Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Страви на пару

Страви на пару

23-02-2016, 17:04
395
Страви на пару
Користь страв, приготованих на пару, очевидна і поза сумнівом, є найбільш вагомою мотивацією для введення їх в свій раціон. Такий спосіб термічної обробки продуктів по максимуму зберігає їх властивості, склад вітамінів і різних елементів, які в більшості своїй руйнуються при смаженні і переходять у воду при варінні.
Страви на пару можна приготувати в пароварці або в мультиварці, комплектующейся спеціальної кошиком, скориставшись режимом «Пар». А при відсутності на вашій кухні подібної техніки пароварку можна спорудити з звичайній каструлі, встановивши на неї сито і прикривши його зверху кришкою.

Риба з овочами на пару - рецепт


Інгредієнти:

  • стейки або філе риби – 750 г;

  • морква – 175 г;

  • болгарський перець – 175 г;

  • цибуля ріпчаста – 85 м;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • лимон – 1/2 шт.;

  • сухі пряні трави – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Для того щоб рибка, приготована на пару, придбала приємну кислинку і стала ніжніше замаринуем її в соку лимона на сорок хвилин. За цей час підготуємо належним чином овочі. Очищаємо і шаткуємо досить крупною соломкою моркву, а солодкий болгарський перець позбавляємо від насіннєвої коробки і плодоніжки і нарізаємо півкільцями. Аналогічним чином подрібнюємо також очищений ріпчасту цибулю, а часник нарізаємо пластинами.
    Один шматок фольги вистилаємо на основний ярус пароварки і починаємо укладати шарами підготовлені овочі. Спочатку викладаємо шар цибулі, а на нього моркву. Потім розподіляємо півкільця перцю і пластини часнику, підсолюємо все і приправляємо за бажанням пряними сухими травами. На овочеве ложі викладаємо промаринованную рибку, попередньо приправивши її сіллю і бажаними спеціями. Тепер прикриваємо рибу з овочами зверху другим відрізу фольги і запечатуємо. Чим менше буде просвітів між листами фольги, тим насиченішим вийде смак страви, але час приготування при цьому збільшується. Тому, якщо потрібно прискорити процес приготування, можна залишити фольгу трохи прочиненими, але при цьому втратити трохи смаку. Хоча багато хто стверджує, що втрата практично не відчутна і вловити її можуть тільки справжні гурмани. Час приготування такої страви, враховуючи викладені нюанси, може варіюватися від тридцяти до п'ятдесяти хвилин.

    Вареники на пару - рецепт


    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 820-920 г;

  • кефір жирністю 25 % – 520 мл;

  • харчова сода – 05 ч. ложки;

  • свіжі пресовані дріжджі – 15 г;

  • цукровий пісок – 25 г;

  • сіль – 1 щіпка.


  • Приготування
    Починаємо приготування вареників з процесу активації дріжджів. Для його реалізації в тепленькому кефірі даємо спочатку розпуститися свіжим дріжджам, розчинитися цукровий кристалам і погаситься харчовій соді, для чого суміш гарненько розмішуємо. Розміщуємо після цього масу в теплі і затишку на п'ятнадцять хвилин, а потім, додаючи незначними порціями просіяне і змішану з сіллю борошно, замішуємо м'яке, абсолютно не липнущее тісто.
    Страви на пару
    Далі створюємо йому ідеальні умови для вистоювання, помістивши в тепле і затишне місце. Після збільшення маси в об'ємі вдвічі, обминаємо його і формуємо варенички. Начинкою може бути улюблене вами наповнення.
    Заготовки викладаємо тимчасово на подпыленную борошном поверхню. Готувати варенички в нашому випадку ми будемо на пару. Для цієї мети підійде як пароварка або мультиварка з функцією приготування на пару, так і саморобне пристосування з каструлі з киплячою водою і закріпленої попередньо на ній марлею, на якій і розміщуємо підготовлені вироби. Достатньо лише прикрити конструкцію об'ємної кришкою і витримати при киплячій воді протягом п'яти-семи хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
    Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
    Варіантів різноманітних млинців існує неймовірне безліч і далі поговоримо саме про товстих, пухких виробах. Розповімо, як домогтися повітряного
    Риба у фользі
    Риба у фользі
    Риба, запечена у фользі - це чудова страва, приготування якого під силу кожному. Завдяки такому незатейливому способу запікання - страва виходить
    Вареники на кефірі на пару
    Вареники на кефірі на пару
    Не секрет, що вдале тісто для будь-яких вареників готується на кефірі. А щоб вони вийшли ще ніжніше, м'якше і пишніше пропонуємо зробити їх на пару.
    Тріску на пару в мультиварці
    Тріску на пару в мультиварці
    Пропонуємо вам сьогодні трохи розвантажитися і приготувати смачну і корисну тріску на пару в мультиварці. Додавши до риби улюблені овочі, ви
    Тріску на пару
    Тріску на пару
    Риба, приготовлена на пару, виходить соковитою і дивовижно ніжною. Її можна подавати як самостійне блюдо або в складі дієтичних рибних страв. Давайте
    Риба на пару з овочами
    Риба на пару з овочами
    Прихильники правильного харчування знають, що найбільш корисні страви готуються на пару. Але такі страви не тільки корисні, але ще й дуже смачні і