Тісто для піци на сметані
Піца зі сметаною - це, звичайно ж, ніяка не класика, де немає місця нічому, крім борошна, води і дріжджів, а швидше варіації на тему в дуже вільній інтерпретації. Справжній любитель цього ласощі, мабуть, розридався би, якщо вам раптом заманулося подавати йому швидку піцу на сметані з майонезом, а ось зненацька заскочили голодні друзі будуть вам безмежно вдячні за гаряче і ситне блюдо.
Наші рецепти тесту для піци на сметані зовсім не претендують на історичну достовірність, але зате володіють приголомшливою універсальністю, коли в справу йде все, що залежалося в холодильнику. Піца зі сметаною - це практично «каша із сокири», паличка-виручалочка для дбайливою господині!
Швидка піца на сметані з майонезом
Інгредієнти:
борошно - 9 ст. ложок;
сметана - 4 ст. ложки;
яйця - 2 шт.;
майонез - 4 ст. ложок;
сіль - 1 щіпка.
Приготування
Змішуємо яйця зі сметаною і майонезом. Просіваємо з сіллю борошно і замішуємо рідке тісто. Виливаємо його на розігріту з маслом сковорідку, викладаємо начинку і присипаємо товстим шаром тертого сиру. «Випікаємо» під закритою кришкою і на маленькому вогні хвилин 10 поки сир не розплавитися. Швидка піца на сковороді готова!
Пісочне тісто для піци з сметани
Інгредієнти:
борошно - 500 г;
маргарин - 250 г;
сметана - 1/2 ст.;
цукор - 50 г;
жовтки яєчні - 2 шт.;
лимон - 1 шт.;
сіль - 1 щіпка.
Приготування
Просіваємо борошно з сіллю на обробну дошку і рубаємо в неї холодний маргарин. Окремо змішуємо жовтки з цукром, сметаною і лимонним соком. Додаємо розтерті на крихту маргарин з борошном і замішуємо гладке, еластичне тісто. Скачуємо його в кулю, загортаємо в харчову плівку і кладемо мінімум на півгодини в холодильник. А максимально таке тісто для піци може зберігатися добу.
Рецепт прісного тіста для піци зі сметаною
Інгредієнти:
борошно - 2 ст.;
сметана - 1 ст.;
цукор - 1 ст. ложка;
масло вершкове - 2 ст. ложки;
яйця - 2 шт.;
сіль - 1/2 ч. ложки.
Приготування
На стіл гіркою просіваємо борошно з сіллю. Робимо поглиблення і вливаємо в нього злегка збиті яйця, додаємо сметану, розм'якшене масло і цукор. Швидко замішуємо тісто, скачуємо його в колобок, накриваємо рушником і даємо «відлежатися» хвилин сорок. Після чого ще раз вимішуємо і розгортаємо в тонкий пласт для піци.
Піца на сметані без дріжджів
Інгредієнти:
борошно - 4 ст.;
сметана - 12 ст. ложок;
масло вершкове - 150 г;
цукор - 2 ст. ложки;
сода - 1/2 ч. ложки;
сіль - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Змішуємо сметану, цукор і сіль, поки останні не повністю розчинятися. Постійно збиваючи, вводимо цю суміш у розм'якшене вершкове масло. Коли маса стане однорідною, додаємо просіяне борошно і дуже швидко, буквально півхвилинки замішуємо тісто. Інакше вуглекислий газ, що виділився при реакції від дотику соди і сметани, зникнути і корж для піци вийде жорстким. У даному рецепті сметану можна замінити кефіром або іншим кисломолочним продуктом, здатним тушкувати соду.
Швидке рубане листкове тісто на сметані
Інгредієнти:
борошно - 2 ст.;
олія - 200 г;
сметана - 1 ст.;
сіль - 1 щіпка.
Приготування
На обробну дошку просіваємо борошно з сіллю. Викладаємо зверху нарізане невеликими кубиками охолоджене масло і рубаємо все в крихту важким ножем. Отриману суміш збираємо гіркою, робимо в ній поглиблення і вливаємо туди сметану. Швидко, поки не розтануло масло, замішуємо тісто. Катаємо його в колобок, загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник. Перед випічкою тісто розкочуємо тонким шаром, присипаємо борошном, складаємо в 4 рази і знову розгортаємо. Повторюємо кілька разів. Чим довше ви це будете робити, тим більше листковим вийти корж для піци.
