Печінковий пиріг рецепт
Рецепт печінкового пирога (він же – печінковий торт), навряд чи може когось здивувати. Всі ми знаємо, що він складається з шарів млинчиків , приготованих на основі пюрированной печінки і промазан сумішшю майонезу з овочевої засмажкою. Ми ж постараємося змінити ваше ставлення до цієї звичної закуски і приготувати її за кількома оригінальними рецептами з цього матеріалу.
Почати пропонуємо з простого рецепту печори – пишного пирога з печінки, який готується в суміші з рисом і не вимагає ніяких інших доповнень. Такий пиріг досить просто нарізати на шматки і подавати з овочами і соусом окремо.
Інгредієнти:
яловича печінка - 960 г;
молоко - 230 мл;
рис - 95 г;
яйця - 2 шт.;
ріпчаста цибуля - 115 г;
часник - 3 зубки.
Приготування
Перед тим, як приготувати печінковий пиріг за цим рецептом, візьміться за підготовку самої печінки. Очистіть продукт від плівок і проток, добре промийте і пропустіть через м'ясорубку. Рис відваріть і охолодіть, після чого розітріть м'яку крупу з яєчними жовтками. Спасеруйте цибулю і додайте його в печінкову масу разом з рисом і подрібненим часником. Відокремлені яєчні білки перетворіть в густу піну і обережно додайте їх в суміш. Розподіліть тісто в промасленим формі і поставте в духовку на годину при 180 градусах.
Ми вирішили модифікувати рецепт млинцевого печінкового пирога і використовувати яблучні млинчики в його основі. Скріплювати їх між собою буде повітряний печінковий паштет. Поєднання яблук і печінки може здатися незвичайним, так і є, але це не робить закуску менш смачною.
Інгредієнти:
Для млинців:
яблучне пюре - 155 г;
яйця - 2 шт.;
молоко - 320 мл;
борошно - 115 г;
вершкове масло - 45 г;
цукор - 10 р.
Для паштету:
вершкове масло - 115 г;
шалот - 95 г;
часник - 2 зубки;
куряча печінка - 430 г;
вершки жирні - 115 мл
Приготування
Почніть з приготування паштету. Спасеруйте цибульні кільця разом з печінкою і часником. Збийте обсмажену печінку до пастоподібної консистенції, додати м'яке вершкове масло і повторіть збивання. Вершки перетворіть в пишний крем і обережно додайте його в паштетную масу.
Тепер до млинців. Збийте яблучне пюре з яйцями, цукром і дрібкою солі. Всипте до пюре борошно, перемішайте, щоб не залишилося грудок, а потім влийте молоко і вершкове масло. Обсмажуйте порції яблучного тесту на добре прогрітій сковороді. Кожен готовий млинець промазывайте ніжним печінковим паштетом.
Ще один класичний французький печінковий пиріг дуже нагадує за своїм складом котлети, але смак і його зовнішній вигляд категорично відмінні.
Інгредієнти:
куряча печінка - 320 г;
яйця - 8 шт.;
часник - 6 зубчиків;
жменя зелені петрушки;
скибочки хліба - 10 шт.;
вершки - 490 мл;
молоко - 240 мл;
вершкове масло - 35 г;
борошно - 35 р.
Приготування
Скибочки хліба залийте вершками і залиште їх просочитися на час підготовки інших складових. Промивши і обсушивши печінка, пюрируйте її будь-яким зручним способом. До печінковому фаршу додайте жовтки, подрібнений часник і петрушку. До отриманої суміші додайте вимочений хліб і добре збийте всі разом. Залишилися яєчні білки збийте до стійкої піни і обережно змішайте з печінковою масою, щоб не «вибити» зайве повітря. Обрану форму промаслите і присипте борошном. Вилийте печінкову суміш і поставте все запікатися на 40 хвилин при 160 градусах, попередньо розмістивши форму з пирогом в наповненому водою деко.
