Піца зі сметаною - це, звичайно ж, ніяка не класика, де немає місця нічому, крім борошна, води і дріжджів, а швидше варіації на тему в дуже вільній інтерпретації. Справжній любитель цього ласощі, мабуть, розридався би, якщо вам раптом заманулося подавати йому швидку піцу на сметані з майонезом, а ось зненацька заскочили голодні друзі будуть вам безмежно вдячні за гаряче і ситне блюдо.
Наші рецепти тесту для піци на сметані зовсім не претендують на історичну достовірність, але зате володіють приголомшливою універсальністю, коли в справу йде все, що залежалося в холодильнику. Піца зі сметаною - це практично «каша із сокири», паличка-виручалочка для дбайливою господині!
Швидка піца на сметані з майонезом
Інгредієнти: борошно - 9 ст. ложок; сметана - 4 ст. ложки; яйця - 2 шт.; майонез - 4 ст. ложок; сіль - 1 щіпка. Приготування Змішуємо яйця зі сметаною і майонезом. Просіваємо з сіллю борошно і замішуємо рідке тісто. Виливаємо його на розігріту з маслом сковорідку, викладаємо начинку і присипаємо товстим шаром тертого сиру. «Випікаємо» під закритою кришкою і на маленькому вогні хвилин 10 поки сир не розплавитися. Швидка піца на сковороді готова!
Пісочне тісто для піци з сметани
Інгредієнти: борошно - 500 г; маргарин - 250 г; сметана - 1/2 ст.; цукор - 50 г; жовтки яєчні - 2 шт.; лимон - 1 шт.; сіль - 1 щіпка. Приготування Просіваємо борошно з сіллю на обробну дошку і рубаємо в неї холодний маргарин. Окремо змішуємо жовтки з цукром, сметаною і лимонним соком. Додаємо розтерті на крихту маргарин з борошном і замішуємо гладке, еластичне тісто. Скачуємо його в кулю, загортаємо в харчову плівку і кладемо мінімум на півгодини в холодильник. А максимально таке тісто для піци може зберігатися добу.
Рецепт прісного тіста для піци зі сметаною
Інгредієнти: борошно - 2 ст.; сметана - 1 ст.; цукор - 1 ст. ложка; масло вершкове - 2 ст. ложки; яйця - 2 шт.; сіль - 1/2 ч. ложки. Приготування На стіл гіркою просіваємо борошно з сіллю. Робимо поглиблення і вливаємо в нього злегка збиті яйця, додаємо сметану, розм'якшене масло і цукор. Швидко замішуємо тісто, скачуємо його в колобок, накриваємо рушником і даємо «відлежатися» хвилин сорок. Після чого ще раз вимішуємо і розгортаємо в тонкий пласт для піци.
Піца на сметані без дріжджів
Інгредієнти: борошно - 4 ст.; сметана - 12 ст. ложок; масло вершкове - 150 г; цукор - 2 ст. ложки; сода - 1/2 ч. ложки; сіль - 1/2 ч. ложки. Приготування Змішуємо сметану, цукор і сіль, поки останні не повністю розчинятися. Постійно збиваючи, вводимо цю суміш у розм'якшене вершкове масло. Коли маса стане однорідною, додаємо просіяне борошно і дуже швидко, буквально півхвилинки замішуємо тісто. Інакше вуглекислий газ, що виділився при реакції від дотику соди і сметани, зникнути і корж для піци вийде жорстким. У даному рецепті сметану можна замінити кефіром або іншим кисломолочним продуктом, здатним тушкувати соду.
Швидке рубане листкове тісто на сметані
Інгредієнти: борошно - 2 ст.; олія - 200 г; сметана - 1 ст.; сіль - 1 щіпка. Приготування На обробну дошку просіваємо борошно з сіллю. Викладаємо зверху нарізане невеликими кубиками охолоджене масло і рубаємо все в крихту важким ножем. Отриману суміш збираємо гіркою, робимо в ній поглиблення і вливаємо туди сметану. Швидко, поки не розтануло масло, замішуємо тісто. Катаємо його в колобок, загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник. Перед випічкою тісто розкочуємо тонким шаром, присипаємо борошном, складаємо в 4 рази і знову розгортаємо. Повторюємо кілька разів. Чим довше ви це будете робити, тим більше листковим вийти корж для піци.