Курячі зрази

Курячі зрази
Прекрасним блюдом для м'ясного столу є курячі зрази. Ніжна куряча м'якоть особливо гармонійно поєднується з наповненням на грибний основі, створюючи чудову смакову композицію.
Для приготування цієї страви можна використовувати як філе курячої грудки, так і м'якоть з ніжок і стегон. У другому випадку зрази виходять соковитіше, але і більш калорійні. Якщо за основу взята грудка, то обов'язково необхідно додати курячий фарш, змочений в молоці хлібець, інакше страва вийде сухуватим.

Курячі зрази з грибами - рецепт


Інгредієнти:

  • куряче м'ясо (м'якоть) – 800 г;

  • ріпчаста цибуля – 110 г;

  • гриби – 350 г;

  • білий хліб – 2-3 скибочки;

  • молоко – 75 мл;

  • великі курячі яйця – 2 шт.;

  • панірувальні сухарі – 180 г;

  • чорний мелений перець – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • рослинна рафінована олія.


  • Приготування
    Приступаючи до приготування курячих зраз, спочатку беремося за грибну начинку. Для цього очищений і нарізаний кубиками ріпчасту цибулю пасеруємо на рафінованій рослинній олії в прогрітій сковороді до прозорості, а потім додаємо попередньо промиті і нарізані грибочки і обсмажуємо на помірному вогні до готовності і випаровування всієї рідини.
    Тим часом замочуємо скибочки хліба в молоці і залишаємо на кілька хвилин. Курячу м'якоть подрібнюємо за допомогою м'ясорубки або блендера, скориставшись насадкою «ніж». Додаємо до м'яса одне яйце, кілька дрібок солі, трохи меленого чорного перчика і ретельно перемішуємо. Розмоклий в молоці хліб трохи віджимаємо, подрібнюємо таким же чином, як і м'ясо, додаємо в м'ясну суміш, гарненько розмішуємо і трохи відбиваємо.
    Поділяємо фарш візуально на шість рівних частин, кожну з яких беремо зволоженими руками, формуємо з неї в долоні широку корж, накладаємо в центр начинку, підверніть краю і,
    Курячі зрази
    запечатуючи їх, формуємо довгасту зразу.
    Занурюємо вироби спочатку у збите яйце, потім паніруємо в сухарях і викладаємо на розігріту сковороду з рафінованою олією. Обсмажуємо з двох сторін, а потім розміщуємо у відповідній формі для запікання і готуємо в духовці протягом двадцяти хвилин при температурному режимі 185 градусів.
    Взявши за основу запропонований рецепт, можна також приготувати неймовірно смачні зрази з курячого фаршу з грибами і сиром. Для цього по готовності грибної начинки і її охолодженню додаємо до неї сто гам перетертого на тертці сиру і перемішуємо.
    Додав: admin | 30-01-2016, 11:11
    Переглядів: 483