Щука, запечена у фользі
Пропонуємо рецепт фаршированої щуки, запеченої в духовці у фользі з лимоном. В якості начинки ми будемо використати відварений рис з овочевою піджаркою. Така компанія вдало доповнює ніжний смак м'яса рибки, а сметанно-гірчичний соус надає страві соковитості та пікантності.
Інгредієнти:
велика тушка щуки;
рисова крупа – 100 г;
цибуля ріпчаста – 300 г;
часник – 2 зубці;
морква – 150 г;
яйце велике – 1 шт.;
лимон – 05 шт.;
сушений базилік – щіпка;
сушений майоран – щіпка;
сметана – 120 г;
гірчиця – 15-20 г;
рослинна рафінована олія – 35 мл;
чорний мелений перець – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Тушку щуки очищаємо, позбавляє від нутрощів, плавників і хвоста, а також видаляємо зябра. Промиваємо рибку ретельно, витягаємо також хребет і виймаємо за допомогою пінцета всі дрібні кісточки.
Рисову крупу промиваємо ретельно, закладаємо в великий обсяг киплячої підсоленої води, відварюємо до готовності, а потім відкидаємо на сито, промиваємо і даємо стекти. Дві третини від загальної кількості ріпчастої цибулі очищаємо, нарізаємо кубиками і пасеруємо на сковорідці з рафінованою олією протягом п'яти хвилин, а потім закладаємо попередньо очищену і перетерту через крупну тертку моркву і припускаємо до м'якості, періодично помішуючи. По готовності змішуємо овочеву піджарку з рисом, додаємо яйце, приправляємо сіллю, меленим перцем, кидаємо по дрібці сушеного базиліка і майорану і перемішуємо все хорошенечко.
Деко застеляємо двома листами фольги, промазуємо рафінованим маслом, вкладаємо нарізану кружальцями попередньо очищений ріпчасту цибулю. Накладаємо начинку на черевце рибки і зябра, звертаємо тушку, надаємо їй акуратну форму, перемотувати ниткою або зшиваємо черевце і укладаємо на цибульну подушку. Зверху промазуємо рибину щедро сумішшю сметани і гірчиці, приправленою за смаком сіллю і спеціями і розкладаємо зверху гуртки лимона. Прикриваємо всю красу двома листами фольги, стуляємо їх з нижніми листами і защипуємо гарненько.
Розміщуємо страву на середньому рівні прогрітій духовці. Скільки запікати щуку у фользі в духовці, визначаємо в залежності від величини рибини. В середньому час приготування такої страви варіюється від одного до півтора годин при температурі 190 градусів.
По готовності акуратно перекладаємо запечену у фользі з лимоном фаршировану щуку на блюдо, прикрашаємо свіжими овочами і зеленню і подаємо.
Фарширована щука, запечена в духовці у фользі - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Тушку щуки очищаємо, позбавляє від нутрощів, плавників і хвоста, а також видаляємо зябра. Промиваємо рибку ретельно, витягаємо також хребет і виймаємо за допомогою пінцета всі дрібні кісточки.
Рисову крупу промиваємо ретельно, закладаємо в великий обсяг киплячої підсоленої води, відварюємо до готовності, а потім відкидаємо на сито, промиваємо і даємо стекти. Дві третини від загальної кількості ріпчастої цибулі очищаємо, нарізаємо кубиками і пасеруємо на сковорідці з рафінованою олією протягом п'яти хвилин, а потім закладаємо попередньо очищену і перетерту через крупну тертку моркву і припускаємо до м'якості, періодично помішуючи. По готовності змішуємо овочеву піджарку з рисом, додаємо яйце, приправляємо сіллю, меленим перцем, кидаємо по дрібці сушеного базиліка і майорану і перемішуємо все хорошенечко.
Деко застеляємо двома листами фольги, промазуємо рафінованим маслом, вкладаємо нарізану кружальцями попередньо очищений ріпчасту цибулю. Накладаємо начинку на черевце рибки і зябра, звертаємо тушку, надаємо їй акуратну форму, перемотувати ниткою або зшиваємо черевце і укладаємо на цибульну подушку. Зверху промазуємо рибину щедро сумішшю сметани і гірчиці, приправленою за смаком сіллю і спеціями і розкладаємо зверху гуртки лимона. Прикриваємо всю красу двома листами фольги, стуляємо їх з нижніми листами і защипуємо гарненько.
Розміщуємо страву на середньому рівні прогрітій духовці. Скільки запікати щуку у фользі в духовці, визначаємо в залежності від величини рибини. В середньому час приготування такої страви варіюється від одного до півтора годин при температурі 190 градусів.
По готовності акуратно перекладаємо запечену у фользі з лимоном фаршировану щуку на блюдо, прикрашаємо свіжими овочами і зеленню і подаємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати сьомгу у фользі в духовці?
Сьомгу можна сміливо назвати унікальною рибою, адже приготувавши її, використовуючи абсолютно будь-який рецепт, страва неодмінно вийде неймовірно
Як запекти коропа в духовці у фользі?
Якщо ви обзавелися свіжим коропом і не здогадуєтеся, з якого боку до нього підступити, то неодмінно вивчіть рецепти з нашої статті. Розповімо, як
Судак, запечений у фользі в духовці
Серед безлічі рибних страв самим смачним, звичайно, судак, запечений цілою тушкою. Для якісного результату готового страви, рекомендуємо запекти її у
Як приготувати коропа в духовці у фользі?
Будь-яка річкова риба, приготована в домашніх умовах, виходить надзвичайно смачною! А запечений з запропонованим далі рецептами короп здатний
Щука в духовці у фользі
Сьогодні все рідше з'являється щука в нашому меню і абсолютно марно! Адже ця риба дуже корисна і неймовірно смачна, особливо якщо приготувати її за
Запечена щука
Щука - одна з найсмачніших риб, яку ще називають царською, так як здавна вона була головною прикрасою столу на багатьох святах. І сьогодні ми