Як запекти коропа в духовці у фользі?
Сьогодні в наших рецептах ми розповімо вам про нюанси запікання коропа в духовці у фользі. При такому приготуванні рибка виходить особливо ніжною і соковитою і неодмінно порадує вас відмінним смаком.
Інгредієнти:
ціла тушка карпа – 13-2 кг;
ріпчаста цибуля – 150 г;
морква – 75 г;
майонез – 120 г;
приправа для риби – за смаком;
лимон – 05 шт.;
олія рослинна рафінована – 25 мл;
чорний мелений перець – за смаком;
сіль – за смаком;
свіжа зелень на вибір.
Приготування
Приготування коропа цілком у духовці у фользі починаємо з підготовки риби. Очищаємо тушку від луски, позбавляє від нутрощів, плавників і хвоста, видаляємо зябра і промиваємо рибу гарненько всередині і зовні. Тепер обсушуємо її ретельно, натираємо сіллю і спеціями для риби, збризкуємо соком половинки лимона і даємо промаринуватися протягом години.
За цей час половину ріпчастої цибулі подрібнюємо півкільцями, а моркву натираємо на тертці. Пасеруємо овочі на сковороді з рафінованим маслом до м'якості, в кінці смаження приправляємо сіллю і меленим перцем. Після охолодження змішуємо отриману овочеву масу з половиною від загальної кількості майонезу, перемішуємо і наповнюємо отриманою масою черевце риби. Натираємо тушку також залишилися майонезом.
Другу половину цибулі нарізаємо кільцями, укладаємо більшу частину на фольгу, зверху розміщуємо рибну тушку і розкладаємо залишився лук. Збризкуємо рибку трохи рафінованим маслом, запечатуємо фольгу і розташовуємо на деку, який в свою чергу встановлюємо на середньому рівні заздалегідь прогрітій до 185 градусів духовки.
Скільки коштує запікати коропа у фользі в духовці, залежить від габаритів і ваги рибини. Для тушки вагою півтора кілограми потрібно близько тридцяти хвилин.
По готовності запеченого в духовці у фользі фаршированого коропа можна подати відразу ж, переклавши на блюдо, або ж відвернути фольгу і підрум'янити рибку протягом п'яти хвилин під грилем при максимальній температурі.
Інгредієнти:
велика тушка карпа – 15-2 кг;
цибуля ріпчаста – 320 г;
лаврове листя – 3-4 шт.;
горошки чорного перцю – 1 жменя;
рафінована олія – 25-35 мл;
лимонний сік;
сіль – за смаком.
Приготування
Готуємо тушку карпа, скориставшись рекомендаціями з попереднього рецепту, і натираємо її з усіх сторін сіллю. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо півкільцями. Змішуємо його з горошинками перцю, додаємо розламані лаврове листя, присаливаем трохи, збризкуємо лимонним соком і розминаємо руками.
Тепер на лист фольги викладаємо половину цибулевої маси, зверху маємо тушку карпа, вкладаємо в черевце трохи цибулі, а залишився розподіляємо зверху. Збризкуємо рибку з цибулею маслом, запечатуємо фольгу і ставимо страву на деко в заздалегідь прогріту до 185 градусів духовку на сорок-п'ятдесят хвилин. При бажанні за десять хвилин до готовності відвертаємо фольгу і запікаємо рибку зверху.
Як запекти коропа цілком у духовці у фользі?
Інгредієнти:
Приготування
Приготування коропа цілком у духовці у фользі починаємо з підготовки риби. Очищаємо тушку від луски, позбавляє від нутрощів, плавників і хвоста, видаляємо зябра і промиваємо рибу гарненько всередині і зовні. Тепер обсушуємо її ретельно, натираємо сіллю і спеціями для риби, збризкуємо соком половинки лимона і даємо промаринуватися протягом години.
За цей час половину ріпчастої цибулі подрібнюємо півкільцями, а моркву натираємо на тертці. Пасеруємо овочі на сковороді з рафінованим маслом до м'якості, в кінці смаження приправляємо сіллю і меленим перцем. Після охолодження змішуємо отриману овочеву масу з половиною від загальної кількості майонезу, перемішуємо і наповнюємо отриманою масою черевце риби. Натираємо тушку також залишилися майонезом.
Другу половину цибулі нарізаємо кільцями, укладаємо більшу частину на фольгу, зверху розміщуємо рибну тушку і розкладаємо залишився лук. Збризкуємо рибку трохи рафінованим маслом, запечатуємо фольгу і розташовуємо на деку, який в свою чергу встановлюємо на середньому рівні заздалегідь прогрітій до 185 градусів духовки.
Скільки коштує запікати коропа у фользі в духовці, залежить від габаритів і ваги рибини. Для тушки вагою півтора кілограми потрібно близько тридцяти хвилин.
По готовності запеченого в духовці у фользі фаршированого коропа можна подати відразу ж, переклавши на блюдо, або ж відвернути фольгу і підрум'янити рибку протягом п'яти хвилин під грилем при максимальній температурі.
Швидкий рецепт запеченого коропа в духовці у фользі з цибулею
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо тушку карпа, скориставшись рекомендаціями з попереднього рецепту, і натираємо її з усіх сторін сіллю. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо півкільцями. Змішуємо його з горошинками перцю, додаємо розламані лаврове листя, присаливаем трохи, збризкуємо лимонним соком і розминаємо руками.
Тепер на лист фольги викладаємо половину цибулевої маси, зверху маємо тушку карпа, вкладаємо в черевце трохи цибулі, а залишився розподіляємо зверху. Збризкуємо рибку з цибулею маслом, запечатуємо фольгу і ставимо страву на деко в заздалегідь прогріту до 185 градусів духовку на сорок-п'ятдесят хвилин. При бажанні за десять хвилин до готовності відвертаємо фольгу і запікаємо рибку зверху.
Рекомендуємо добрі рецепти
Судак, запечений у фользі в духовці
Серед безлічі рибних страв самим смачним, звичайно, судак, запечений цілою тушкою. Для якісного результату готового страви, рекомендуємо запекти її у
Короп, запечений у фользі
Використання фольги для запікання будь-якої риби здатне забезпечити страва від надмірного пересихання м'яса. Навіть коропа досить складно зіпсувати,
Як приготувати коропа в духовці у фользі?
Будь-яка річкова риба, приготована в домашніх умовах, виходить надзвичайно смачною! А запечений з запропонованим далі рецептами короп здатний
Короп на мангалі
Немає нічого краще, ніж приготувати шашлик на багатті з свіжовиловленого карпа. Він жирний і соковитий, не вимагає тривалої маринування, ідеально
Фарширована риба в духовці
Фарширована риба – це ідеальне гаряче блюдо, яке займе гідне місце на святковому столі, і не затримається надовго. Слід зазначити, що готується такий
Короп у фользі в духовці
Короп - прісноводна риба, яка славиться своїм ніжним смаком і безліччю дрібних кісток. Саме через велику кількість кісточок короп не підійде в якості