Безумовно, одним з найкращих термічних способів приготування їжі є запікання.
Розповімо, як запекти свинину з картоплею в фользі, страви подібного типу не тільки смачні, але і дуже ситні. Вони особливо доречні в холодну погоду, чудові для займаються фізичною роботою на повітрі або спортом, а також підходять для сімейних обідів. М'ясо для цієї страви краще вибирати щодо жирне, наприклад, шию, окіст, лопатку, відбивні на кісточці або реберця.
Свинина запечена з картоплею в фользі порційно – рецепт
Інгредієнти: м'ясо свиняче (шия) – 800 г; дрібний картопля довгастий нерозсипчастий – 8-12 шт.; масло топлене вершкове; зелень для подачі (цибуля, петрушка, кріп); Для соусу:
гірчиця готова – 2 ч. ложки; вершки – 50 мл; часник – 2 зубчики; сіль; спеції мелені (перець чорний і червоний гострий, гвоздика, коріандр). Приготування Готуємо соус: змішати гірчицю з вершками, сіллю і спеціями.
М'ясо нарізаємо скибками товщиною близько 15 см, обмазуємо соусом і залишаємо на 3-12 годин, після такого маринування м'ясо вийде особливо ніжним і пряним.
Безпосередньо перед запіканням ретельно вимиємо картоплини, очистимо і кожну разрежем навпіл уздовж. Відваримо картоплю до напівготовності, тобто, протягом 8-10 хвилин після закипання (не довше) і відразу зіллємо воду.
На одну порцію нам знадобиться 2-3 картоплини (тобто, 4-6 половинок).
Вирізаємо шматки фольги потрібного розміру і змащуємо їх топленим маслом, викладаємо половинки картоплин стороною розрізу вгору. На них зверху – кусень м'яса. Запаковуємо все (можна двічі) і викладаємо пакети на деко. Запікаємо приблизно 40 хвилин. М'ясо з картоплею в фользі можна запікати в холонучих вугіллі багаття або на решітці. Перед подачею можна покласти готову порцію на тарілки, а поруч – гілочки зелені. До цієї страви гармонійно підійде столове світле вино або пиво. Хліб
краще житній грубий.
В домашніх умовах досить зручно запекти свинину з картоплею в формі під фольгою. Ті ж продукти і підготовка приблизно така ж. Картоплю треба підварити, а м'ясо – замаринувати, хоча б злегка (можна замість соусу використовувати для цього пиво).
У змащену маслом або жиром форму з високим бортиком шаром викладаємо підварені половинки картоплин, а зверху скибки м'яса. Якщо у вас реберця, кладіть упереміж з картоплею і рясно полийте все соусом. Затягуємо-запаковуємо форму фольгою й запікаємо.