Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Короп, запечений у фользі

Короп, запечений у фользі

28-12-2015, 00:01
1 777
Страви з коропа на нашому столі, як, втім, і в меню багатьох інших народів цілком традиційні.
Короп, запечений у фользі
До свят добре запекти рибу в духовці у фользі, розповімо, як це зробити.
Йдемо на базар і вибираємо свіжого коропа (краще живого) з блискучою дзеркальною лускою, яскраво-рожевими зябрами і ясними очима. Оптимальний розмір риби такою, щоб поміщатися в конкретну духовку на деко по діагоналі.

Рецепт запеченого коропа в духовці у фользі


Інгредієнти:

  • короп – 1 шт.;

  • лимон – 1 шт.;

  • зелень свіжа (петрушка, кінза) – великий пучок;

  • сіль;

  • перець мелений чорний;

  • для соусу часник;

  • топлене масло.


  • Приготування
    Карпа очистити від луски, нутрощів і зябра видаляємо. Промиваємо рибу проточною холодною водою, обсушуємо чистими серветками всередині і зовні. Ножем робимо на бочках нечасті і не надто глибокі косі паралельні надрізи. Трохи збризкуємо карпа соком лимона і натираємо сумішшю перцю з сіллю. Даємо рибці полежати півгодини, ще раз обсушуємо серветками і змащуємо з зовнішньої сторони топленим маслом (за допомогою пензля). У черевце риби поміщаємо зелень і часточки лимона.
    Розігріваємо духовку хвилин за 15 заздалегідь, оптимальна температура – близько 180 градусів.
    По шматку фольги потрібного розміру розкладаємо рідко і рівномірно гілочки зелені. Зверху кладемо коропа і загортаємо. Для надійності повторюємо, тобто, запаковуємо в другий шматок фольги. Пакет з коропом на решітці або на деку відправляємо в духовку.

    Скільки хвилин (тобто, як довго) запікати коропа у фользі в духовці?


    Риба буде готова протягом 30-50 хвилин (залежить від розміру).
    Перед розгортанням даємо рибці «відпочити» хвилин 15. До карпу подаємо соус (продавлений часник + кип'ячена вода і трохи лимонного соку) або рибного бульйону . В якості гарніру більше всього підійде відварну картоплю . До карпу, приготовленого таким чином можна подати столове вино, краще світле, але можна і червоне.

    Короп у сметані, запечена у фользі з овочами


    Інгредієнти:

  • короп – 1 шт. вагою близько 2 кг;

  • печериці – 200 г;

  • картопля нерозсипчастий – 8 шт. довгастої форми середнього розміру;

  • морква – 1 шт.;

  • сметана – 150 мл;

  • часник – 4 зубчики;

  • зелень;

  • лимон;

  • чорний перець мелений;

  • масло топлене.


  • Приготування
    Очищаємо коропа від луски, видаляємо нутрощі і зябра. Робимо нечасті бічні надрізи, можна хрест-навхрест. Трохи скроплюємо соком лимона і присипаємо сумішшю солі і чорного перцю. Нехай рибка полежить.
    Очищену картоплю, моркву і гриби нарізаємо плоскими шматочками зручними для запікання і їжі, кладемо все в каструльку з мінімальною кількістю води і проварюємо протягом 12-15 хвилин після закипання. Акуратно витягаємо все зварене шумівкою і покласти в сито. Відвар не виливаємо, знадобиться ще.
    Шматок фольги потрібного розміру (а краще 2 – один на інший) за допомогою кисті змащуємо розтопленим маслом. Зверху упереміж акуратно викладаємо картоплю, моркву і гриби, а на них – коропа, тільки спочатку треба буде обсушити його чистою серветкою і теж змастити олією. У черевце помістимо кілька гілочок зелені.
    Короп, запечений у фользі

    Запікаємо карпа з овочами протягом 30-40 хвилин. Розгортаємо фольгу, поливаємо коропа з овочами сметаною приправлений чорним меленим перцем і продавлений часником. Можна ще посипати тертим сиром. Повертаємо деко в розігріту вимкнену духовку у відкритому вигляді ще хвилин 5-8. Подаємо із зеленню і гарячим картопляно-грибним відваром.
    Можна запікати коропа на овочах у овальної керамічній формі відповідного розміру з відносно високим бортиком, а фольгу використовувати для запаковывания, буде цілком зручно. До цієї страви добре подати ягідні або гіркі міцні настоянки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати коропа в духовці у фользі?
    Як приготувати коропа в духовці у фользі?
    Будь-яка річкова риба, приготована в домашніх умовах, виходить надзвичайно смачною! А запечений з запропонованим далі рецептами короп здатний
    Короп на мангалі
    Короп на мангалі
    Немає нічого краще, ніж приготувати шашлик на багатті з свіжовиловленого карпа. Він жирний і соковитий, не вимагає тривалої маринування, ідеально
    Короп у сметані
    Короп у сметані
    Риба - дуже корисний і поживних продукт, а тому готувати її потрібно хоча б раз на тиждень. Це не тільки підтримає ваш організм у тонусі, але й
    Як приготувати коропа?
    Як приготувати коропа?
    Багато дієтологи вже давно говорять про користь риби для нашого харчування. Вона повинна бути на нашому столі як можна частіше. І сьогоднішня наша
    Короп у фользі в духовці
    Короп у фользі в духовці
    Короп - прісноводна риба, яка славиться своїм ніжним смаком і безліччю дрібних кісток. Саме через велику кількість кісточок короп не підійде в якості
    Короп в мультиварці
    Короп в мультиварці
    Готувати в мультиварці можна не тільки м'ясо, гарніри, каші, але і рибу, наприклад, коропа. Часу це заняття займе зовсім небагато, а смачна вечеря