива з молоком. Причому, вам не потрібно купувати його в магазині. Ви приготуєте дане
Затяжне печиво
Затяжне печиво отримало свою назву завдяки пружності та щільності тіста, яке при розкочуванні швидко повертає колишню форму. Таким чином, процес
Морквяне печиво - рецепт
Дієтичне, морквяне печиво, це не тільки радісне ласощі для тих, що худнуть дам, але й корисний і смачний десерт для дітей. Рецепти морквяного печиво
Печиво в вафельниці
Печиво - це дивовижна випічка, яку обожнюють і дорослі і діти. І сьогодні ми пропонуємо вам згадати смак дитинства і зробити чудове печиво у
Біскотті: рецепт
Біскотті можна використовувати і як десерт, і як доповнення до м'ясних страв, наприклад. Ми все ж таки будемо випікати класичне солодке біскотті з
Біскотті з мигдалем
Біскотті - популярне італійське печиво. Приготує його досить нескладно, і в цьому вам допоможуть наші прості рецепти. Давайте розберемося, як спекти