Рецепт печінкового пирога (він же – печінковий торт), навряд чи може когось здивувати. Всі ми знаємо, що він складається з шарів млинчиків , приготованих на основі пюрированной печінки і промазан сумішшю майонезу з овочевої засмажкою. Ми ж постараємося змінити ваше ставлення до цієї звичної закуски і приготувати її за кількома оригінальними рецептами з цього матеріалу.
Печінковий пиріг в духовці – рецепт
Почати пропонуємо з простого рецепту печори – пишного пирога з печінки, який готується в суміші з рисом і не вимагає ніяких інших доповнень. Такий пиріг досить просто нарізати на шматки і подавати з овочами і соусом окремо.
Інгредієнти: яловича печінка - 960 г; молоко - 230 мл; рис - 95 г; яйця - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 115 г; часник - 3 зубки. Приготування Перед тим, як приготувати печінковий пиріг за цим рецептом, візьміться за підготовку самої печінки. Очистіть продукт від плівок і проток, добре промийте і пропустіть через м'ясорубку. Рис відваріть і охолодіть, після чого розітріть м'яку крупу з яєчними жовтками. Спасеруйте цибулю і додайте його в печінкову масу разом з рисом і подрібненим часником. Відокремлені яєчні білки перетворіть в густу піну і обережно додайте їх в суміш. Розподіліть тісто в промасленим формі і поставте в духовку на годину при 180 градусах.
Рецепт приготування печінкового пирога з курячої печінки
Ми вирішили модифікувати рецепт млинцевого печінкового пирога і використовувати яблучні млинчики в його основі. Скріплювати їх між собою буде повітряний печінковий паштет. Поєднання яблук і печінки може здатися незвичайним, так і є, але це не робить закуску менш смачною.
Інгредієнти: Для млинців:
яблучне пюре - 155 г; яйця - 2 шт.; молоко - 320 мл; борошно - 115 г; вершкове масло - 45 г; цукор - 10 р. Для паштету:
вершкове масло - 115 г; шалот - 95 г; часник - 2 зубки; куряча печінка - 430 г; вершки жирні - 115 мл Приготування Почніть з приготування паштету. Спасеруйте цибульні кільця разом з печінкою і часником. Збийте обсмажену печінку до пастоподібної консистенції, додати м'яке вершкове масло і повторіть збивання. Вершки перетворіть в пишний крем і обережно додайте його в паштетную масу.
Тепер до млинців. Збийте яблучне пюре з яйцями, цукром і дрібкою солі. Всипте до пюре борошно, перемішайте, щоб не залишилося грудок, а потім влийте молоко і вершкове масло. Обсмажуйте порції яблучного тесту на добре прогрітій сковороді. Кожен готовий млинець промазывайте ніжним печінковим паштетом.
Рецепт простого печінкового пирога з яловичої печінки
Ще один класичний французький печінковий пиріг дуже нагадує за своїм складом котлети, але смак і його зовнішній вигляд категорично відмінні.
Інгредієнти: куряча печінка - 320 г; яйця - 8 шт.; часник - 6 зубчиків; жменя зелені петрушки; скибочки хліба - 10 шт.; вершки - 490 мл; молоко - 240 мл; вершкове масло - 35 г; борошно - 35 р. Приготування Скибочки хліба залийте вершками і залиште їх просочитися на час підготовки інших складових. Промивши і обсушивши печінка, пюрируйте її будь-яким зручним способом. До печінковому фаршу додайте жовтки, подрібнений часник і петрушку. До отриманої суміші додайте вимочений хліб і добре збийте всі разом. Залишилися яєчні білки збийте до стійкої піни і обережно змішайте з печінковою масою, щоб не «вибити» зайве повітря. Обрану форму промаслите і присипте борошном. Вилийте печінкову суміш і поставте все запікатися на 40 хвилин при 160 градусах, попередньо розмістивши форму з пирогом в наповненому водою деко.