Збірна м'ясна солянка – класичний рецепт приготування

Класична збірна м'ясна солянка
Основу класичного блюда становить яловичий бульйон, хоч деякі воліють зберегти чистий смак копченостей, бо пускають в хід бульйон з птиці, набагато менш яскравий за своєю смаковою забарвленням.
Інгредієнти:
Приготування
Підготувавши м'ясо, залийте його водою і залиште варитися протягом півтори години, не забуваючи знімати шум з поверхні. Ближче до кінця часу варіння бульйону, прийміть за м'ясо. Салямі і шинку наріжте соломкою. Цибулю подрібніть і спасеруйте разом з м'ясними продуктами. Видавіть часниковий зубок і додайте томатну пасту. Розведіть засмажку парою склянок готового бульйону і залиште нудитися приблизно на 10 хвилин. Готову супову основу змішайте з бульйоном, покладіть шматочки солоних огірків і лавр. М'ясо, на основі якого був зварений бульйон, розберіть на волокна (воно легко розпадається) або довільно, але досить дрібно, наріжте. Залиште варитися суп на слабкому вогні ще близько півгодини.
Класичний рецепт збірної м'ясної солянки з нирками і картоплею
Приготування солянки з нирками займає помітно більше часу, а все тому, що нирки перед обсмажуванням необхідно підготувати відповідним чином. Готують субпродукти просто: за добу до приготування вимочують у холодній воді, змінюючи її кожні 3-4 години. Запах пропав – можна нарізати і готувати.
Інгредієнти:
Приготування
Підготовлені нирки наріжте соломкою і обсмажте окремо від інших м'ясних продуктів. Далі підрум'яньте нарізаний бекон, додайте до нього нирки і курку, шматочки цибулі з морквою і дайте підрум'янитися на кілька хвилин. До готової засмажки додайте томатне пюре з паприкою і розведіть всі парою склянок бульйону. Додайте нарізані огірки і тушкуйте все ще 10 хвилин. Перекладіть вміст сковороди в каструлю з гарячим бульйоном і варіть все разом близько 15 хвилин, не забувши покласти нарізану кубиками картоплю.
Рецепт класичної збірної м'ясної солянки з ковбасою
Інгредієнти:

Приготування
Наріжте копченості і обсмажте разом з ковбасою на сухій сковороді. Коли шматочки м'яса підрум'яняться, додайте нарізану цибулю і терту моркву. Дайте овочам дійти до напівготовності, а потім покладіть шматочки грибів. Коли гриби віддадуть надлишки вологи і вона випарується, додайте томатне пюре і залийте все півтора літрами води. Варіть солянку близько півгодини, покладіть оливки в самому кінці приготування.
Рецепт класичної збірної м'ясної солянки можна повторити в мультиварці. Повторіть всі підготовчі кроки на «Випікання», а після додавання рідини увімкніть «Гасіння» і варіть суп півгодини.
Рекомендуємо добрі рецепти

Суп «М'ясна збірна солянка» – рецепт
Звичайно домашню збірну солянку готують з м'ясних компонентів, що залишилися з вчорашнього застілля - це, в двох словах, і весь рецепт. А докладно,

Суп «м'ясна солянка»
Оригінальна м'ясна солянка особлива тим, що в її складі має бути різноманітне м'ясо у великій кількості. Приготувати цей суп досить просто, а щоб

Збірна м'ясна солянка з картоплею – рецепт
Збірна солянка - відносно молоде блюдо, проте вже встигло обрости деякими варіаціями. Традиційно страва готується з великої кількості різних м'ясних

Солянка з ковбасою - рецепт
Солянка не дарма отримала звання збірного супу, який традиційно готується після свят, адже її складу може включати будь-які залишки зі святкового

Рецепт класичної солянки
Класична солянка - це приголомшливо ароматний і смачний супчик, головними інгредієнтами якого є солоні огірки і м'ясо. Але навіть якщо у вас немає

Рецепт солянки в мультиварці
Солянка - популярний і смачний суп, улюблений багатьма з нас. Вона буває м'ясна, рибна, грибна, збірна. Її приготувати досить просто, і в цьому нам