Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як запекти коропа в духовці у фользі?

Як запекти коропа в духовці у фользі?

14-01-2016, 15:05
1 856
Як запекти коропа в духовці у фользі?
Сьогодні в наших рецептах ми розповімо вам про нюанси запікання коропа в духовці у фользі. При такому приготуванні рибка виходить особливо ніжною і соковитою і неодмінно порадує вас відмінним смаком.

Як запекти коропа цілком у духовці у фользі?


Інгредієнти:

  • ціла тушка карпа – 13-2 кг;

  • ріпчаста цибуля – 150 г;

  • морква – 75 г;

  • майонез – 120 г;

  • приправа для риби – за смаком;

  • лимон – 05 шт.;

  • олія рослинна рафінована – 25 мл;

  • чорний мелений перець – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • свіжа зелень на вибір.


  • Приготування
    Приготування коропа цілком у духовці у фользі починаємо з підготовки риби. Очищаємо тушку від луски, позбавляє від нутрощів, плавників і хвоста, видаляємо зябра і промиваємо рибу гарненько всередині і зовні. Тепер обсушуємо її ретельно, натираємо сіллю і спеціями для риби, збризкуємо соком половинки лимона і даємо промаринуватися протягом години.
    За цей час половину ріпчастої цибулі подрібнюємо півкільцями, а моркву натираємо на тертці. Пасеруємо овочі на сковороді з рафінованим маслом до м'якості, в кінці смаження приправляємо сіллю і меленим перцем. Після охолодження змішуємо отриману овочеву масу з половиною від загальної кількості майонезу, перемішуємо і наповнюємо отриманою масою черевце риби. Натираємо тушку також залишилися майонезом.
    Другу половину цибулі нарізаємо кільцями, укладаємо більшу частину на фольгу, зверху розміщуємо рибну тушку і розкладаємо залишився лук. Збризкуємо рибку трохи рафінованим маслом, запечатуємо фольгу і розташовуємо на деку, який в свою чергу встановлюємо на середньому рівні заздалегідь прогрітій до 185 градусів духовки.
    Скільки коштує запікати коропа у фользі в духовці, залежить від габаритів і ваги рибини. Для тушки вагою півтора кілограми потрібно близько тридцяти хвилин.
    По готовності запеченого в духовці у фользі фаршированого коропа можна подати відразу ж, переклавши на блюдо, або ж відвернути фольгу і підрум'янити рибку протягом п'яти хвилин під грилем при максимальній температурі.

    Швидкий рецепт запеченого коропа в духовці у фользі з цибулею


    Інгредієнти:

  • велика тушка карпа – 15-2 кг;

  • цибуля ріпчаста – 320 г;

  • лаврове листя – 3-4 шт.;

  • горошки чорного перцю – 1 жменя;

  • рафінована олія – 25-35 мл;

  • лимонний сік;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Готуємо тушку карпа, скориставшись рекомендаціями з попереднього рецепту, і натираємо її з усіх сторін сіллю. Ріпчасту цибулю очищаємо і
    Як запекти коропа в духовці у фользі?
    нарізаємо півкільцями. Змішуємо його з горошинками перцю, додаємо розламані лаврове листя, присаливаем трохи, збризкуємо лимонним соком і розминаємо руками.
    Тепер на лист фольги викладаємо половину цибулевої маси, зверху маємо тушку карпа, вкладаємо в черевце трохи цибулі, а залишився розподіляємо зверху. Збризкуємо рибку з цибулею маслом, запечатуємо фольгу і ставимо страву на деко в заздалегідь прогріту до 185 градусів духовку на сорок-п'ятдесят хвилин. При бажанні за десять хвилин до готовності відвертаємо фольгу і запікаємо рибку зверху.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Судак, запечений у фользі в духовці
    Судак, запечений у фользі в духовці
    Серед безлічі рибних страв самим смачним, звичайно, судак, запечений цілою тушкою. Для якісного результату готового страви, рекомендуємо запекти її у
    Короп, запечений у фользі
    Короп, запечений у фользі
    Використання фольги для запікання будь-якої риби здатне забезпечити страва від надмірного пересихання м'яса. Навіть коропа досить складно зіпсувати,
    Як приготувати коропа в духовці у фользі?
    Як приготувати коропа в духовці у фользі?
    Будь-яка річкова риба, приготована в домашніх умовах, виходить надзвичайно смачною! А запечений з запропонованим далі рецептами короп здатний
    Короп на мангалі
    Короп на мангалі
    Немає нічого краще, ніж приготувати шашлик на багатті з свіжовиловленого карпа. Він жирний і соковитий, не вимагає тривалої маринування, ідеально
    Фарширована риба в духовці
    Фарширована риба в духовці
    Фарширована риба – це ідеальне гаряче блюдо, яке займе гідне місце на святковому столі, і не затримається надовго. Слід зазначити, що готується такий
    Короп у фользі в духовці
    Короп у фользі в духовці
    Короп - прісноводна риба, яка славиться своїм ніжним смаком і безліччю дрібних кісток. Саме через велику кількість кісточок короп не підійде в якості