Рибний суп з вершками
Багато хто думає, що будь-рибний суп – це вуха. Але ця думка помилкова, оскільки для юшки використовується певний обмежений набір продуктів, а в суп можна покласти різні овочі, спеції або навіть вершки. Сьогодні ми хочемо розповісти, як приготувати рибний суп з вершками. Це будуть два традиційних рецепта північній кухні.
Для цього супу нам потрібно рибний бульйон, який ми можемо приготувати з голови і хвоста риби, плавників, шкіри і кісток риби з додаванням овочів. Тобто можна використовувати одну рибку, філе якої піде у вже готовий суп, а з решти готуємо бульйон. Тільки з голови потрібно обов'язково видалити зябра.
Інгредієнти:
картопля – 400 г;
вершкове масло – 70 г;
цибуля – 1 велика цибулина або 2 маленьких;
лосось свіжий – 300 г;
бульйон рибний – 12 л;
кріп – 30 г;
лимон – 1/2 шт.;
вершки 33% - 200 г;
перець запашний і чорний – по 5 горошин;
сіль.
Приготування
Картоплю нарізаємо кубиками, цибулю – як можна дрібніше. Обсмажимо їх на вершковому маслі (30 г), щоб надати золотистий колір. Філе риби також поріжемо кубиками, присолим, поллємо лимонним соком, перемішати і залишимо замаринуватися. Як тільки картопля обсмажилася, пересипаємо її в каструлю і заливаємо процідженим бульйоном, солимо, варимо до готовності. Потім виливаємо вершки і висипаємо рибу. Поваримо ще хвилин п'ять, а поки порубаємо кріп. Додаємо вершкове масло, висипаємо кріп і прибираємо з вогню.
Якщо ось такий готовий суп перебити блендером, то вийде вже не традиційний фінський, але дуже смачний рибний суп-пюре з вершками.
Морепродукти можна взяти на свій смак, це можуть бути мідії, креветки, кальмари і т. д. Їх можна спочатку відварити в рибному бульйоні, щоб надати йому ще більшого аромату.
Інгредієнти:
рибний бульйон – 13 л;
часник – 3 зубчики;
морква – 1 шт.;
борошно – 25 г;
сметана – 85 м;
лимон – 1/2 шт.;
селера – 1 стебло;
форель – 350 г;
вино сухе біле – 200 мл;
масло вершкове – 50 г;
вершки - 200 мл;
морепродукти – 200 г;
суміш перців, зелень і сіль.
Приготування
У готовий киплячий бульйон на плиті додаємо порізаний пластинками часник, вино, вершки, сметану, сік лимона, суміш перців, сіль, перемішуємо, щоб бульйон став однорідним і варимо 3 хвилини. Борошно розведемо в малій кількості борошна і потихеньку виливаємо в суп, помішуючи. Філе риби поріжемо на шматочки, моркву і селеру смужками і висипаємо в бульйон. Варимо 10 хвилин, на фініші посипаємо зеленню, додаємо готові очищені і морепродукти обов'язково подаємо на стіл з традиційними житніми тостами, щедро вкриті вершковим маслом.
Рецепт фінської рибного супу з вершками
Для цього супу нам потрібно рибний бульйон, який ми можемо приготувати з голови і хвоста риби, плавників, шкіри і кісток риби з додаванням овочів. Тобто можна використовувати одну рибку, філе якої піде у вже готовий суп, а з решти готуємо бульйон. Тільки з голови потрібно обов'язково видалити зябра.
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю нарізаємо кубиками, цибулю – як можна дрібніше. Обсмажимо їх на вершковому маслі (30 г), щоб надати золотистий колір. Філе риби також поріжемо кубиками, присолим, поллємо лимонним соком, перемішати і залишимо замаринуватися. Як тільки картопля обсмажилася, пересипаємо її в каструлю і заливаємо процідженим бульйоном, солимо, варимо до готовності. Потім виливаємо вершки і висипаємо рибу. Поваримо ще хвилин п'ять, а поки порубаємо кріп. Додаємо вершкове масло, висипаємо кріп і прибираємо з вогню.
Якщо ось такий готовий суп перебити блендером, то вийде вже не традиційний фінський, але дуже смачний рибний суп-пюре з вершками.
Рецепт норвезького рибного супу з форелі з вершками
Морепродукти можна взяти на свій смак, це можуть бути мідії, креветки, кальмари і т. д. Їх можна спочатку відварити в рибному бульйоні, щоб надати йому ще більшого аромату.
Інгредієнти:
Приготування
У готовий киплячий бульйон на плиті додаємо порізаний пластинками часник, вино, вершки, сметану, сік лимона, суміш перців, сіль, перемішуємо, щоб бульйон став однорідним і варимо 3 хвилини. Борошно розведемо в малій кількості борошна і потихеньку виливаємо в суп, помішуючи. Філе риби поріжемо на шматочки, моркву і селеру смужками і висипаємо в бульйон. Варимо 10 хвилин, на фініші посипаємо зеленню, додаємо готові очищені і морепродукти обов'язково подаємо на стіл з традиційними житніми тостами, щедро вкриті вершковим маслом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рибний суп з форелі
Коли хочеться приготувати на обід смачне і ароматне перша страва, то варто звернути увагу на суп з форелі. Вариться він дуже швидко, а значить на
Рибний суп з пшоном
Рибний супчик - це корисне і смачне блюдо, яке чудово підійде для легкого обіду або вечері. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати рибний суп з
Рибний суп з тріски - рецепт
Тріска - нежирна і найпоширеніша риба періодично з'являється на нашому столі у вигляді холодцю або просто смажена. Але сьогодні ми хочемо поговорити
Юшка з лосося
Юшка з лосося - це чудовий наваристий суп, який сподобається і дорослим, і дітям. А головне він виходить дуже корисним і поживним. Пропонуємо вашій
Рибний суп в мультиварці
Дієтологи рекомендують їсти рибу частіше, ніж м'ясо. Також вони постійно нагадують про користь перших страв. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька
Гуляш з риби
Гуляш - традиційне угорське блюдо, яке готують з яловичини. Але сьогодні ми відійдемо від класики його і зробимо з риби. Вийде не менш смачно, і до