Курячі зрази
Прекрасним блюдом для м'ясного столу є курячі зрази. Ніжна куряча м'якоть особливо гармонійно поєднується з наповненням на грибний основі, створюючи чудову смакову композицію.
Для приготування цієї страви можна використовувати як філе курячої грудки, так і м'якоть з ніжок і стегон. У другому випадку зрази виходять соковитіше, але і більш калорійні. Якщо за основу взята грудка, то обов'язково необхідно додати курячий фарш, змочений в молоці хлібець, інакше страва вийде сухуватим.
Інгредієнти:
куряче м'ясо (м'якоть) – 800 г;
ріпчаста цибуля – 110 г;
гриби – 350 г;
білий хліб – 2-3 скибочки;
молоко – 75 мл;
великі курячі яйця – 2 шт.;
панірувальні сухарі – 180 г;
чорний мелений перець – за смаком;
сіль – за смаком;
рослинна рафінована олія.
Приготування
Приступаючи до приготування курячих зраз, спочатку беремося за грибну начинку. Для цього очищений і нарізаний кубиками ріпчасту цибулю пасеруємо на рафінованій рослинній олії в прогрітій сковороді до прозорості, а потім додаємо попередньо промиті і нарізані грибочки і обсмажуємо на помірному вогні до готовності і випаровування всієї рідини.
Тим часом замочуємо скибочки хліба в молоці і залишаємо на кілька хвилин. Курячу м'якоть подрібнюємо за допомогою м'ясорубки або блендера, скориставшись насадкою «ніж». Додаємо до м'яса одне яйце, кілька дрібок солі, трохи меленого чорного перчика і ретельно перемішуємо. Розмоклий в молоці хліб трохи віджимаємо, подрібнюємо таким же чином, як і м'ясо, додаємо в м'ясну суміш, гарненько розмішуємо і трохи відбиваємо.
Поділяємо фарш візуально на шість рівних частин, кожну з яких беремо зволоженими руками, формуємо з неї в долоні широку корж, накладаємо в центр начинку, підверніть краю і, запечатуючи їх, формуємо довгасту зразу.
Занурюємо вироби спочатку у збите яйце, потім паніруємо в сухарях і викладаємо на розігріту сковороду з рафінованою олією. Обсмажуємо з двох сторін, а потім розміщуємо у відповідній формі для запікання і готуємо в духовці протягом двадцяти хвилин при температурному режимі 185 градусів.
Взявши за основу запропонований рецепт, можна також приготувати неймовірно смачні зрази з курячого фаршу з грибами і сиром. Для цього по готовності грибної начинки і її охолодженню додаємо до неї сто гам перетертого на тертці сиру і перемішуємо.
Для приготування цієї страви можна використовувати як філе курячої грудки, так і м'якоть з ніжок і стегон. У другому випадку зрази виходять соковитіше, але і більш калорійні. Якщо за основу взята грудка, то обов'язково необхідно додати курячий фарш, змочений в молоці хлібець, інакше страва вийде сухуватим.
Курячі зрази з грибами - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Приступаючи до приготування курячих зраз, спочатку беремося за грибну начинку. Для цього очищений і нарізаний кубиками ріпчасту цибулю пасеруємо на рафінованій рослинній олії в прогрітій сковороді до прозорості, а потім додаємо попередньо промиті і нарізані грибочки і обсмажуємо на помірному вогні до готовності і випаровування всієї рідини.
Тим часом замочуємо скибочки хліба в молоці і залишаємо на кілька хвилин. Курячу м'якоть подрібнюємо за допомогою м'ясорубки або блендера, скориставшись насадкою «ніж». Додаємо до м'яса одне яйце, кілька дрібок солі, трохи меленого чорного перчика і ретельно перемішуємо. Розмоклий в молоці хліб трохи віджимаємо, подрібнюємо таким же чином, як і м'ясо, додаємо в м'ясну суміш, гарненько розмішуємо і трохи відбиваємо.
Поділяємо фарш візуально на шість рівних частин, кожну з яких беремо зволоженими руками, формуємо з неї в долоні широку корж, накладаємо в центр начинку, підверніть краю і, запечатуючи їх, формуємо довгасту зразу.
Занурюємо вироби спочатку у збите яйце, потім паніруємо в сухарях і викладаємо на розігріту сковороду з рафінованою олією. Обсмажуємо з двох сторін, а потім розміщуємо у відповідній формі для запікання і готуємо в духовці протягом двадцяти хвилин при температурному режимі 185 градусів.
Взявши за основу запропонований рецепт, можна також приготувати неймовірно смачні зрази з курячого фаршу з грибами і сиром. Для цього по готовності грибної начинки і її охолодженню додаємо до неї сто гам перетертого на тертці сиру і перемішуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляні зрази з м'ясом
Існує безліч варіантів для наповнення чудових котлеток з картоплі, але все ж традиційним є саме м'ясо. Далі розповімо, як приготувати смачні зрази з
М'ясні зрази з грибами
Здивуйте близьких неймовірно смачною стравою - м'ясними зразами з грибним наповненням. Використовуючи наші рекомендації, у вас вийде чудова основна
Зрази в духовці
Під назвою «зрази» багато розуміють два абсолютно різних страви: невеликі коржі з начинкою в картопляній оболонці і м'ясні котлетки з смачним
Картопляні зрази з сиром
Картопляні зрази можна приготувати з свіжозвареної картоплі або ж із залишків пюре. Головне підібрати хорошу начинку. Пропонуємо начинити зрази
Зрази з грибами - рецепт
Апетитні зрази з грибами - це ситне і швидке блюдо на кожен день, встояти перед яким неможливо навіть під час дієт. Рецепт справжніх картопляних зраз
М'ясні зрази з яйцем
Зрази - це популярне блюдо російської, білоруської, української кухні. Являє собою просту котлету з начинкою. І зараз ми вам розповімо, як смачно і