Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Щука, запечена у фользі

Щука, запечена у фользі

30-01-2016, 12:26
650
Щука, запечена у фользі
Пропонуємо рецепт фаршированої щуки, запеченої в духовці у фользі з лимоном. В якості начинки ми будемо використати відварений рис з овочевою піджаркою. Така компанія вдало доповнює ніжний смак м'яса рибки, а сметанно-гірчичний соус надає страві соковитості та пікантності.

Фарширована щука, запечена в духовці у фользі - рецепт


Інгредієнти:

  • велика тушка щуки;

  • рисова крупа – 100 г;

  • цибуля ріпчаста – 300 г;

  • часник – 2 зубці;

  • морква – 150 г;

  • яйце велике – 1 шт.;

  • лимон – 05 шт.;

  • сушений базилік – щіпка;

  • сушений майоран – щіпка;

  • сметана – 120 г;

  • гірчиця – 15-20 г;

  • рослинна рафінована олія – 35 мл;

  • чорний мелений перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Тушку щуки очищаємо, позбавляє від нутрощів, плавників і хвоста, а також видаляємо зябра. Промиваємо рибку ретельно, витягаємо також хребет і виймаємо за допомогою пінцета всі дрібні кісточки.
    Рисову крупу промиваємо ретельно, закладаємо в великий обсяг киплячої підсоленої води, відварюємо до готовності, а потім відкидаємо на сито, промиваємо і даємо стекти. Дві третини від загальної кількості ріпчастої цибулі очищаємо, нарізаємо кубиками і пасеруємо на сковорідці з рафінованою олією протягом п'яти хвилин, а потім закладаємо попередньо очищену і перетерту через крупну тертку моркву і припускаємо до м'якості, періодично помішуючи. По готовності змішуємо овочеву піджарку з рисом, додаємо яйце, приправляємо сіллю, меленим перцем, кидаємо по дрібці сушеного базиліка і майорану і перемішуємо все хорошенечко.
    Деко застеляємо двома листами фольги, промазуємо рафінованим маслом, вкладаємо нарізану кружальцями попередньо очищений ріпчасту цибулю. Накладаємо начинку на черевце рибки і зябра, звертаємо тушку, надаємо їй акуратну форму, перемотувати ниткою або зшиваємо черевце і укладаємо на цибульну подушку. Зверху промазуємо рибину щедро сумішшю сметани і гірчиці,
    Щука, запечена у фользі
    приправленою за смаком сіллю і спеціями і розкладаємо зверху гуртки лимона. Прикриваємо всю красу двома листами фольги, стуляємо їх з нижніми листами і защипуємо гарненько.
    Розміщуємо страву на середньому рівні прогрітій духовці. Скільки запікати щуку у фользі в духовці, визначаємо в залежності від величини рибини. В середньому час приготування такої страви варіюється від одного до півтора годин при температурі 190 градусів.
    По готовності акуратно перекладаємо запечену у фользі з лимоном фаршировану щуку на блюдо, прикрашаємо свіжими овочами і зеленню і подаємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати сьомгу у фользі в духовці?
    Як приготувати сьомгу у фользі в духовці?
    Сьомгу можна сміливо назвати унікальною рибою, адже приготувавши її, використовуючи абсолютно будь-який рецепт, страва неодмінно вийде неймовірно
    Як запекти коропа в духовці у фользі?
    Як запекти коропа в духовці у фользі?
    Якщо ви обзавелися свіжим коропом і не здогадуєтеся, з якого боку до нього підступити, то неодмінно вивчіть рецепти з нашої статті. Розповімо, як
    Судак, запечений у фользі в духовці
    Судак, запечений у фользі в духовці
    Серед безлічі рибних страв самим смачним, звичайно, судак, запечений цілою тушкою. Для якісного результату готового страви, рекомендуємо запекти її у
    Як приготувати коропа в духовці у фользі?
    Як приготувати коропа в духовці у фользі?
    Будь-яка річкова риба, приготована в домашніх умовах, виходить надзвичайно смачною! А запечений з запропонованим далі рецептами короп здатний
    Щука в духовці у фользі
    Щука в духовці у фользі
    Сьогодні все рідше з'являється щука в нашому меню і абсолютно марно! Адже ця риба дуже корисна і неймовірно смачна, особливо якщо приготувати її за
    Запечена щука
    Запечена щука
    Щука - одна з найсмачніших риб, яку ще називають царською, так як здавна вона була головною прикрасою столу на багатьох святах. І сьогодні ми