Італійське печиво кантуччи, рецепт якого буде наведено нижче, є справжнім відкриттям для всіх, хто любить солодощі, але при цьому жахливо втомився від тортів і тістечок. Таке печиво може замінити собою сніданок, так як прекрасно поєднується з ранковою кавою або чаєм. Крім того, печиво кантуччи з мигдалем можна зберігати кілька місяців, правда, зазвичай воно не доживає навіть до першої тижня.
Мигдальне печиво кантуччи
Інгредієнти: цукор - 450 г; розпушувач - 7 г; яйце - 5 шт.; мигдаль - 500 г; борошно - 600 г; сіль - 1 щіпка; ванілін - 5 г; цедра лимона - 1 ст. ложка; масло вершкове - 100 г; мед - 50 р. Приготування Перед початком приготування необхідно переконатися, що всі інгредієнти кімнатної температури, це стосується не тільки масла, а й яєць з медом, які багато господинь зберігають у холодильниках. Одне з яєць необхідно залишити для змазування тіста. Крім цього, кількість цукру можна зменшити, якщо ви не дуже любите солодку випічку.
Починати приготування кантуччи слід з просіювання борошна, після чого потрібно відправити її в глибокий посуд, додати розпушувач і ретельно все перемішати. Далі в борошно необхідно по черзі вбити яйця (не забудьте перед цим один з них відкласти в сторону) почати замішувати тісто дерев'яною або силіконової лопаткою.
Через кілька хвилин помішування необхідно додати до борошна розм'якшене масло, знову все перемішати, після чого висипати цукор, лимонну цедру і замісити тісто, так само за допомогою лопатки.
Нарешті, необхідно додати до маси ванілін, сіль і мед, після чого в останній раз все перемішати лопаткою і висипати в отриману масу мигдаль. Після цього потрібно замісити тісто руками, воно повинне вийти еластичним і без праці скочуватися в кулю.
Отриманий шар можна розділити на 6 частин, кожну з яких скачати в ковбаску і відправити на застелене папером деко.
Відкладене в бік яйце необхідно збити і змастити ним ковбаски, а потім відправити їх на 20-25 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку. Через 25 хвилин печиво потрібно дістати з духовки і нарізати кожну ковбаску на скибочки товщиною з палець, після чого розкласти їх на листі догори врізами і випікати ще 10-15 хвилин при тій же температурі.
Готове печиво кантуччи можна зберігати в банку, а можна подавати відразу, як тільки він охолоне. У будь-якому випадку, довго таке ласощі у вас не затримається.
Аналог кантуччи - печиво біскотті також відмінно підходить до правильно звареному кава .