Є маса рецептів приготування різних супів. Як приготувати суп з булгуром, дізнаєтеся з цієї статті.
Суп з булгуром і сочевицею
Інгредієнти: бульйон м'ясний – 15 л; червона сочевиця – 100 г; крупа булгур – 100 г; паста томатна – 1 ст. ложка; маленький перчик чилі – 1 шт.; цибуля – 120 г; масло натуральне вершкове – 30 г; м'ята сушена – 1 ч. ложка; сіль; паприка. Приготування У каструлі, де будемо варити суп, розтоплюємо масло. Очищаємо цибулю, миємо й дрібненько шаткуємо. Відправляємо каструлю і пасеруємо близько 5 хвилин. Додаємо томат, подрібнений перчик чилі і мелену паприку. Розмішуємо і обсмажуємо хвилини 3. Потім підливаємо підігрітий бульйон, а після закипання додаємо булгур і сочевицю. На слабкому вогні варимо хвилин 20. Потім кладемо м'яту і підсолюємо. Накриваємо кришкою і настоюють 10 хвилин.
Суп з булгуру також можна приготувати в мультиварці. Для цього спочатку обсмажуємо вище перераховані інгредієнти в режимі «Випічка», а потім вливаємо рідину і готуємо в режимі «Гасіння» 1 год. По цьому рецепту також можна приготувати і пісний суп з булгуром. Для цього просто бульйон замінюємо водою.
Курячий суп з булгуром
Інгредієнти: курячі стегенця – 2 шт.; булгур – 100 г; картопля – 200 г; цибуля – 110 г; сіль; морква – 140 г; зелень; лавровий лист; часник – 3 зубчики; вода. Приготування Вимиті стегенця заливаємо водою і доводимо до закипання. Після цього варимо хвилин 7 а потім перший зливаємо бульйон. Знову вливаємо 2 літри води і варимо до готовності. Потім м'ясо виймаємо з бульйону, відокремлюємо його від кісток і подрібнюємо. Відварюємо згідно інструкції булгур. Потім подрібнюємо цибульку і моркву. Пасеруємо овочі на вершковому маслечко близько 5 хвилин. Потім додаємо м'ясо, булгур і заливаємо все це курячим бульйоном. Закладаємо нарізану брусочками картоплю, підсолюємо за смаком. Варимо суп до готовності картоплі, а в кінці кладемо зелень, подрібнений часник і лавровий листок.
Рибний суп з булгуром
Інгредієнти: філе лосося – 300 г; філе тріски – 300 г; крупа булгур – 50 г; цибуля – 110 г; перець солодкий – 100 г; морква – 100 г; рибний кісточки – 100 г; вода – 2 літри; цибуля-порей – 100 г; петрушка (зелень) – 100 г; Приготування Насамперед готуємо бульйон - рибу заливаємо водою, кладемо моркву, цілу цибулину. Доводимо все це до закипання і варимо 40 хвилин на малому вогні. Потім готовий бульйон проціджують. Подрібнюємо півкільцями цибулю-порей, кладемо його в киплячий бульйон, додаємо подрібнений солодкий перець, всипаємо булгур і добре розмішуємо. Тепер закладаємо нарізане кубиками рибне філе. Варимо близько 10 хвилин. Супчик готовий притрушиваем дрібно нарізаною петрушкою.