Наші рецепти тесту для піци на сметані зовсім не претендують на історичну достовірність, але зате володіють приголомшливою універсальністю, коли в справу йде все, що залежалося в холодильнику. Піца зі сметаною - це практично «каша із сокири», паличка-виручалочка для дбайливою господині!
Швидка піца на сметані з майонезом
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо яйця зі сметаною і майонезом. Просіваємо з сіллю борошно і замішуємо рідке тісто. Виливаємо його на розігріту з маслом сковорідку, викладаємо начинку і присипаємо товстим шаром тертого сиру. «Випікаємо» під закритою кришкою і на маленькому вогні хвилин 10 поки сир не розплавитися. Швидка піца на сковороді готова!
Пісочне тісто для піци з сметани
Інгредієнти:
Приготування
Просіваємо борошно з сіллю на обробну дошку і рубаємо в неї холодний маргарин. Окремо змішуємо жовтки з цукром, сметаною і лимонним соком. Додаємо розтерті на крихту маргарин з борошном і замішуємо гладке, еластичне тісто. Скачуємо його в кулю, загортаємо в харчову плівку і кладемо мінімум на півгодини в холодильник. А максимально таке тісто для піци може зберігатися добу.
Рецепт прісного тіста для піци зі сметаною
Інгредієнти:
Приготування
На стіл гіркою просіваємо борошно з сіллю. Робимо поглиблення і вливаємо в нього злегка збиті яйця, додаємо сметану, розм'якшене масло і цукор. Швидко замішуємо тісто, скачуємо його в колобок, накриваємо рушником і даємо «відлежатися» хвилин сорок. Після чого ще раз вимішуємо і розгортаємо в тонкий пласт для піци.
Піца на сметані без дріжджів
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо сметану, цукор і сіль, поки останні не повністю розчинятися. Постійно збиваючи, вводимо цю суміш у розм'якшене вершкове масло. Коли маса стане однорідною, додаємо просіяне борошно і дуже швидко, буквально півхвилинки замішуємо тісто. Інакше вуглекислий газ, що виділився при реакції від дотику соди і сметани, зникнути і корж для піци вийде жорстким. У даному рецепті сметану можна замінити кефіром або іншим кисломолочним продуктом, здатним тушкувати соду.
Швидке рубане листкове тісто на сметані
Інгредієнти:
Приготування
На обробну дошку просіваємо борошно з сіллю. Викладаємо зверху нарізане невеликими кубиками охолоджене масло і рубаємо все в крихту важким ножем. Отриману суміш збираємо гіркою, робимо в ній поглиблення і вливаємо туди сметану. Швидко, поки не розтануло масло, замішуємо тісто. Катаємо його в колобок, загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник. Перед випічкою тісто розкочуємо тонким шаром, присипаємо борошном, складаємо в 4 рази і знову розгортаємо. Повторюємо кілька разів. Чим довше ви це будете робити, тим більше листковим вийти корж для піци.
Рекомендуємо добрі рецепти
Коржі на сметані
Коржі на сметані завжди виходять легкими і пишними навіть у початківців господарок. Такі коржі відмінно підійдуть до сніданку, оскільки готуються
Піца з сосисками
Традиційна піца - італійська страва, абсолютно відрізняється від піци, приготованої в наших будинках. Зазвичай ми додаємо в таку піцу все, що
Піца в домашніх умовах
Смачна, ситна піца, яка прийшла до нас з країн Середземномор'я вже давно завоювала собі масу шанувальників серед дітей і дорослих. Наші господині теж
Дріжджове тісто для піци - рецепт
Всі ми любимо піцу - прекрасний італійське блюдо. І часто для її створення ми купуємо готове тісто в магазині. Але адже його можна приготувати
Швидка піца на сковороді - рецепт
Багато хто з нас люблять таке смачненьке страву, як італійська піца. У класичному варіанті її готують із дріжджового тіста в духовці. Але якщо у вас
Піца на кефірі - рецепт
Хто з нас не знайомий з таким смачним блюдом, як піца. Варіантів її приготування існує безліч, напевно у кожної господині знайдеться свій особливий.