Суп з булгуром
Є маса рецептів приготування різних супів. Як приготувати суп з булгуром, дізнаєтеся з цієї статті.
Інгредієнти:
бульйон м'ясний – 15 л;
червона сочевиця – 100 г;
крупа булгур – 100 г;
паста томатна – 1 ст. ложка;
маленький перчик чилі – 1 шт.;
цибуля – 120 г;
масло натуральне вершкове – 30 г;
м'ята сушена – 1 ч. ложка;
сіль;
паприка.
Приготування
У каструлі, де будемо варити суп, розтоплюємо масло. Очищаємо цибулю, миємо й дрібненько шаткуємо. Відправляємо каструлю і пасеруємо близько 5 хвилин. Додаємо томат, подрібнений перчик чилі і мелену паприку. Розмішуємо і обсмажуємо хвилини 3. Потім підливаємо підігрітий бульйон, а після закипання додаємо булгур і сочевицю. На слабкому вогні варимо хвилин 20. Потім кладемо м'яту і підсолюємо. Накриваємо кришкою і настоюють 10 хвилин.
Суп з булгуру також можна приготувати в мультиварці. Для цього спочатку обсмажуємо вище перераховані інгредієнти в режимі «Випічка», а потім вливаємо рідину і готуємо в режимі «Гасіння» 1 год. По цьому рецепту також можна приготувати і пісний суп з булгуром. Для цього просто бульйон замінюємо водою.
Інгредієнти:
курячі стегенця – 2 шт.;
булгур – 100 г;
картопля – 200 г;
цибуля – 110 г;
сіль;
морква – 140 г;
зелень;
лавровий лист;
часник – 3 зубчики;
вода.
Приготування
Вимиті стегенця заливаємо водою і доводимо до закипання. Після цього варимо хвилин 7 а потім перший зливаємо бульйон. Знову вливаємо 2 літри води і варимо до готовності. Потім м'ясо виймаємо з бульйону, відокремлюємо його від кісток і подрібнюємо. Відварюємо згідно інструкції булгур. Потім подрібнюємо цибульку і моркву. Пасеруємо овочі на вершковому маслечко близько 5 хвилин. Потім додаємо м'ясо, булгур і заливаємо все це курячим бульйоном. Закладаємо нарізану брусочками картоплю, підсолюємо за смаком. Варимо суп до готовності картоплі, а в кінці кладемо зелень, подрібнений часник і лавровий листок.
Інгредієнти:
філе лосося – 300 г;
філе тріски – 300 г;
крупа булгур – 50 г;
цибуля – 110 г;
перець солодкий – 100 г;
морква – 100 г;
рибний кісточки – 100 г;
вода – 2 літри;
цибуля-порей – 100 г;
петрушка (зелень) – 100 г;
Приготування
Насамперед готуємо бульйон - рибу заливаємо водою, кладемо моркву, цілу цибулину. Доводимо все це до закипання і варимо 40 хвилин на малому вогні. Потім готовий бульйон проціджують. Подрібнюємо півкільцями цибулю-порей, кладемо його в киплячий бульйон, додаємо подрібнений солодкий перець, всипаємо булгур і добре розмішуємо. Тепер закладаємо нарізане кубиками рибне філе. Варимо близько 10 хвилин. Супчик готовий притрушиваем дрібно нарізаною петрушкою.
Суп з булгуром і сочевицею
Інгредієнти:
Приготування
У каструлі, де будемо варити суп, розтоплюємо масло. Очищаємо цибулю, миємо й дрібненько шаткуємо. Відправляємо каструлю і пасеруємо близько 5 хвилин. Додаємо томат, подрібнений перчик чилі і мелену паприку. Розмішуємо і обсмажуємо хвилини 3. Потім підливаємо підігрітий бульйон, а після закипання додаємо булгур і сочевицю. На слабкому вогні варимо хвилин 20. Потім кладемо м'яту і підсолюємо. Накриваємо кришкою і настоюють 10 хвилин.
Суп з булгуру також можна приготувати в мультиварці. Для цього спочатку обсмажуємо вище перераховані інгредієнти в режимі «Випічка», а потім вливаємо рідину і готуємо в режимі «Гасіння» 1 год. По цьому рецепту також можна приготувати і пісний суп з булгуром. Для цього просто бульйон замінюємо водою.
Курячий суп з булгуром
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті стегенця заливаємо водою і доводимо до закипання. Після цього варимо хвилин 7 а потім перший зливаємо бульйон. Знову вливаємо 2 літри води і варимо до готовності. Потім м'ясо виймаємо з бульйону, відокремлюємо його від кісток і подрібнюємо. Відварюємо згідно інструкції булгур. Потім подрібнюємо цибульку і моркву. Пасеруємо овочі на вершковому маслечко близько 5 хвилин. Потім додаємо м'ясо, булгур і заливаємо все це курячим бульйоном. Закладаємо нарізану брусочками картоплю, підсолюємо за смаком. Варимо суп до готовності картоплі, а в кінці кладемо зелень, подрібнений часник і лавровий листок.
Рибний суп з булгуром
Інгредієнти:
Приготування
Насамперед готуємо бульйон - рибу заливаємо водою, кладемо моркву, цілу цибулину. Доводимо все це до закипання і варимо 40 хвилин на малому вогні. Потім готовий бульйон проціджують. Подрібнюємо півкільцями цибулю-порей, кладемо його в киплячий бульйон, додаємо подрібнений солодкий перець, всипаємо булгур і добре розмішуємо. Тепер закладаємо нарізане кубиками рибне філе. Варимо близько 10 хвилин. Супчик готовий притрушиваем дрібно нарізаною петрушкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Булгур з овочами
Булгур - крупа, яка здатна урізноманітнити звичайний обід, особливо, якщо приготувати її по-новому, цікавому рецептом. Доповнивши продукт
Булгур в мультиварці
Відомо, що мультиварка особливо якісно готує різноманітні каші та, напевно, і з булгуром впорається без особливих проблем. Далі опишемо кілька
Перлова каша - рецепти приготування
Відому кожному звичайну перловку можна приготувати по-новому, дотримуючись докладним рецептами, які описані далі. Розповімо, як урізноманітнити склад
Каша булгур
Чудовою заміною звичним каш стане булгур. Його зовсім не складно готувати, до того ж далі наведено кілька рецептів, які допоможуть урізноманітнити
Як приготувати булгур?
Звичні страви зі звичайних круп часом набридають, і в такому випадку можна урізноманітнити раціон чимось новеньким. Далі опишемо, як зробити
Булгур - рецепти
Булгур - це крупа, яка особливо популярна в Середземномор'ї і на Сході. З неї можна приготувати багато страв. Сьогодні ми розповімо, як зробити плов