Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Затяжне печиво

Затяжне печиво

17-01-2015, 19:28
13 271
Затяжне печиво
Технологія виробництва затяжного печива передбачає використання невеликої кількості цукру і масла, що сильно позначається на еластичних властивостях тесту. Із-за зниженого змісту двох основних компонентів, тісто такого печива дуже швидко приймає первісну форму, тому процес його розкочування помітно затягується і складається з декількох етапів. Ось чому затяжне печиво називається, і саме його рецепт ми надамо нижче.

Печиво затяжне - рецепт



Інгредієнти:


  • яйце - 1 шт.;

  • олія соняшникова - 1 ст. ложка;

  • борошно - 250 г;

  • молоко - 1 ст. ложка;

  • сода - 1/4 ч. ложки;

  • цукровий пісок - 2 ст. ложки.



  • Приготування

    Затяжне печиво, користь якого полягає в зниженому вмісті цукру і повній відсутності вершкового масла, може бути приготоване в якості пісного або дієтичного страви.

    Для початку необхідно розтерти яйце з цукром, додати до них молоко і масло і ретельно перемішати. Борошно слід змішати з содою в окремій ємності, після чого з'єднати її з яєчною сумішшю і замісити густе тісто. Тепер необхідно розкачати тісто і розрізати його на порції. Печиво слід викласти на деко, помістити в духовку і випікати 10-15 хвилин.

    Печиво затяжне пісне



    Інгредієнти:


  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 250 г;

  • молоко - 2 ст. ложки;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • розпушувач - 5 г;

  • цукор - за бажанням.



  • Приготування

    Відповісти на питання, що значить затяжне печиво, досить просто. Відмінність такого печива від звичайного полягає в тісті з низьким вмістом цукру і відсутності вершкового масла. Більш того, якщо ви хочете приготувати страву, яку зможуть є люди з непереносимістю лактози, молоко можна замінити звичайною водою.
    Затяжне печиво
    Для початку необхідно розмішати яйце з молоком і маслом (якщо ви вирішили додати цукор, потрібно розтерти яйце з ним, і лише потім додавати інші інгредієнти).
    Просіяне з розпушувачем борошно слід порціями вводити в яєчно-олійну суміш, після чого замісити пружне тісто. Тісто треба розкачати максимально тонким шаром і швидко розрізати на порції, так як затяжне тісто має звичку приймати своє вихідне положення за лічені хвилини.
    Порції печива потрібно відправити на підготовлений заздалегідь деко і випікати при температурі 180 градусів 7-10 хвилин. Остуджувати затяжне печиво перед подачею не обов'язково.
    Також рекомендуємо випробувати рецепти цукрового печива і печива на пиві .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт печива «Хвилинка»
    Рецепт печива «Хвилинка»
    Назва печива «Хвилинка» говорить сама за себе, і хоч ласощі готується не рівно одну хвилину, тим не менш, багато сил і часу цей процес не забере.
    Морквяне печиво - рецепт
    Морквяне печиво - рецепт
    Дієтичне, морквяне печиво, це не тільки радісне ласощі для тих, що худнуть дам, але й корисний і смачний десерт для дітей. Рецепти морквяного печиво
    Печиво з мармеладом
    Печиво з мармеладом
    Мармелад - це улюблені ласощі багатьох діточок, а якщо його ще й використовувати у створенні печива - вийде дивовижно смачна випічка до чаю. У нашій
    Печиво без масла
    Печиво без масла
    Люди, що стежать за своєю фігурою, звичайно ж, краще випічку без яєць і масла з низькою калорійністю. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати
    Печиво в вафельниці
    Печиво в вафельниці
    Печиво - це дивовижна випічка, яку обожнюють і дорослі і діти. І сьогодні ми пропонуємо вам згадати смак дитинства і зробити чудове печиво у
    Печиво з насінням
    Печиво з насінням
    Любите домашню випічку, тоді рекомендуємо зробити чудове печиво з насінням. Рецепт приготування досить простий, а близькі неодмінно будуть в захваті