Харчова цінність цієї рідкісної і смачної риби всім добре відома: багата амінокислотами і вітамінами, жирними кислотами омега -3. Включаючи в свій раціон форель, ви автоматично покращуєте пам'ять, стан судин, ваш організм отримує всі необхідні елементи, щоб відповісти вам вдячністю.
Червону рибу часто включають в меню тих, хто дотримується дієтичного харчування, тому рибний суп з форелі - для них просто знахідка. Низька калорійність, а поживна цінність вище всяких похвал.
Як готувати рибний суп?
Для приготування бульйону ви можете взяти філе форелі, шкіру і хребет, так і голову. Звичайно, взявши філейну частину, у вас вийдуть апетитні порційні шматочки форелі в кожній тарілці, але і у голови і хребта можна відокремити м'ясо. Голова буде варитися трохи довше, але в цілому, розраховуйте, що час варіння риби одно часу приготування картоплі. Як бачите, приготування рибного супу не таке вже і клопітка справа. І один невеликий рада: купуйте все-таки не заморожену форель, а свіжу або охолоджену, щоб ваше блюдо вийшло смачніше і ароматні.
Рецепт рибного супу з форелі
Супчиком з філе форелі не гріх і себе потішити, і здивувати гостей. Дуже ніжний, пахучий, легкий - гідний тільки компліментів. Обов'язково дайте супу настоятися, хоча б 5-10 хвилин, тоді його смак буде ще краще. До речі, можете спробувати додати в кожну тарілку невелику скибочку лимона, він додасть страві пікантності.
Інгредієнти: форель - 025 г; цибуля - 1 шт.; картопля - 3 шт.; морква - 1 шт.; перець, лавровий лист - за смаком; сіль - за смаком. Приготування Філе форелі гарненько миємо, ріжемо на шматочки 3-4 см і закладаємо в каструлю з холодною водою. Додаємо дрібно нарізану цибулю, моркву, натерту на тертці, і картоплю, порізану невеликими кубиками. Доводимо майбутній суп до кипіння, зменшуємо вогонь, знімаємо піну і додаємо приправи: чорний і запашний перець по кілька горошин. Через 10-15 хвилин, коли побачите, що картопля готовий, додати лавровий лист і соліть. Вимикаєте і даєте рибного супу з форелі настоятися 10 хвилин. При подачі на стіл прикрасьте страву зеленню.
Рибний суп з голови форелі
Найчастіше форель купують цілком, потім тушку розбирають, філе смажать або тушкують, запікають, отримуючи задоволення від такої смачної рибки, і залишається голова, яку відправляють в морозилку до кращих часів. Але, навіть, якщо ви володар всього лише голови червоної риби, вам все одно невимовно пощастило. Адже рецепт рибного супу з форелі включає в себе і голову. Вам всього лише доведеться варити її трохи довше, ну і, звичайно, гарненько почистити, а після варіння обробити.
Інгредієнти: голова форелі - 1 шт.; картопля - 4-5 шт.; цибуля - 1 шт.; перець, лавровий лист - за смаком; морква - 1 шт.; сіль - за смаком. Приготування Голову форелі ретельно чистимо, видаляємо зябра, промиваємо і укладаємо в каструлю з
холодною водою. Відразу кладемо перець, лавровий лист, солимо і ставимо на вогонь. Коли бульйон закипить, зменшуємо вогонь і варимо близько 40 хвилин. Потім викладаємо рибу з бульйону, розбираємо її, відокремлюємо м'ясо і відкладаємо в сторону. Картоплю чистимо, нарізаємо невеликими брусочками, закладаємо в киплячий бульйон і через 10 хвилин додаємо натерту моркву і порізану кубиками і підсмажену цибулю. Суп на рибному бульйоні проварюємо ще 5 хвилин, додаємо спеції і шматочки обробленої риби, через 5 хвилин вимикаємо - смачний рибний суп готовий. У кожну тарілку можете насипати дрібно нарізану зелень петрушки.