Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Класична рибна солянка – рецепт

Класична рибна солянка – рецепт

10-04-2016, 22:08
640
Класична рибна солянка – рецепт
Рибна солянка – смачний пряний суп заправного типу, також це обідня страва чудово підходить для тих, хто поститься.
Розповімо, як приготувати класичну збірну рибну солянку.
До складу цього супу крім риби зазвичай включають оливки, каперси або маленькі солоні огірочки, крупу (рис або перлову), а також зелень, часник, спеції, іноді й деякі інші продукти.

Солянка збірна рибна класична біла – рецепт


Інгредієнти:

  • філе оселедця – 300 г;

  • філе тріски – 300 г;

  • цибуля-порей – 1 стебло;

  • печериці – 200 г;

  • масло вершкове натуральне – 50 г або оливкове;

  • оливки темні без кісточок – 10 шт.;

  • огірки солоні маленькі – 3 шт.;

  • рис – 2 ст. ложки;

  • спеції сухі мелені (перець чорний, коріандр, гвоздика, фенхель і ін);

  • вино біле міцне (мадера або херес);

  • часник – 4 зубчики;

  • лимон;

  • зелень свіжа.


  • Приготування
    У каструлі з товстим дном із нержавіючої сталі розтоплюємо масло і закладаємо нарізану кружечками білу частину цибулі-порею і злегка пасеруємо. Далі закладаємо не занадто дрібно нарізані шампіньйони і готуємо на малому вогні під кришкою хвилин 15 після чого вливаємо вино, додаємо спеції і доводимо ще хвилин 5.
    Тепер заливаємо в каструлю 15 л води, додаємо нарізані кружечками оливки і подрібнені солоні огірки. Проварюємо протягом 5 хвилин, додаємо рибу у вигляді дрібних шматочків, додаємо сік лимона і ще 8 хвилин. Приправляємо солянку рубаним часником і свіжою ароматною зеленню.
    До готової гарячої ароматної солянці добре подати сметану і біле вино. Між іншим, цей суп чудное антипохмельное засіб.

    Солянка рибна класична червона – рецепт


    Інгредієнти:

  • форель – 1 невелика рибка;

  • судак – 1 невелика рибка;

  • рис – 2 ст. ложки;

  • оливки темні без кісточок – 10 шт.;

  • солоні огірки маленькі – 2 шт.;

  • часник – 3 зубчики;

  • перець червоний пекучий;

  • лимон;

  • томат-паста – 2 ст. ложки;

  • ароматна зелень (цибуля, петрушка і ін);

  • спеції для бульйону.
  • Класична рибна солянка – рецепт


    Приготування
    Рибу чистимо, обробляємо і зрізаємо філе, яке нарізаємо невеликими шматочками. Голови, плавники і хребти варимо в 15 л води зі спеціями.
    Перецеживаем бульйон в чисту каструльку і закладаємо: промитий рис, оливки і огірки, нарізані кружечками, варимо 5 хвилин, потім додаємо рибу, сік лимона і томат-пасту. Варимо 5-8 хвилин. Приправляємо солянку червоним пекучим перцем присипаємо рубаними часником і зеленню. До цієї солянці подаємо горілку або рожеве міцне вино.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суп «М'ясна збірна солянка» – рецепт
    Суп «М'ясна збірна солянка» – рецепт
    Звичайно домашню збірну солянку готують з м'ясних компонентів, що залишилися з вчорашнього застілля - це, в двох словах, і весь рецепт. А докладно,
    Рибна солянка - рецепт приготування
    Рибна солянка - рецепт приготування
    Одним з превосходнейших варіантів улюбленого першого страви – солянки, є його рецепт з рибою в основному складі. Далі детально опишемо два неймовірно
    Солянка по-грузинськи – класичний рецепт
    Солянка по-грузинськи – класичний рецепт
    Солянка по-грузинськи відрізняється від звичного нам страви більш пряним смаком і гостротою. Густий м'ясний суп з насиченим смаком і незрівнянним
    Рибна солянка - рецепт
    Рибна солянка - рецепт
    Рибна солянка - менш популярний, але не менш класичний рецепт приготування цієї страви, якщо його м'ясної аналог. Готують рибну солянку з осетрових і
    Солянка зі свининою
    Солянка зі свининою
    Солянка - це густий гострий суп, зварений на крутому, рибному, грибному або м'ясному бульйоні з додаванням солоних огірків, квашеної капусти, маслин.
    Донська солянка
    Донська солянка
    Солянка - гаряче блюдо, яке готується на м'ясному, рибному або грибному бульйоні, з додаванням лимона, маслини. І сьогодні ми розповімо, як