Печінковий пиріг в духовці – рецепт
Почати пропонуємо з простого рецепту печори – пишного пирога з печінки, який готується в суміші з рисом і не вимагає ніяких інших доповнень. Такий пиріг досить просто нарізати на шматки і подавати з овочами і соусом окремо.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати печінковий пиріг за цим рецептом, візьміться за підготовку самої печінки. Очистіть продукт від плівок і проток, добре промийте і пропустіть через м'ясорубку. Рис відваріть і охолодіть, після чого розітріть м'яку крупу з яєчними жовтками. Спасеруйте цибулю і додайте його в печінкову масу разом з рисом і подрібненим часником. Відокремлені яєчні білки перетворіть в густу піну і обережно додайте їх в суміш. Розподіліть тісто в промасленим формі і поставте в духовку на годину при 180 градусах.
Рецепт приготування печінкового пирога з курячої печінки
Ми вирішили модифікувати рецепт млинцевого печінкового пирога і використовувати яблучні млинчики в його основі. Скріплювати їх між собою буде повітряний печінковий паштет. Поєднання яблук і печінки може здатися незвичайним, так і є, але це не робить закуску менш смачною.
Інгредієнти:
Для млинців:
Для паштету:
Приготування
Почніть з приготування паштету. Спасеруйте цибульні кільця разом з печінкою і часником. Збийте обсмажену печінку до пастоподібної консистенції, додати м'яке вершкове масло і повторіть збивання. Вершки перетворіть в пишний крем і обережно додайте його в паштетную масу.
Тепер до млинців. Збийте яблучне пюре з яйцями, цукром і дрібкою солі. Всипте до пюре борошно, перемішайте, щоб не залишилося грудок, а потім влийте молоко і вершкове масло. Обсмажуйте порції яблучного тесту на добре прогрітій сковороді. Кожен готовий млинець промазывайте ніжним печінковим паштетом.
Рецепт простого печінкового пирога з яловичої печінки
Ще один класичний французький печінковий пиріг дуже нагадує за своїм складом котлети, але смак і його зовнішній вигляд категорично відмінні.
Інгредієнти:
Приготування
Скибочки хліба залийте вершками і залиште їх просочитися на час підготовки інших складових. Промивши і обсушивши печінка, пюрируйте її будь-яким зручним способом. До печінковому фаршу додайте жовтки, подрібнений часник і петрушку. До отриманої суміші додайте вимочений хліб і добре збийте всі разом. Залишилися яєчні білки збийте до стійкої піни і обережно змішайте з печінковою масою, щоб не «вибити» зайве повітря. Обрану форму промаслите і присипте борошном. Вилийте печінкову суміш і поставте все запікатися на 40 хвилин при 160 градусах, попередньо розмістивши форму з пирогом в наповненому водою деко.
Рекомендуємо добрі рецепти
Печінковий салат шарами
Якщо ви ще не ввели в своє повсякденне меню страви з печінки, пропонуємо почати з простих і досить оригінальних салатів. Розповімо, як приготувати
Печінковий паштет з яловичої печінки – рецепт
Самий смачний і особливо корисний паштет виходить саме на основі яловичої печінки. Пропонуємо зробити його трьома простими способами попередньої
Печінковий паштет із свинячої печінки – рецепт
З безлічі різноманітних закусок, самою універсальною є печінковий паштет. З часом, було розроблено величезну різноманітність рецептів відмінного
Рецепт печінкового торта зі свинячої печінки
Подивитися на страви з печінки іншими очима і, можливо, змінити своє негативне ставлення до продукту неодмінно допоможуть наші рецепти. Далі
Як приготувати печінковий паштет?
Приготувати печінковий паштет - справа зовсім не хитре. Цей прекрасний вид закуски завжди виручить, якщо потрібно оригінально заповнити святковий
Печінковий паштет з курячої печінки
Паштет, приготовлений вдома, разюче відрізняється від свого магазинного побратима. Він більш смачний, густий, корисний. Для того щоб створити цей