Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Збірна м'ясна солянка – класичний рецепт приготування

Збірна м'ясна солянка – класичний рецепт приготування

10-04-2016, 22:10
431
Збірна м'ясна солянка – класичний рецепт приготування
Класичного рецепту приготування збірної м'ясної солянки не існує, оскільки саме поняття солянки виключає які-небудь обмеження. Солянка – визнаний післясвятковий суп, в який зазвичай кладуть залишки м'яса після застілля, саме тому в хід йде все підряд, а склад страви варіює в залежності від того, що ви маєте під рукою. Якщо ж ви цілеспрямовано збираєтеся купувати м'ясні продукти для супу, то рекомендуємо вам звернути увагу на цей матеріал, в якому ми розберемо різні варіації цього популярного першого страви.

Класична збірна м'ясна солянка


Основу класичного блюда становить яловичий бульйон, хоч деякі воліють зберегти чистий смак копченостей, бо пускають в хід бульйон з птиці, набагато менш яскравий за своєю смаковою забарвленням.
Інгредієнти:

  • копчене м'ясо - 75 г;

  • яловичина на кістці - 490 г;

  • салямі - 220 г;

  • шинка - 160 г;

  • ріпчаста цибуля - 130 г;

  • часник - 4 зубки;

  • томатна паста - 35 г;

  • солоні огірки - 80 г;

  • жменя оливок;

  • лист лавра - 2 шт.


  • Приготування
    Підготувавши м'ясо, залийте його водою і залиште варитися протягом півтори години, не забуваючи знімати шум з поверхні. Ближче до кінця часу варіння бульйону, прийміть за м'ясо. Салямі і шинку наріжте соломкою. Цибулю подрібніть і спасеруйте разом з м'ясними продуктами. Видавіть часниковий зубок і додайте томатну пасту. Розведіть засмажку парою склянок готового бульйону і залиште нудитися приблизно на 10 хвилин. Готову супову основу змішайте з бульйоном, покладіть шматочки солоних огірків і лавр. М'ясо, на основі якого був зварений бульйон, розберіть на волокна (воно легко розпадається) або довільно, але досить дрібно, наріжте. Залиште варитися суп на слабкому вогні ще близько півгодини.

    Класичний рецепт збірної м'ясної солянки з нирками і картоплею


    Приготування солянки з нирками займає помітно більше часу, а все тому, що нирки перед обсмажуванням необхідно підготувати відповідним чином. Готують субпродукти просто: за добу до приготування вимочують у холодній воді, змінюючи її кожні 3-4 години. Запах пропав – можна нарізати і готувати.
    Інгредієнти:

  • бульйон - 1 3 л;

  • ріпчаста цибуля - 175 г;

  • морква - 115 г;

  • бекон - 75 г;

  • нирки яловичі - 340 г;

  • копчена курятина - 180 г;

  • оливки - 45 г;

  • солоні огірки - 3 шт.;

  • томатне пюре - 45 г;

  • паприка - 1/2 ч. ложки;

  • картопля - 130 р.


  • Приготування
    Підготовлені нирки наріжте соломкою і обсмажте окремо від інших м'ясних продуктів. Далі підрум'яньте нарізаний бекон, додайте до нього нирки і курку, шматочки цибулі з морквою і дайте підрум'янитися на кілька хвилин. До готової засмажки додайте томатне пюре з паприкою і розведіть всі парою склянок бульйону. Додайте нарізані огірки і тушкуйте все ще 10 хвилин. Перекладіть вміст сковороди в каструлю з гарячим бульйоном і варіть все разом близько 15 хвилин, не забувши покласти нарізану кубиками картоплю.

    Рецепт класичної збірної м'ясної солянки з ковбасою


    Інгредієнти:

  • копченості (асорті) - 145 г;

  • ковбаса - 85 м;

  • морква - 115 г;

  • печериці - 390 г;

  • солоні огірки - 3 шт.;

  • морква - 140 г;
  • Збірна м'ясна солянка – класичний рецепт приготування

  • томатне пюре - 180 г;

  • жменя оливок.


  • Приготування
    Наріжте копченості і обсмажте разом з ковбасою на сухій сковороді. Коли шматочки м'яса підрум'яняться, додайте нарізану цибулю і терту моркву. Дайте овочам дійти до напівготовності, а потім покладіть шматочки грибів. Коли гриби віддадуть надлишки вологи і вона випарується, додайте томатне пюре і залийте все півтора літрами води. Варіть солянку близько півгодини, покладіть оливки в самому кінці приготування.
    Рецепт класичної збірної м'ясної солянки можна повторити в мультиварці. Повторіть всі підготовчі кроки на «Випікання», а після додавання рідини увімкніть «Гасіння» і варіть суп півгодини.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суп «М'ясна збірна солянка» – рецепт
    Суп «М'ясна збірна солянка» – рецепт
    Звичайно домашню збірну солянку готують з м'ясних компонентів, що залишилися з вчорашнього застілля - це, в двох словах, і весь рецепт. А докладно,
    Суп «м'ясна солянка»
    Суп «м'ясна солянка»
    Оригінальна м'ясна солянка особлива тим, що в її складі має бути різноманітне м'ясо у великій кількості. Приготувати цей суп досить просто, а щоб
    Збірна м'ясна солянка з картоплею – рецепт
    Збірна м'ясна солянка з картоплею – рецепт
    Збірна солянка - відносно молоде блюдо, проте вже встигло обрости деякими варіаціями. Традиційно страва готується з великої кількості різних м'ясних
    Солянка з ковбасою - рецепт
    Солянка з ковбасою - рецепт
    Солянка не дарма отримала звання збірного супу, який традиційно готується після свят, адже її складу може включати будь-які залишки зі святкового
    Рецепт класичної солянки
    Рецепт класичної солянки
    Класична солянка - це приголомшливо ароматний і смачний супчик, головними інгредієнтами якого є солоні огірки і м'ясо. Але навіть якщо у вас немає
    Рецепт солянки в мультиварці
    Рецепт солянки в мультиварці
    Солянка - популярний і смачний суп, улюблений багатьма з нас. Вона буває м'ясна, рибна, грибна, збірна. Її приготувати досить просто, і в цьому нам