Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Мигдальне печиво

Мигдальне печиво

17-01-2015, 20:16
1 869
Мигдальне печиво
Мигдальне печиво з легкістю, можна віднести до категорії доступних вишуканих ласощів. Дуже тонкий неповторний смак і чудовий аромат неодмінно запам'ятаються навіть самому вередливому дегустатору. Як же приготувати мигдальне печиво?

Рецепт повітряного мигдалевого французького печива


Інгредієнти:
Для печива:

  • мигдальна борошно - 110 г;

  • цукрова пудра - 225 г;

  • сіль - щіпка;

  • яйце - 4 шт.;

  • лимонний сік - 05 ч. ложки;

  • цукор - 50 р.


  • Для начинки:

  • вершки 35% - 100 мл;

  • білий шоколад - 200 р.


  • Приготування
    Як спекти мигдальне печиво? Мигдалеву борошно висипаємо в глибоку миску. Якщо вона трохи сирувата, то спочатку обов'язково просушіть її. Для цього висипаємо її на деко і ставимо в заздалегідь розігріту до температури 150°С духовку на 5 хвилин. Потім виймаємо і остуджуємо. Змішуємо разом мигдалеву борошно з цукровою пудрою і просіваємо через дрібне сито.

    Гарненько збиваємо міксером яєчні білки з лимонним соком і сіллю. Поступово вводимо цукровий пісок. Отримана маса повинна вийти блискучою і пишною. При бажанні можете додати приблизно 10 крапель харчового барвника. Акуратно з'єднуємо збиті білки з мигдальною масою. Перемішуємо знизу вгору, щоб білки не осіли, інакше наше печиво вийде важким.

    Деко застеляємо пергаментним папером. Мигдально-білкову масу перекладаємо в кондитерський шприц і вичавлюємо з нього невеликі коржі.
    Випікаємо мигдальне печиво в заздалегідь розігрітій духовці протягом 10 хвилин при температурі 150°С.

    Готове мигдальне французьке печиво склеюємо за допомогою шоколадної начинки. Для цього в сотейнику нагріваємо вершки. Додаємо колотий білий шоколад. На одне мигдальне печиво кладемо отриману масу і злегка притискаємо іншим. Готовий десерт ставимо в прохолодне місце для застигання, після чого подаємо до чаю.

    Мигдальне печиво без борошна


    Інгредієнти:

  • мигдаль - 300 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукор - 150 г;

  • ванільний цукор - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Для початку заливаємо мигдаль на 10 хвилин окропом. Після цього очищаємо і подрібнюємо в блендері. Яйце злегка збиваємо в окремій чаші, а потім, змішуємо з медом, додаючи звичайний і ванільний цукор. Все добре перемішуємо і з отриманої маси формуємо невеликі коржі. Далі викладаємо їх на деко і відправляємо в розігріту духовку на 25 хвилин.

    Мигдальне печиво «Кантуччи»



    «Кантуччи» - це традиційне італійське ласощі, що випікається із здобного тіста з цілими ядерцями мигдалевого горіха. Головна особливість цього печива полягає в тому, що його можна зберігати дуже довго. «Кантуччи» чудово поєднується з гарячою кавою і солодким вином.
    Інгредієнти:

  • борошно - 500 г;

  • цукор - 300 г;

  • обсмажений мигдаль - 200 г;

  • яйце - 4 шт.;

  • розпушувач - 1 ст. ложка;

  • ваніль - за смаком;

  • сіль - за смаком

  • мед - 1 ст. ложка;

  • масло вершкове - 50 г.


  • Приготування
    Отже, спочатку акуратно відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо з однією половиною цукру, а жовтки з іншого. Потім, обережно з'єднуємо ці дві яєчні маси і перемішуємо.
    Мигдальне печиво
    Додаємо розпушувач, сіль, додаємо розтоплений мед, ваніль і кладемо м'яке вершкове масло. Поступово додаємо борошно і замішуємо м'яке і пружне тісто. Додаємо мигдаль і скачуємо тісто в кулю. Поділяємо його на 4 рівні частини і кожну скачуємо в ковбаску і викладаємо на застелений пекарської папером деко. Випікаємо печиво в заздалегідь розігрітій до 180°С духовці приблизно 25 хвилин.

    Потім витягуємо ковбаски, нарізаємо на сухарики і даємо їм охолонути. Перекладаємо печиво на деко і відправляємо ще на 10 хвилин у духовку. Готове італійське мигдальне печиво охолоджуємо і подаємо до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Бісквітне печиво
    Бісквітне печиво
    Бісквітне печиво - це ніжне і дуже смачне ласощі, яке можна приготувати за різними рецептами, з різними начинками, глазур'ю, кремами. Хочете
    Лимонне печиво
    Лимонне печиво
    Любите солодощі? Особливо печиво? У цьому випадку ви будете раді дізнатися, що в цій статті ми розповімо вам про дуже смачне ласощі - лимонному
    Печиво з мармеладом
    Печиво з мармеладом
    Мармелад - це улюблені ласощі багатьох діточок, а якщо його ще й використовувати у створенні печива - вийде дивовижно смачна випічка до чаю. У нашій
    Печиво «Дамські пальчики»
    Печиво «Дамські пальчики»
    Печиво «Дамські пальчики» або по-іншому савоярді - чудове італійське ласощі, яке подають до чаю або створюють з нього чудові торти. Що ж, давайте
    Кантуччи
    Кантуччи
    Відвідавши будь-яку італійську кав'ярню, вам напевно вдасться поласувати печивом кантуччи - невеликими мигдальними сухариками, які слід вмочати в
    Біскотті з мигдалем
    Біскотті з мигдалем
    Біскотті - популярне італійське печиво. Приготує його досить нескладно, і в цьому вам допоможуть наші прості рецепти. Давайте розберемося, як спекти