Технологія виробництва затяжного печива передбачає використання невеликої кількості цукру і масла, що сильно позначається на еластичних властивостях тесту. Із-за зниженого змісту двох основних компонентів, тісто такого печива дуже швидко приймає первісну форму, тому процес його розкочування помітно затягується і складається з декількох етапів. Ось чому затяжне печиво називається, і саме його рецепт ми надамо нижче.
Печиво затяжне - рецепт
Інгредієнти: яйце - 1 шт.; олія соняшникова - 1 ст. ложка; борошно - 250 г; молоко - 1 ст. ложка; сода - 1/4 ч. ложки; цукровий пісок - 2 ст. ложки. Приготування Затяжне печиво, користь якого полягає в зниженому вмісті цукру і повній відсутності вершкового масла, може бути приготоване в якості пісного або дієтичного страви.
Для початку необхідно розтерти яйце з цукром, додати до них молоко і масло і ретельно перемішати. Борошно слід змішати з содою в окремій ємності, після чого з'єднати її з яєчною сумішшю і замісити густе тісто. Тепер необхідно розкачати тісто і розрізати його на порції. Печиво слід викласти на деко, помістити в духовку і випікати 10-15 хвилин.
Печиво затяжне пісне
Інгредієнти: яйце - 1 шт.; борошно - 250 г; молоко - 2 ст. ложки; масло рослинне - 2 ст. ложки; розпушувач - 5 г; цукор - за бажанням. Приготування Відповісти на питання, що значить затяжне печиво, досить просто. Відмінність такого печива від звичайного полягає в тісті з низьким вмістом цукру і відсутності вершкового масла. Більш того, якщо ви хочете приготувати страву, яку зможуть є люди з непереносимістю лактози, молоко можна замінити звичайною водою.
Для початку необхідно розмішати яйце з молоком і маслом (якщо ви вирішили додати цукор, потрібно розтерти яйце з ним, і лише потім додавати інші інгредієнти).
Просіяне з розпушувачем борошно слід порціями вводити в яєчно-олійну суміш, після чого замісити пружне тісто. Тісто треба розкачати максимально тонким шаром і швидко розрізати на порції, так як затяжне тісто має звичку приймати своє вихідне положення за лічені хвилини.
Порції печива потрібно відправити на підготовлений заздалегідь деко і випікати при температурі 180 градусів 7-10 хвилин. Остуджувати затяжне печиво перед подачею не обов'язково.
Також рекомендуємо випробувати рецепти цукрового печива і печива на пиві .