Свинина з картоплею в фользі в духовці
Безумовно, одним з найкращих термічних способів приготування їжі є запікання.
Розповімо, як запекти свинину з картоплею в фользі, страви подібного типу не тільки смачні, але і дуже ситні. Вони особливо доречні в холодну погоду, чудові для займаються фізичною роботою на повітрі або спортом, а також підходять для сімейних обідів. М'ясо для цієї страви краще вибирати щодо жирне, наприклад, шию, окіст, лопатку, відбивні на кісточці або реберця.
Інгредієнти:
м'ясо свиняче (шия) – 800 г;
дрібний картопля довгастий нерозсипчастий – 8-12 шт.;
масло топлене вершкове;
зелень для подачі (цибуля, петрушка, кріп);
Для соусу:
гірчиця готова – 2 ч. ложки;
вершки – 50 мл;
часник – 2 зубчики;
сіль;
спеції мелені (перець чорний і червоний гострий, гвоздика, коріандр).
Приготування
Готуємо соус: змішати гірчицю з вершками, сіллю і спеціями.
М'ясо нарізаємо скибками товщиною близько 15 см, обмазуємо соусом і залишаємо на 3-12 годин, після такого маринування м'ясо вийде особливо ніжним і пряним.
Безпосередньо перед запіканням ретельно вимиємо картоплини, очистимо і кожну разрежем навпіл уздовж. Відваримо картоплю до напівготовності, тобто, протягом 8-10 хвилин після закипання (не довше) і відразу зіллємо воду.
На одну порцію нам знадобиться 2-3 картоплини (тобто, 4-6 половинок).
Вирізаємо шматки фольги потрібного розміру і змащуємо їх топленим маслом, викладаємо половинки картоплин стороною розрізу вгору. На них зверху – кусень м'яса. Запаковуємо все (можна двічі) і викладаємо пакети на деко. Запікаємо приблизно 40 хвилин. М'ясо з картоплею в фользі можна запікати в холонучих вугіллі багаття або на решітці. Перед подачею можна покласти готову порцію на тарілки, а поруч – гілочки зелені. До цієї страви гармонійно підійде столове світле вино або пиво. Хліб краще житній грубий.
В домашніх умовах досить зручно запекти свинину з картоплею в формі під фольгою. Ті ж продукти і підготовка приблизно така ж. Картоплю треба підварити, а м'ясо – замаринувати, хоча б злегка (можна замість соусу використовувати для цього пиво).
У змащену маслом або жиром форму з високим бортиком шаром викладаємо підварені половинки картоплин, а зверху скибки м'яса. Якщо у вас реберця, кладіть упереміж з картоплею і рясно полийте все соусом. Затягуємо-запаковуємо форму фольгою й запікаємо.
Розповімо, як запекти свинину з картоплею в фользі, страви подібного типу не тільки смачні, але і дуже ситні. Вони особливо доречні в холодну погоду, чудові для займаються фізичною роботою на повітрі або спортом, а також підходять для сімейних обідів. М'ясо для цієї страви краще вибирати щодо жирне, наприклад, шию, окіст, лопатку, відбивні на кісточці або реберця.
Свинина запечена з картоплею в фользі порційно – рецепт
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Готуємо соус: змішати гірчицю з вершками, сіллю і спеціями.
М'ясо нарізаємо скибками товщиною близько 15 см, обмазуємо соусом і залишаємо на 3-12 годин, після такого маринування м'ясо вийде особливо ніжним і пряним.
Безпосередньо перед запіканням ретельно вимиємо картоплини, очистимо і кожну разрежем навпіл уздовж. Відваримо картоплю до напівготовності, тобто, протягом 8-10 хвилин після закипання (не довше) і відразу зіллємо воду.
На одну порцію нам знадобиться 2-3 картоплини (тобто, 4-6 половинок).
Вирізаємо шматки фольги потрібного розміру і змащуємо їх топленим маслом, викладаємо половинки картоплин стороною розрізу вгору. На них зверху – кусень м'яса. Запаковуємо все (можна двічі) і викладаємо пакети на деко. Запікаємо приблизно 40 хвилин. М'ясо з картоплею в фользі можна запікати в холонучих вугіллі багаття або на решітці. Перед подачею можна покласти готову порцію на тарілки, а поруч – гілочки зелені. До цієї страви гармонійно підійде столове світле вино або пиво. Хліб краще житній грубий.
В домашніх умовах досить зручно запекти свинину з картоплею в формі під фольгою. Ті ж продукти і підготовка приблизно така ж. Картоплю треба підварити, а м'ясо – замаринувати, хоча б злегка (можна замість соусу використовувати для цього пиво).
У змащену маслом або жиром форму з високим бортиком шаром викладаємо підварені половинки картоплин, а зверху скибки м'яса. Якщо у вас реберця, кладіть упереміж з картоплею і рясно полийте все соусом. Затягуємо-запаковуємо форму фольгою й запікаємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сьомга у фользі
Сьомга - смачна, але не найдешевша риба, тому деяким господиням не хотілося б зіпсувати в результаті страва, пересушив її. Щоб такого не сталося,
Короп, запечений у фользі
Використання фольги для запікання будь-якої риби здатне забезпечити страва від надмірного пересихання м'яса. Навіть коропа досить складно зіпсувати,
Свинина, запечена у фользі
Приготування свинини, за запропонованими рецептами, не доставить вам багато клопоту. Далі максимально детально розповімо, як запекти неймовірне блюдо
Запечене філе індички
Запечене в духовці філе індички – це дійсно смачно! Якщо ви купили цей продукт і задумалися, як би його приготувати посмачніше – цей рецепт для вас!
Запечена курка з картоплею
Куряче м'ясо - одне з найбільш популярних продуктів вживання в їжу. З нього можна зробити безліч дивовижних страв різними способами. І сьогодні ми
Баранина, запечена у фользі
Баранину вважають дієтичним м'ясом, особливо якщо це м'ясо молодої тварини. З неї можна зробити цікаві та різноманітні страви до будь-якого застілля.