Пропонуємо рецепт фаршированої щуки, запеченої в духовці у фользі з лимоном. В якості начинки ми будемо використати відварений рис з овочевою піджаркою. Така компанія вдало доповнює ніжний смак м'яса рибки, а сметанно-гірчичний соус надає страві соковитості та пікантності.
Фарширована щука, запечена в духовці у фользі - рецепт
Інгредієнти: велика тушка щуки; рисова крупа – 100 г; цибуля ріпчаста – 300 г; часник – 2 зубці; морква – 150 г; яйце велике – 1 шт.; лимон – 05 шт.; сушений базилік – щіпка; сушений майоран – щіпка; сметана – 120 г; гірчиця – 15-20 г; рослинна рафінована олія – 35 мл; чорний мелений перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Тушку щуки очищаємо, позбавляє від нутрощів, плавників і хвоста, а також видаляємо зябра. Промиваємо рибку ретельно, витягаємо також хребет і виймаємо за допомогою пінцета всі дрібні кісточки.
Рисову крупу промиваємо ретельно, закладаємо в великий обсяг киплячої підсоленої води, відварюємо до готовності, а потім відкидаємо на сито, промиваємо і даємо стекти. Дві третини від загальної кількості ріпчастої цибулі очищаємо, нарізаємо кубиками і пасеруємо на сковорідці з рафінованою олією протягом п'яти хвилин, а потім закладаємо попередньо очищену і перетерту через крупну тертку моркву і припускаємо до м'якості, періодично помішуючи. По готовності змішуємо овочеву піджарку з рисом, додаємо яйце, приправляємо сіллю, меленим перцем, кидаємо по дрібці сушеного базиліка і майорану і перемішуємо все хорошенечко.
Деко застеляємо двома листами фольги, промазуємо рафінованим маслом, вкладаємо нарізану кружальцями попередньо очищений ріпчасту цибулю. Накладаємо начинку на черевце рибки і зябра, звертаємо тушку, надаємо їй акуратну форму, перемотувати ниткою або зшиваємо черевце і укладаємо на цибульну подушку. Зверху промазуємо рибину щедро сумішшю сметани і гірчиці,
приправленою за смаком сіллю і спеціями і розкладаємо зверху гуртки лимона. Прикриваємо всю красу двома листами фольги, стуляємо їх з нижніми листами і защипуємо гарненько.
Розміщуємо страву на середньому рівні прогрітій духовці. Скільки запікати щуку у фользі в духовці, визначаємо в залежності від величини рибини. В середньому час приготування такої страви варіюється від одного до півтора годин при температурі 190 градусів.
По готовності акуратно перекладаємо запечену у фользі з лимоном фаршировану щуку на блюдо, прикрашаємо свіжими овочами і зеленню і подаємо.