Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Вареники на кефірі на пару

Вареники на кефірі на пару

2-11-2015, 18:34
767
Вареники на кефірі на пару
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати вареники на кефірі на пару і запропонуємо два варіанти тесту для таких виробів. Взявши його за основу і наповнивши будь начинкою на свій смак, ви зможете насолодитися смаком приголомшливого слов'янського страви.

Тісто для вареників на пару на кефірі


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 07-1 кг;

  • кефір 25-32 % – 05 л;

  • сода харчова, погашена оцтом – 15 г;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Для приготування тесту на кефірі просіваємо в глибоку миску пшеничне борошно, додаємо погашену оцтом соду, щіпку солі і перемішуємо. Потім вливаємо невеликими порціями кефір і замішуємо м'яке, еластичне тісто. Воно повинно бути середньої щільності і добре відлипати від рук і поверхні. Даємо йому постояти тридцять хвилин для набухання клейковини, а після закінчення часу приступаємо до формування виробів.
    Це найпростіший, але самий вдалий рецепт приготування тіста для вареників на кефірі. Вироби, приготовлені з такого тіста на пару, виходять пишними і ніжними на смак. Хоча досить успішно можна довести вареники до готовності просто в киплячій воді.

    Вареники на пару дріжджові на кефірі


    Вареники на пару можна приготувати також з дріжджового тесту на кефірі, рецепт якого ми пропонуємо нижче.

    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 800-900 г;

  • кефір 25 % – 500 мл;

  • сода – 05 ч. ложки;

  • пресовані дріжджі – 15 г;

  • цукровий пісок – 20 г;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    В теплий кефір додаємо дріжджі, цукровий пісок, соду і дрібку солі, розмішуємо до остаточного розчинення всіх компонентів і визначаємо в тепле місце на двадцять-двадцять п'ять хвилин. Після закінчення часу невеликими порціями всипаємо просіяне борошно і замішуємо пластичне, м'яке, але не пливе тісто. Розміщуємо його в тепле та захищене від протягів і зайвих шумів тісто на тридцять п'ять-сорок хвилин або до збільшення в об'ємі приблизно в два рази.
    Обминаємо тісто руками і приступаємо до формування виробів. Поділяємо ком на кілька частин, скачуємо з них ковбаски, які перетворюємо за допомогою пальців в коржик. Не забуваємо присипати робочу поверхню і руки борошном.
    Отримані коржики і будуть основою наших вареників, які наповнимо улюбленою начинкою і доведемо до готовності на пару в пароварці, мультиварці або скориставшись саморобної домашньої конструкцією. Для її спорудження, наливаємо в каструлю воду, накриваємо марлею, складеною вдвічі, і закріплюємо її на каструлі за допомогою мотузки. Підігріваємо воду до кипіння, на марлі розміщуємо варенички на деякій відстані один від одного і накриваємо об'ємної кришкою або іншою відповідною по діаметру ємністю. Витримуємо вироби на пару п'ять-сім хвилин в залежності від розміру і перекладаємо на блюдо.

    Вареники з вишнею на пару на кефірі


    Інгредієнти:

  • тісто для вареників на кефірі;

  • вишня свіжа або заморожена – 15 кг;

  • вершкове масло – 50 г;

  • цукровий пісок – за смаком.


  • Приготування
    Першим ділом приготуємо тісто, скориставшись одним із запропонованих вище рецептів. Вишню гарненько промиваємо і позбавляє від кісточок. Заморожені ягоди попередньо розморожуємо.
    Вареники на кефірі на пару

    З готового тіста формуємо коржі, на кожну з яких наповнюємо вишнями і додаємо цукровий пісок за смаком. Спішно запечатуємо кожен вареник, склавши коржик навпіл і защипнувши краю, і вкладаємо їх у промаслений ємність пристрою для приготування на пару, яким може бути пароварка, решітка мультиварки або саморобний пристрій з марлі і каструлі. Готуємо вареники приблизно п'ять-сім хвилин, і відразу ж подаємо до столу з запалі з жару, полив їх зверху розтопленим вершковим маслом.
    Аналогічним чином можна приготувати вареники на кефірі на пару з сиром, полуницею, іншими ягодами або наповнити їх начинкою з картоплі чи капусти.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тісто для вареників на кефірі
    Тісто для вареників на кефірі
    Традиційне слов'янське страва - вареники, напевно готують в кожному будинку. І досвідчені кулінари стверджують, що головне в страві не начинка, з
    Тісто на вареники з картоплею
    Тісто на вареники з картоплею
    Запорукою смачних вареників є аж ніяк не наповнення, а вдале тісто. Якісно приготовлена основа виходить пишною і особливо ніжною. Існує кілька
    Як варити вареники з вишнею?
    Як варити вареники з вишнею?
    Вареники з вишнею всі люблять і пам'ятають з дитинства. Якщо ви хочете здивувати рідних і знайомих стравою з дитинства, смачним і простим у
    Вареники на пару
    Вареники на пару
    Час від часу всім хочеться поласувати варениками, тим більше, що начинка може бути на будь-який смак. Але ще краще вареники виходять, якщо готувати
    Вареники на кефірі
    Вареники на кефірі
    Вареники - це популярне українське блюдо, улюблене багатьма з нас. Зазвичай тісто для них робиться з борошна, води, яєць. Але найбільш ніжні вареники
    Вареники в пароварці
    Вареники в пароварці
    Вареники - відмінний варіант для вечері. Варто відзначити, що їх можна не тільки варити, але й приготувати на пару. Для цього вам знадобляться самі