Мигдальне печиво з легкістю, можна віднести до категорії доступних вишуканих ласощів. Дуже тонкий неповторний смак і чудовий аромат неодмінно запам'ятаються навіть самому вередливому дегустатору. Як же приготувати мигдальне печиво?
Рецепт повітряного мигдалевого французького печива
Інгредієнти: Для печива:
мигдальна борошно - 110 г; цукрова пудра - 225 г; сіль - щіпка; яйце - 4 шт.; лимонний сік - 05 ч. ложки; цукор - 50 р. Для начинки:
вершки 35% - 100 мл; білий шоколад - 200 р. Приготування Як спекти мигдальне печиво? Мигдалеву борошно висипаємо в глибоку миску. Якщо вона трохи сирувата, то спочатку обов'язково просушіть її. Для цього висипаємо її на деко і ставимо в заздалегідь розігріту до температури 150°С духовку на 5 хвилин. Потім виймаємо і остуджуємо. Змішуємо разом мигдалеву борошно з цукровою пудрою і просіваємо через дрібне сито.
Гарненько збиваємо міксером яєчні білки з лимонним соком і сіллю. Поступово вводимо цукровий пісок. Отримана маса повинна вийти блискучою і пишною. При бажанні можете додати приблизно 10 крапель харчового барвника. Акуратно з'єднуємо збиті білки з мигдальною масою. Перемішуємо знизу вгору, щоб білки не осіли, інакше наше печиво вийде важким.
Деко застеляємо пергаментним папером. Мигдально-білкову масу перекладаємо в кондитерський шприц і вичавлюємо з нього невеликі коржі.
Випікаємо мигдальне печиво в заздалегідь розігрітій духовці протягом 10 хвилин при температурі 150°С.
Готове мигдальне французьке печиво склеюємо за допомогою шоколадної начинки. Для цього в сотейнику нагріваємо вершки. Додаємо колотий білий шоколад. На одне мигдальне печиво кладемо отриману масу і злегка притискаємо іншим. Готовий десерт ставимо в прохолодне місце для застигання, після чого подаємо до чаю.
Мигдальне печиво без борошна
Інгредієнти: мигдаль - 300 г; яйце - 1 шт.; цукор - 150 г; ванільний цукор - 2 ч. ложки. Приготування Для початку заливаємо мигдаль на 10 хвилин окропом. Після цього очищаємо і подрібнюємо в блендері. Яйце злегка збиваємо в окремій чаші, а потім, змішуємо з медом, додаючи звичайний і ванільний цукор. Все добре перемішуємо і з отриманої маси формуємо невеликі коржі. Далі викладаємо їх на деко і відправляємо в розігріту духовку на 25 хвилин.
Мигдальне печиво «Кантуччи»
«Кантуччи» - це традиційне італійське ласощі, що випікається із здобного тіста з цілими ядерцями мигдалевого горіха. Головна особливість цього печива полягає в тому, що його можна зберігати дуже довго. «Кантуччи» чудово поєднується з гарячою кавою і солодким вином.
Інгредієнти: борошно - 500 г; цукор - 300 г; обсмажений мигдаль - 200 г; яйце - 4 шт.; розпушувач - 1 ст. ложка; ваніль - за смаком; сіль - за смаком мед - 1 ст. ложка; масло вершкове - 50 г. Приготування Отже, спочатку акуратно відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо з однією половиною цукру, а жовтки з іншого. Потім, обережно з'єднуємо ці дві яєчні маси і перемішуємо.
Додаємо розпушувач, сіль, додаємо розтоплений мед, ваніль і кладемо м'яке вершкове масло. Поступово додаємо борошно і замішуємо м'яке і пружне тісто. Додаємо мигдаль і скачуємо тісто в кулю. Поділяємо його на 4 рівні частини і кожну скачуємо в ковбаску і викладаємо на застелений пекарської папером деко. Випікаємо печиво в заздалегідь розігрітій до 180°С духовці приблизно 25 хвилин.
Потім витягуємо ковбаски, нарізаємо на сухарики і даємо їм охолонути. Перекладаємо печиво на деко і відправляємо ще на 10 хвилин у духовку. Готове італійське мигдальне печиво охолоджуємо і подаємо до столу.