Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Стегенця з майонезом і часником в духовці

Стегенця з майонезом і часником в духовці

16-12-2015, 19:27
563
Стегенця з майонезом і часником в духовці
З певністю можна стверджувати: куряче м'ясо – один з найбільш вживаних сучасною цивілізацією білкових продуктів. Воно й зрозуміло, адже розводити курей нескладно, ростуть вони швидко, м'ясо це відносно легке для переварювання і засвоєння, можна сказати, дієтичне, до того ж, готується курятина швидко.
Зрозуміло, готувати курятину краще здоровими способами, тобто, варити, запікати, в крайньому випадку, тушкувати.
Самий простий продукт для приготування ситного обіду або вечері – курячі стегенця – їх можна запекти в духовці. Ця страва чудово підходить і для святкового столу (виглядає красиво, ароматне), цілком гармонійно поєднується з будь-яким гарніром, грибами і овочевими стравами.
Розповімо, як запекти стегенця в духовці з майонезом.
Найголовніше – вибрати хороші стегенця, тут можливі 2 варіанти: охолоджені або морожені. Звичайно ж, краще вибрати свіжі охолоджені (вони трохи дорожче), однак і свіжоморожені цілком годяться. Вибирайте стегенця середнього розміру, бажано вітчизняного виробництва. Якщо ви збираєтеся готувати з морожених стегенець, розморожуйте їх заздалегідь у холодильнику протягом 1-х діб. При такому способі розморожування найкращим чином зберігається початкова структура м'яса.
Ще нам потрібен якісний майонез, який нескладно приготувати самостійно з цілком простих основних продуктів (оливкова олія, жовтки перепелиних яєць, гірчиця, сіль, сік лимона). Ну, або можна використовувати якісний готовий майонез, вибір за вами. Ще часник.
Все є? Готуємо.

Курячі стегенця, запечені в майонезі з часником в духовці


Інгредієнти:

  • курячі стегенця – 4-6 шт.;

  • часник – 5-8 зубчиків;

  • олія оливкова першого холодного віджиму – 200 мл;

  • перепелині яйця – 8-12 шт.;

  • сік лимона – 1-2 ст. ложки;

  • гірчиця готова – 1 ч. ложка (приблизно);

  • сіль – за смаком;

  • жир курячий.


  • Приготування
    Діяти будемо наступним чином: приготуємо майонез, замаринуем курку в ньому і запечемо в духовій шафі.
    До того моменту, коли стегенця розморожені, почнемо готувати майонез. Краще розрубати стегенця на гомілку і стегно (особливо якщо вони досить великі), так і готувати, і є значно зручніше.
    Майонез домашній – легко
    Розбиваємо яйця перепелині і відокремлюємо жовтки від білків (нам потрібні тільки жовтки, білки можна використовувати у приготуванні інших страв). Можна звичайно використовувати курячі або индюшиные яйця, але лише в тому випадку, коли ви впевнені у відсутності у сальмонельозу птиці (у перепелиних яйцях сальмонела не живе).
    З'єднуємо жовтки з маслом, соком лимона і гірчицею. Присаливаем за смаком. Продавлюємо часник з допомогою ручного преса і додаємо до загальної суміші. Можна додати трохи солі. Злегка перемішуємо і залишаємо постояти хвилин на 10. Проціджуємо суміш через ситечко, це потрібно зробити обов'язково, оскільки якщо ми не видалимо мікрочастинки часнику з соусу, вони будуть підгоряти при запіканні. Збиваємо соус міксером, блендером або міксером вручну.
    Ось, майонез з часником і готовий – просто, смачно і без хімічних добавок.
    Рясно обмазуємо-обливаємо курятину майонезом, накриваємо миску або контейнер кришкою і залишаємо на 2-4 години. В процесі маринування шматки м'яса перевертаємо кілька разів.
    Стегенця з майонезом і часником в духовці

    Тепер запікаємо
    Розігріваємо духовку хвилин за 15 заздалегідь.
    Трохи підігрітий деко змащуємо курячим жиром. Викладаємо шматки курятини шкірою вгору і відправляємо деко в розігріту вже духова шафа. Температура – близько 200 градусів, час запікання – 50-60 хвилин.
    Готові запечені в майонезі з часником курячі стегенця добре подати з відварною картоплею або пюре, з рисом, з тушкованою стручкової квасолею, з молодим зеленим горошком. Вина до курятині краще вибирати світлі столові, підійде також і пиво.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Курячі стегенця з картоплею в духовці
    Курячі стегенця з картоплею в духовці
    Відмінний варіант одночасно приготувати гаряче з гарніром - це запекти картоплю з курячими ніжками. Це досить бюджетне блюдо оцінять усі по
    Стегенця з грибами
    Стегенця з грибами
    Трохи грибів, і «чергові» стегенця легко перетворюються в святкове блюдо. Пропонуємо вашій увазі кілька універсальних і простих варіантів створення
    Курячі стегенця в духовці
    Курячі стегенця в духовці
    Одне з найулюбленіших дитячих страв - запечені курячі стегенця. Це блюдо краще всього готувати в духовці, в спеціальному рукаві для запікання, який
    Запечена курка з картоплею
    Запечена курка з картоплею
    Куряче м'ясо - одне з найбільш популярних продуктів вживання в їжу. З нього можна зробити безліч дивовижних страв різними способами. І сьогодні ми
    Як приготувати стегенця в майонезі?
    Як приготувати стегенця в майонезі?
    Стегенця - це та частина туші птиці, яка доступна за ціною і досить смачна при правильному приготуванні. І сьогодні мова піде про те, як приготувати
    Фаршировані стегенця
    Фаршировані стегенця
    Фаршировані стегенця - страва, заради якого варто провести на кухні зайві пів години, адже воно здатне вигідно прикрасити святковий стіл і