Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рибний суп з форелі

Рибний суп з форелі

26-03-2015, 18:49
386
Рибний суп з форелі
Харчова цінність цієї рідкісної і смачної риби всім добре відома: багата амінокислотами і вітамінами, жирними кислотами омега -3. Включаючи в свій раціон форель, ви автоматично покращуєте пам'ять, стан судин, ваш організм отримує всі необхідні елементи, щоб відповісти вам вдячністю.
Червону рибу часто включають в меню тих, хто дотримується дієтичного харчування, тому рибний суп з форелі - для них просто знахідка. Низька калорійність, а поживна цінність вище всяких похвал.

Як готувати рибний суп?


Для приготування бульйону ви можете взяти філе форелі, шкіру і хребет, так і голову. Звичайно, взявши філейну частину, у вас вийдуть апетитні порційні шматочки форелі в кожній тарілці, але і у голови і хребта можна відокремити м'ясо. Голова буде варитися трохи довше, але в цілому, розраховуйте, що час варіння риби одно часу приготування картоплі. Як бачите, приготування рибного супу не таке вже і клопітка справа. І один невеликий рада: купуйте все-таки не заморожену форель, а свіжу або охолоджену, щоб ваше блюдо вийшло смачніше і ароматні.

Рецепт рибного супу з форелі


Супчиком з філе форелі не гріх і себе потішити, і здивувати гостей. Дуже ніжний, пахучий, легкий - гідний тільки компліментів. Обов'язково дайте супу настоятися, хоча б 5-10 хвилин, тоді його смак буде ще краще. До речі, можете спробувати додати в кожну тарілку невелику скибочку лимона, він додасть страві пікантності.
Інгредієнти:


  • форель - 025 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • картопля - 3 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • перець, лавровий лист - за смаком;

  • сіль - за смаком.



  • Приготування

    Філе форелі гарненько миємо, ріжемо на шматочки 3-4 см і закладаємо в каструлю з холодною водою. Додаємо дрібно нарізану цибулю, моркву, натерту на тертці, і картоплю, порізану невеликими кубиками. Доводимо майбутній суп до кипіння, зменшуємо вогонь, знімаємо піну і додаємо приправи: чорний і запашний перець по кілька горошин. Через 10-15 хвилин, коли побачите, що картопля готовий, додати лавровий лист і соліть. Вимикаєте і даєте рибного супу з форелі настоятися 10 хвилин. При подачі на стіл прикрасьте страву зеленню.

    Рибний суп з голови форелі


    Найчастіше форель купують цілком, потім тушку розбирають, філе смажать або тушкують, запікають, отримуючи задоволення від такої смачної рибки, і залишається голова, яку відправляють в морозилку до кращих часів. Але, навіть, якщо ви володар всього лише голови червоної риби, вам все одно невимовно пощастило. Адже рецепт рибного супу з форелі включає в себе і голову. Вам всього лише доведеться варити її трохи довше, ну і, звичайно, гарненько почистити, а після варіння обробити.
    Інгредієнти:


  • голова форелі - 1 шт.;

  • картопля - 4-5 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • перець, лавровий лист - за смаком;

  • морква - 1 шт.;

  • сіль - за смаком.



  • Приготування

    Голову форелі ретельно чистимо, видаляємо зябра, промиваємо і укладаємо в каструлю з
    Рибний суп з форелі
    холодною водою. Відразу кладемо перець, лавровий лист, солимо і ставимо на вогонь. Коли бульйон закипить, зменшуємо вогонь і варимо близько 40 хвилин. Потім викладаємо рибу з бульйону, розбираємо її, відокремлюємо м'ясо і відкладаємо в сторону. Картоплю чистимо, нарізаємо невеликими брусочками, закладаємо в киплячий бульйон і через 10 хвилин додаємо натерту моркву і порізану кубиками і підсмажену цибулю. Суп на рибному бульйоні проварюємо ще 5 хвилин, додаємо спеції і шматочки обробленої риби, через 5 хвилин вимикаємо - смачний рибний суп готовий. У кожну тарілку можете насипати дрібно нарізану зелень петрушки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рибний суп з пшоном
    Рибний суп з пшоном
    Рибний супчик - це корисне і смачне блюдо, яке чудово підійде для легкого обіду або вечері. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати рибний суп з
    Салат з форелі
    Салат з форелі
    Риба корисна всім людям, особливо така як форель. Тому готувати її треба досить часто. А щоб не повторюватися в стравах, варто готувати різноманітно
    Форель - рецепти
    Форель - рецепти
    Форель - одна з найсмачніших риб. Її смажать, запікають цілком, солять, використовують в створенні різних супів. Ось про всіх цих способах
    Шашлик з форелі
    Шашлик з форелі
    Переконаним вегетаріанцям або тим, хто просто не любить шашлик з м'яса, зовсім не обов'язково під час пікніка задовольнятися тільки овочами або
    Форель на грилі
    Форель на грилі
    Однією з найсмачніших риб вважається форель. Її можна і просто посмажити, і тушкувати в духовці з овочами, і, звичайно ж, запекти на грилі.
    Форель в мультиварці
    Форель в мультиварці
    Форель - смачна делікатесна риба, яку використовують для створення різних страв. І сьогодні ми детально розберемося, що з неї можна зробити в