Сьогодні в наших рецептах ми розповімо вам про нюанси запікання коропа в духовці у фользі. При такому приготуванні рибка виходить особливо ніжною і соковитою і неодмінно порадує вас відмінним смаком.
Як запекти коропа цілком у духовці у фользі?
Інгредієнти: ціла тушка карпа – 13-2 кг; ріпчаста цибуля – 150 г; морква – 75 г; майонез – 120 г; приправа для риби – за смаком; лимон – 05 шт.; олія рослинна рафінована – 25 мл; чорний мелений перець – за смаком; сіль – за смаком; свіжа зелень на вибір. Приготування Приготування коропа цілком у духовці у фользі починаємо з підготовки риби. Очищаємо тушку від луски, позбавляє від нутрощів, плавників і хвоста, видаляємо зябра і промиваємо рибу гарненько всередині і зовні. Тепер обсушуємо її ретельно, натираємо сіллю і спеціями для риби, збризкуємо соком половинки лимона і даємо промаринуватися протягом години.
За цей час половину ріпчастої цибулі подрібнюємо півкільцями, а моркву натираємо на тертці. Пасеруємо овочі на сковороді з рафінованим маслом до м'якості, в кінці смаження приправляємо сіллю і меленим перцем. Після охолодження змішуємо отриману овочеву масу з половиною від загальної кількості майонезу, перемішуємо і наповнюємо отриманою масою черевце риби. Натираємо тушку також залишилися майонезом.
Другу половину цибулі нарізаємо кільцями, укладаємо більшу частину на фольгу, зверху розміщуємо рибну тушку і розкладаємо залишився лук. Збризкуємо рибку трохи рафінованим маслом, запечатуємо фольгу і розташовуємо на деку, який в свою чергу встановлюємо на середньому рівні заздалегідь прогрітій до 185 градусів духовки.
Скільки коштує запікати коропа у фользі в духовці, залежить від габаритів і ваги рибини. Для тушки вагою півтора кілограми потрібно близько тридцяти хвилин.
По готовності запеченого в духовці у фользі фаршированого коропа можна подати відразу ж, переклавши на блюдо, або ж відвернути фольгу і підрум'янити рибку протягом п'яти хвилин під грилем при максимальній температурі.
Швидкий рецепт запеченого коропа в духовці у фользі з цибулею
Інгредієнти: велика тушка карпа – 15-2 кг; цибуля ріпчаста – 320 г; лаврове листя – 3-4 шт.; горошки чорного перцю – 1 жменя; рафінована олія – 25-35 мл; лимонний сік; сіль – за смаком. Приготування Готуємо тушку карпа, скориставшись рекомендаціями з попереднього рецепту, і натираємо її з усіх сторін сіллю. Ріпчасту цибулю очищаємо і
нарізаємо півкільцями. Змішуємо його з горошинками перцю, додаємо розламані лаврове листя, присаливаем трохи, збризкуємо лимонним соком і розминаємо руками.
Тепер на лист фольги викладаємо половину цибулевої маси, зверху маємо тушку карпа, вкладаємо в черевце трохи цибулі, а залишився розподіляємо зверху. Збризкуємо рибку з цибулею маслом, запечатуємо фольгу і ставимо страву на деко в заздалегідь прогріту до 185 градусів духовку на сорок-п'ятдесят хвилин. При бажанні за десять хвилин до готовності відвертаємо фольгу і запікаємо рибку зверху.